начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

чл. 26 от ЗЗД преклузия?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


чл. 26 от ЗЗД преклузия?

Мнениеот ah14881488 » 12 Юни 2016, 14:23

Здравейте и предварително благодаря!Искам да Ви попитам за мнение.Сключих договор с мой контрагент(нотариална заверка, всичко както трябва), но понеже се скарахме той подава молба до РС да обяви сключения договор на осн. чл. 26 от ЗЗД за нищожен.Не подава ИМ както трябва и РС му дава указания, той не изпълява указанията----->РС прекратява делото---->той обжалва пред ОС---->ОС потвърждава решението на РС---->решението влиза в сила.Та, преклудират ли се правата на това лице да иска обявяване на същия договор за нищожен?Решението има ли ,,сила на присъдено нещо''?Четох Ж.Сталев, но навсякъде се говори за влезли в сила решения на съд при състезателен процес а тук реално няма ,,състезание''Това лице цели да ми спира вписванията в ТР до безкрай като завежда искове,които после бави с месеци......
ah14881488
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 23 Сеп 2014, 17:37

Re: чл. 26 от ЗЗД преклузия?

Мнениеот ivanov_p » 12 Юни 2016, 14:30

Тук има определение с което молбата е оставена без движение, той не е изпълнил указанията и съдът е върнал молбата. Ищецът е подал частна жалба и е последвало производство, което не се е произнесло по същината на спора, а само по действията на съда. Ищецът губи парите за Д.Т., но може да внесе нова молба.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4331
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: чл. 26 от ЗЗД преклузия?

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Юни 2016, 14:56

Това е стар пиратски номер - с бланкови (тоест, несъдържащи нещо повече от обикновени изложения) молби да се блокира един процес. Всички го правим. Въпросът е - психиатрично ли е поведението - тоест дължите ли си пари - или просто е вендетка. Ако е вендетка - има анти-вендетка. Анти-вендетката е в особен иск - който няма как да се изпълни по интернет - указания - но с две думи - яли сме я тази попара.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron