начало
Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов

Раздяла с малко бебе, моля за правна помощ!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Раздяла с малко бебе, моля за правна помощ!

Мнениеот kristinads » 29 Юни 2016, 10:16

Не искам да влизам в подробности, а и няма смисъл. Щом сме стигнали до този подфорум, значи всеки е преминал през ад и трудности. На мен всичко това ми предстои и съм страшно уплашена.

На кратко моята история. От 2 години живея на семейни начела с мъж в мое жилище. В резултат имаме бебе на 5м. Психическият и физически тормоз започнаха още в начална бременност. Обиди, псувни, заплахите са ежедневие. Мълчах и преглъщах като глупачка заради детето и защото той ме манипулира. Кара ме да се чувствам нищожество и утрепка, тормози ме, след което ми се извинява, прегръща и настоява всичко това да си остане между нас.

Тормозът е по-скоро психически, отколкото физически. Имам синини по ръцете и краката, удрял ми е шамари дори докато кърмя с дете на ръце. Разбира се всичко това под негов контрол съм крила и към момента няма как да докажа освен, че родителите ми са ме виждали посинена.
По-страшен за мен е психическият тормоз и унижение. Буквално ме смазва като човешко същество. Аз треперя от страх когато е време да се прибира от работа.

Скандалите стават изключително пред детето. То вече започна да разбира и пищи на моменти. Унижава ме, блъска, обижда, плюе ме и тн...

Единственото хубаво нещо от всичко е действително, че той обича детето си и аз нямам намерение да го крия. И тук идва проблема.

Когато не му се вярваше, че имам смелостта да го напусна ми твърдеше, че няма да ми прави проблеми, че аз съм майката и то трябва да си е при мен.

Вчера обаче след нервен срив реших, че ако продължава този ад аз ще се поболея така, а детето ще психяса. Той живее у дома, живее на готово, не плаща сметки, всичко му се прислугва и принася. Масата се слага 1 час преди да си е дошъл от работа иначе ще има бой. С детето трябва да сме по-тихи от муха сутрин да не го събудим, вечер да не му пречим да си гледа мача. Иначе ще има скандал... Та събрах му багажа и му казах до тук. Той не можеше да повярва. Веднага запя друга песен - Ако не си мълча щял да прави простотии и да говори гносутии за мен пред родителите ми. Най-лошото е че ме заплашва, че ще ми вземе детето!

Гушка дъщеря ми и й говори "Ще те отърва от тази лоша майка, от тази уруспия" "Ще те заведа на по добро място" "Ще ти намеря по-добра майка и тн"

Аз не искам нищо от него. Имам собствено жилище, добра работа и съответно взимам добро майчинство, родителите ми са винаги зад мен и физически и финансово. Гледам си детето в добри условия и любов. Искам просто да се разделим като нормални хора и да поддържаме формални отношения заради детето. Искам той да си я вижда, но спрямо правилата и закона, не когато си реши.

Родителите му изцяло го защитават. А и той лъже много добре. Дойдоха в дома ми уж да поговорим, а в крайна сметка тримата се нахвърлиха срещу мен. Беше буквално ужасно! Аз ако кажех, че ми е ударил шамар, той казваше че съм го завела в Пирогов! И те веднага казаха, че щом сина им казва че не ме е бил значи е така въпреки, че половината ми лява ръка е посинена! То било пощипване това, защото аз съм била виновната, аз съм го предизвикала!!!
Нещото от което се страхувам е, че започнаха да говорят че проблема е в мен. Аз съм била изпаднала в следродилна депресия, имала съм нужда от специализирана помощ, аз съм била лабилна и тн..

Сега ме е много страх да не ми вземат детенце! Живея в някакъв ужас. Искат да ме изкарат луда. Той има сестра която е стара мома и тя казвала, че не иска да се жени и има деца, на нея достатъчна й била Мила (моята дъщеря). Щяла да я гледа и тн глупости.. Той ми говори че щял да си взима детето да си нощува в тях. Как за бога кърмаче ще ми го вземат за през ноща??

Съжалявам ако съм написала нещата объркано, но съм под голям стрес и напрежение. Родителите му имат връзки и не знам какво може да направят .
Имам спешна нужда от правна консултация! Искам си правата върху детенце.

Дайте ми име на адвокат или кантора, които са наистина добри и ще ми помогнат! Парите нямат значение само да приключи този ад!

Аз мога да докажа бой с медицинско, имам и свидетели на скандалите, въпросът е че ако аз се заям с тях, ме е страх да не ги предизвикам и озлобя и те да се нахвърлят срещу мен.

Просто исках като нормални хора да се разделим в името на детето, аз да си го гледам, а той да го посещава в определено за това време. Но ада продължава!

Ако има значение условията за живот в моя дом са много по-добри от колкото в тях. Аз имам собствен етаж от къща ново обзаведен. Той в тях живее в малък апартамент в Люлин, дели 1 стая със сестра си - той на 32, тя на 40. Родителите му спят в хола. Ако го вземат къде ще го сложат това дете???
kristinads
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Юни 2016, 10:14

Re: Раздяла с малко бебе, моля за правна помощ!

Мнениеот bludniq_sin » 29 Юни 2016, 10:45

Първо при адвокат (преполагам ще ви препоръчат) и силно препоръчвам да поговорите с психолог (по-добре с психиатър според мен), защото от написаното според мен прозира, че поради тормоза, за който говорите или поради нещо друго (не е рядкост в месеците след раждането да има постродилна депресия) психиката Ви вече е доста поразклатена.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 967
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Раздяла с малко бебе, моля за правна помощ!

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Юни 2016, 11:51

Не, ако не ѝ е спряла кърменето - не е за психиатър, все пак е майчица. Заповед за домашно насилие, комплектована с някакви все пак експертизи, разводно дело, с привременни! (с привременни) мерки, с привременни предварително - на искова молба - привременни мерки. Спорът се решава от само себе си.
Сега няма какво да доказвате с медицинско, свържете се с някой адвокат по брачни дела, трябва да се докаже домашно насилие - свидетели и т.н. Това е частно дело, минава леко, не е наказателно, никой не отива в затвора след това, аз имам поне 3 такива насилия. Това е първоначално като мярка - да се отделите с детето от семейството. После развод, всъщност - направо развод, Социалните имат ли информация.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5235
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Раздяла с малко бебе, моля за правна помощ!

Мнениеот bludniq_sin » 29 Юни 2016, 12:01

Иване, те нямат брак. Родителските права върху детето не мисля, че има шанс да ги предоставят на бащата особено предвид възрастта на детето. Ся ще наминат колегите, които се занимават повечко с тая материя и може и да дадат конкретни насоки. Аз не се наемам - само за психиатър мисля, че няма да е излишно.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 967
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron