начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

Брак с американски гражданин в България

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Брак с американски гражданин в България

Мнениеот kekla » 12 Юли 2016, 16:24

Здравейте. Имаме желание с приятеля ми да сключим брак в България. Той е американски гражданин и има американски имена. В същото време е И български гражданин и има български имена. Искаме като се оженим аз да нося неговите американски имена. Но излиза,че за да стане това в България трябвало да има гражданско дело, да си наемем адвокат и така той да си смени българските имена с американските, независимо, че притежава документ, който удостоверява че човекът с българските имена и този с американските са едно и също лице. В съда ни казаха,че ще отнеме месеци докато си смени той името и в България. Това нас не ни устройва. Нямаме идея кой път да хванем. Защото ако все пак се оженим с неговите български имена, аз трябва да си сменям личните документи няколко пъти. Нас ни интересува бракът ни да е легитимен пред американските власти, тъй като аз и дъщеря ми, имаме намерение да живеем в Америка с новото си семейство. Как е най-добре да постъпим? Искаме до два месеца да се оженим, за да може той от Америка да задвижи процедурите по идването на мен и дъщеря ми там при него. Благодаря предварително!
kekla
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Юли 2016, 15:50

Re: Брак с американски гражданин в България

Мнениеот borovinka » 13 Юли 2016, 17:10

А брак в САЩ е ли възможен? Виза се вади по-бързо, отколкото се сменя име пред български съд.

Стана ми интересно как така американски гражданин когато е унас от Джон (примерно) се казва Иван. :) Казуса ви е странен.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1505
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Брак с американски гражданин в България

Мнениеот jhoro » 13 Юли 2016, 23:07

borovinka написа:А брак в САЩ е ли възможен? Виза се вади по-бързо, отколкото се сменя име пред български съд.
Стана ми интересно, как така американски гражданин, когато е у нас, от Джон (примерно) се казва Иван. :) Казуса ви е странен.

Ако проверите, как се сменя име в други държави - няма да ни е толкова странно. Ето как е във Великобритания - в САЩ едва ли е много по-различно.
Change your name by deed poll
If you don’t want to register your deed poll, you can make your own instead, using the following wording:
“I [old name] of [your address] have given up my name [old name] and have adopted for all purposes the name [new name].
Signed as a deed on [date] as [old name] and [new name] in the presence of [witness 1 name] of [witness 1 address], and [witness 2 name] of [witness 2 address].
[your new signature], [your old signature]
[witness 1 signature], [witness 2 signature]”
Ако не искате да регистрирате своя постъпка анкета, можете да направите своя собствена вместо това, като се използва следната формулировка:
"Аз [старото име] на [вашия адрес] се отказвам от името [старото име] и приемам за всички цели името [новото име].
Подписано като акт на [дата] като [старото име] и [новото име] в присъствието на [свидетел 1 име] на [свидетел 1 адрес] и [свидетел 2 име] на [свидетел 2 адрес].
[Вашия нов подпис], [вашия стар подпис]
[Свидетел 1 подпис], [свидетел 2 подпис] "
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Брак с американски гражданин в България

Мнениеот kekla » 19 Юли 2016, 11:31

Здравейте отново. Да, казусът ни е много странен и много съжаляваме, че изгубихме месеци в лутане кое и как. Искахме да избегнем годеническата виза с оглед на факта,че имам дете. До колкото ни беше известно ако се бяхме оженили тук после щеше да е възможно да се връщаме по което си време искаме в България. А ако сме с годеническа виза до колкото знаем докато не се оженим и не си оправим статута аз и детето ми, върнем ли се в България, после няма да ни разрешат да се върнем в Америка. Може и аз да не съм особено наясно. Писахме до американското посолство в София и в крайна сметка те препоръчаха варианта с годеническата виза. Явно ще трябва да се спрем на този вариант. Благодаря ви за отговорите!
kekla
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Юли 2016, 15:50

Re: Брак с американски гражданин в България

Мнениеот jhoro » 19 Юли 2016, 14:58

kekla написа:Писахме до американското посолство в София и в крайна сметка те препоръчаха варианта с годеническата виза. Явно ще трябва да се спрем на този вариант. Благодаря ви за отговорите!

Според мен това е най-правилния подход. В крайна сметка - американската администрация ще решава.
И ... нали знаете, че имането на виза и влизането в САЩ са доста различни неща. Първото не гарантира второто.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Брак с американски гражданин в България

Мнениеот kekla » 19 Юли 2016, 17:52

Аз не съм чак толкова запозната. Приятелят ми уж имаше познат професионалист нотариус запознат с всички въпроси относно нашия казус. Обаче като се върна в България се оказа друго. Можеше да подаде документи за годеническа виза още преди да си дойде. Както и да е. А иначе доколкото съм запозната с този вариант, аз имам три месеца след получаването на тази виза да ида в САЩ и да сключа брак, естествено след редицата интервюта и доказателства,че искам да се оженим по любов. Но за това не се притеснявам, имаме достатъчно доказателства за това. Тепърва ще става ясно кое и как явно :)
kekla
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Юли 2016, 15:50


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron