начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Издръжка и последствия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Издръжка и последствия

Мнениеот mentorski » 24 Апр 2016, 15:32

Здравейте,
Искам да споделя проблема който имам:
Аз съм мъж, разведен съм с бившата ми жена по взаимно съгласие през 2013г. издръжката която съм се съгласил да заплащам е 100 евро или нейната левова равностойност. ВИНАГИ съм я изплащал, до ноември 2015г. тогава написах на майката, че за неопределено време нямам възможност, но ще се изплатя за всичко пропуснато и лихвите - имам черно на бяло отговор от нея, че е съгласна! Причините поради които спрях да изплащам издръжката са комплексни:
- лично и болезнено разбрах че не съм биологичен баща на детето, но понеже детето е вече на 7 години съм изтървал всякакъв срок и ща не ща съм задължен да го признавам за мое и да плащам за това. И исках време в което да реша какво точно да правя. За тези две години и половина след развода - нито веднъж не съм видял или чул детето - не по моя вина: Винаги ми е било отказвано с цитат от развода по взаимно съгласие:" за правото на вижданията трябва и ДВАМАТА родители да са съгласни" е бившата никога не беше съгласна, нито за рождени дни, нито за други празници - никога!
Проблема е следния: бившата ми през държавен вестник ме осъжда за не плащане на осигуровки, въпреки че последно от нея имам написано че е съгласна за неопределено време да не плащам! Осъден съм на 15.02. 2016г. но съм осъден да заплатя и бъдещи вноски за издръжка - месеци които още не са дошли: май 2016, юни 2016, юли 2016!!! Аз писмото и решението доброволно да си изплатя задълженията го получих с клеймо на 20.04.2016! Предполагам както се сещате всичко което може да се сложи като разход е сложено на мое име и сумата сега е в пъти по голяма от колкото сумата за издръжката.
Сега парадокса: аз нямам движимо или недвижимо имущество, нямам осигуровки, нямам работа - не работя изобщо, нямам пари в сметки. Но имам дял в търговско дружество (аз съм управител) - но дружеството не осъществява дейност - няма приходи нито разходи (освен задължителните такси всяка година) . По лична карта се водя в един град, но живея в друг - без адресна регистрация ( не плащам наем и не притежавам нищо) . И това е от около 10 години. Как се издържам и как съм плащам издръжката е тема на друг разговор, но всичко е законно и в реда на нещата.
Въпросите са: ако не платя тази сума, какви са последствията? Мога ли да обжалвам, при положение че имам написано от нея че е съгласна за неопределено време да не плащам?
Частен изпълнител не знам какво и къде ще опише като имущество, понеже аз нямам нищо. По лична карта мястото където се водя е необитаемо от около 10 години, мястото на което живея в момента няма никаква връзка с мен. Може ли да имам пробация, условна присъда или затвор?
Ако платя сумата - бившата ми може ли отново на повдигне дело и да ме осъди за същото?

Надявам се да съм достатъчно подробен, за да може да се даде отговор/и
Благодаря предварително
mentorski
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Апр 2016, 14:42

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот Pause » 26 Апр 2016, 19:53

Ако не платите ,доброволно веднъж бездействието ви може да се характеризира като престъпление и втори път е осъдително от гледна точка на неизпълнено парично задължение за което сте осъден.Накратко ,при неплащане на две и повече вноски по изпълнителното дело рискувате в близкото бъдеще да бъдете осъден отново от съответната Община по местожителство на детето понеже тя встъпва в правата на неудоволетворения кредитор за заплатените от нея суми срещу вас. Това също не изключва и възможността да бъде осъден и ваш родственик например вашите родители са баба и дядо на детето. Не са настъпили основанията за освобождаване от задължението ви , например като биологичният баща да осинови собственото си дете предполагам би ви свършило чудесна работа ако се осъществи в реалността ,а не сте ли и повдигал въпроса досега пред "създателите "му.
Аватар
Pause
Активен потребител
 
Мнения: 1615
Регистриран на: 29 Авг 2008, 16:14

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот mentorski » 26 Апр 2016, 20:58

Благодаря за отговора, но се съветвах с адвокат и той ми разясни следното:
1. Това е личен дълг и се търси само от мен и от никой друг, освен ако не умра и това не стане наследство.
2. Мога да бъда приведен под отговорност само по чл. 293 а НК, но в моя случай това е невъзможно - понеже нямам имоти или наличие на парични средства.

Аз не съм бягал от отговорност и не търся основание за освобождаване от плащането което ми е наложено - спрямо издръжките, но това със частен изпълнител ми е в малко повече.

не знам дали мога да бъда вкаран в затвора...
mentorski
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Апр 2016, 14:42

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Апр 2016, 21:30

Имате ли живи - близки, роднини, тоест по клона на родата, някой.
Той да Ви осъди за издръжка, също, верно малко авариен изход, ама.

Идеята е да се влезне в конкуренция между издръжките. Другото е анулация на издръжката. Намаляване по съдебен ред. Друго - това е добре, че сте се застраховали с липса на имущества, но все пак не е достатъчно.
От кой град сте - в смисъл - кой е съда на жена Ви - бившата.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот mentorski » 27 Апр 2016, 11:37

Бившата ми жена е от София, аз съм от Габрово.

Не съм се застраховал нарочно с липса на имущество, просто е така от почти 10 години. И не е заради издръжката.

Да имам живи близки - и ако разбирам добре *например сегашната ми съпруга* може да заведе дело за издръжка за нещо и да отпадне другата ми издръжка?

Четох че има давност за тези задължения 5 години и 10 години абсолютна давност - ако може малко разяснение за това.
mentorski
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Апр 2016, 14:42

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот borovinka » 27 Апр 2016, 16:04

Детето предполагам живее с бившата в София. Съдът по издръжката значи ще е в София.

Тези "хватки", които ви ги предлагат с "конкуренция на издръжки" в София няма да минат.

Има се предвид друг ваш жив близък (майка, баща или брат/сестра - не може да е сегашната съпруга!) да ви "осъди" да плащате и на него издръжка. Конкуренция може да има за издръжки само в този случай.

Според мен единствената Ви реална възможност е да заведете иск за намаляване на издръжката на малолетното Ви дете като докажете, че в размера, в който е в момента, ви е непосилно да я плащате (липса на доходи, липса на ваше имущество, болест и т.н.).

Консултирайте се с адвокат. Не правете "мушенгии" - такива житейски упражнения на по-късен етап от живота излизат скъпо.

Успех!

Допълнение: Въпросът с давността за вземания за издръжки е все още спорен в теорията и практиката, затова ви съветвам на тази почва да не разчитате. Въртяха се преди време едни "екзотични" решения, при които съдебните състави бяха признали, че вземането за издръжка било "периодично" и се погасявало по давност, но на по-горни инстанции такива екзотики няма как да издържат.
Както и Лекси ви е писала, давност между деца и родители за вземания за издръжка не тече.
Детето сприра да ви е "дете" когато навърши 18. След този момент насетне започва да тече давност между вас. Условно.
Издръжка може да му дължите и до навършване на 26-годишна възраст, ако учи в редовна форма на обучение.
Последна промяна borovinka на 27 Апр 2016, 16:17, променена общо 3 пъти
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1513
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот lexy21 » 27 Апр 2016, 16:04

mentorski написа: ... но се съветвах с адвокат и той ми разясни следното:
1. Това е личен дълг и се търси само от мен и от никой друг, освен ако не умра и това не стане наследство.
2. Мога да бъда приведен под отговорност само по чл. 293 а НК, но в моя случай това е невъзможно - понеже нямам имоти или наличие на парични средства.

Правата и задълженията за издръжка не се наследяват.
Наказателна отговорност се носи по чл. 183 от НК:
Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече месечни вноски, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.
(2) Същото наказание се налага и на онзи, който нарочно се постави в невъзможност да дава издръжка, било като прехвърли имуществата си, било като не упражнява правата си или по друг начин.

mentorski написа: Четох че има давност за тези задължения 5 години и 10 години абсолютна давност - ако може малко разяснение за това.

Във Вашия случай - издръжка, дължима от родител на дете - давност не тече.
10 г. давност все още гражданското право не познава, нито абсолютна давност.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2607
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот mentorski » 27 Апр 2016, 17:41

Благодаря за отговорите, но не разбирам следното:
аз нямам как и от къде да внеса тези пари които сега бившата ми иска чрез частен съдебен изпълнител, не съм се поставил нарочно в ситуация да нямам имоти, такава е ситуацията още от преди да се роди детето.

какво следва от това? Аз не мога да платя - какви са санкциите срещу мен? Да чета по чл. 183 от НК - е как като вляза в затвора държавата ще си получи парите след като това е личен дълг?

Консултирам се с адвокат но той ми казва, че единственото което ЧСИ-то може да направи в моя случай е да смята на ново сумата с лихвите които дължа, да проверява сметката ми и имотното ми състояние - за пробация и затвор абсурд, понеже в поканата за доброволно изпълнение пише: "Ако не сторите това в дадения срок, ще пристъпя към принудително изпълнение по реда на ГПК." и отново в моя случай на тази покана е упоменато изрично действията по НК това са чл. 217 (3)(4) и чл. 293а.
Не знам не разбирам, затова питам не правя "мушенгии" понеже ми казват : "вземай пари на заем и плащай" до "свиркай си..." и това са все от адвокати които са с многогодишен опит с такива дела.

За намаляване на издръжката ми казаха че не е възможно да се уважи такова искане, понеже аз не съм по зле от тогава, а съм на същото положение.
mentorski
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Апр 2016, 14:42

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот lexy21 » 28 Апр 2016, 01:30

А да сте мислили да упражните правото си на труд?
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2607
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот mentorski » 28 Апр 2016, 10:40

lexy21 написа:А да сте мислили да упражните правото си на труд?


Да мислил съм, но не съм способен на това... в детайли няма да влизам. Както казах не плащам не защото се крия или правя някакви схеми, а поради простата причина че нямам възможност!
Затова и конкретно питам - как може да ми се иска нещо което аз нямам и нямам възможност да заработя?

П.С lex21 - предполагам си жена и веднага ме сложи под знаменателя на онези които се скатават и търсят начин да се отърват от издръжката, в моя случай не е така. Написах на майката, че за неопределено време нямам възможност, но ще се изплатя за всичко пропуснато и лихвите - подари простата причина, че не мога повече да работя! Уви, човещина и разбиране няма.
mentorski
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Апр 2016, 14:42

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот lexy21 » 16 Май 2016, 21:19

mentorski написа:П.С lex21 - предполагам си жена и веднага ме сложи под знаменателя на онези които се скатават и търсят начин да се отърват от издръжката, в моя случай не е така. Написах на майката, че за неопределено време нямам възможност, но ще се изплатя за всичко пропуснато и лихвите - подари простата причина, че не мога повече да работя! Уви, човещина и разбиране няма.

Аз не разбирам защо не четете какво Ви пиша, а разсъждавате лале ли съм, зюмбюл ли съм?
Дали сте работоспособен или не е от значение за отговорността по чл. 183 от НК. Уви, благодарност и разбиране няма.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2607
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Май 2016, 21:56

Увийте се в предложения от мен пашкул - да имате паралелна издръжка. Работи си добре. Издръжката ще се заведе в Габровски съд, минава по заповедно производство - даже не трябва адвокат. Пише се - че възрастната леля или друга ви близка иска издръжка - такива неща. Без лихва, да не усложняваме нещата един вид. Изпълнението се завежда в Габрово. Прави се присъединяване на лелята или на другата близка към софийското дело. И така. Сега не знам софиянци дали ще правят обструкции и на какво основание, като книгата "Ипотеки, залози, привилегии" на Петко Венедиков (поч. 1995г.) сме я чели сигурно само аз и няколко други души. На какво ще се базират. Бе работи си с пълна сила схемата - що хора съм осигурил така - да не ги тормозят и те правят разпределение наште любими Андрешко-мразовци.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот lexy21 » 16 Май 2016, 22:08

ivan_lawyer написа: Издръжката ще се заведе в Габровски съд, минава по заповедно производство - даже не трябва адвокат. Пише се - че възрастната леля или друга ви близка иска издръжка - такива неща. Без лихва, да не усложняваме нещата един вид. Изпълнението се завежда в Габрово. Прави се присъединяване на лелята или на другата близка към софийското дело. И така...

Ами то сега май предстои карнавалът в Габрово - тази година мотото било "Няма такава държава, има такъв град". Та така и със заповедната издръжка :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2607
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Май 2016, 10:58

borovinka написа:Допълнение: Въпросът с давността за вземания за издръжки е все още спорен в теорията и практиката, затова ви съветвам на тази почва да не разчитате. Въртяха се преди време едни "екзотични" решения, при които съдебните състави бяха признали, че вземането за издръжка било "периодично" и се погасявало по давност, но на по-горни инстанции такива екзотики няма как да издържат.


Де да можех и аз да съм така категорична, но не би, защото именно състав на ВКС е автор на тази екзотика 8)

Като е ходил при адвокат, колегата не му ли е казал да си заведе иск за радуциране размера на издръжката? Съветът на боровинка в тази и част е напълно верен.
Отделно, питащият дали е напълно убеден ( убеден с доказателства, като един ДНК тест), че не е биологичен на детето, което издържа, защото когато една жена е афектирана говори много глупости, за да нарани.... :) Ако има резултат от такъв текст да си го приложи по делото- вярно, няма да го освободи от издръжката, ама и съдиите са хора- сугестирайте ги, за да мине леко делото.
Това от мен, поне докато не се измисли някакъв начин, с който да се "заобиколи" запрета на чл. 62, ал.1 от СК. До тук мислите ми се въртят около чл. 59 ЗЗД срещу майката, но трябва да призная, че не съм ги реализирала.

Разписал законодателя, че детето трябва да има защитени права, но не помислил, че нарушава основни принципи в правото.


Съветът на Иван с "изработване" на друго алиментно задължение няма да сработи, защото е задължение от два различни реда( децата са винаги преди родителите). Да, може... но трябва да създадете още едно дете...
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот mentorski » 18 Май 2016, 13:44

Извинявам се за късните отговори:
lexy21 - не съм искал да те засегна. Благодаря за съветите
ivan_lawyer - Вашият съвет е много добър и то ако се комбинира с bird_of_paradise (Да, може... но трябва да създадете още едно дете...). Но това предполагам ще е в краен вариант.
bird_of_paradise - да, права си, колегата Ви при който ходих, първоначално преди да се запознае с детайли по моя случай ми каза да заведем иск за редуциране, след запознаването с детайлите ми каза да не се притеснявам от абсолютно нищо - понеже в моя случай е невъзможно да нося наказателна отговорност по чл. 183 от НК. Но аз все пак се допитвам и до други мнения, ходих и при други адвокати - отговора е един и същ - нито чси нито държавата, могат изискват и да ме задължат за нещо. Не знам дали е така, времето ще покаже.
Относно бащинството - има ДНК тест, който категорично отхвърля аз да съм биологичен баща. Не съм искал или мислил да съдя бившата си. Не знам дали изобщо ще го направя - адвокатите ми казват, че е трябвало до 1година след раждането на детето да имам претенции, след това...
Но наистина ми стана интересно за чл. 59 ЗЗД срещу майката - възможно ли е след като имам ДНК тест, да образувам дело с което да поискам да ми се възстанови всичко което съм давал през годините след развода като издръжка?
Благодаря на всички
mentorski
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Апр 2016, 14:42

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот ivan_mirchev » 06 Юни 2016, 17:28

При условие, че осъденият родител за издръжка не плаща - другия има две възможности. Да заведе изпълнително дело или наказателно такова. Повечето майка предпочитат изпълнителните дела, тъй като получават издръжката си от общината. За сметка на длъжника, разбира се, тук не ми е ясно дали в този случай имаме публични задължения? Понеже, доколкото знам, единствено за публични задължения тече абсолютната давност от 10 години. Мисля, че за давността върху издръжката има някакво тълкувателно решение, но не съм сигурен. Може и да греша.
И така. Съдия-изпълнителят налага запор, описва имущество и т.н. Ако нямате нищо - ами нищо! Само това, че задълженията продължават да се трупат за ваша сметка, а при всеки деклариран доход - очаквайте запор. А дали се погасяват по давност - не съм сигурен. Някой, ако знае със сигурност, да каже. Майката може да заведе наказателно дело, но реално няма какво да спечели. Освен ако е някоя проклетия, която е решила да се заяде. Но - ако наистина нямате нищо и вероятно сте регистриран като безработен, вероятността да ви вкара в затвора е нулева (според мен.) Това, че нямаш пари, нямаш работа или доходи не е престъпление.
Това, че не сте баща на дете е лошо. За мен този тригодишен срок е пълна глупост. Тук нямам представа какво може да се направи, ако изобщо може. Една моя братовчедка се накана да съди бащата за издръжна, но поради изтеклия тригодишен срок се оказва невъзможно. Така че ще си го самоиздържа.
А, да, това със друга издръжка - ми се вижда афиф работа. Според мен си е цяло набутване. Вземанията за издръжка са на първо място.
ivan_mirchev
Младши потребител
 
Мнения: 44
Регистриран на: 18 Дек 2013, 12:02

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот Pause » 07 Юни 2016, 20:28

Темата сте я „трасирали” с въпроси и отговори ,за издръжката от родителите на техните деца се дължи по закон ¼ от МРЗ от всеки от родителите на детето безусловно т.е. неосъждани това са основни класифициращи факти и правилното им разбиране.Давността на присъденото със СР вземане за издръжка е 5г. изпълнителска давност поради това,че СР има действие занапред.Издръжка за минало време може да се търси най много за една година за назад,а по съребрена линия не всички роднински връзки имат значение така може само за братята и сестрите от реда на лицата които дължат съответно получат издръжка.Обстоятелството ,че осъденото лице т.е. има влязло в сила СР на граждански съд не работи или няма работа е смекчаващо базирано на фактите и доказателствата ,а не изключващо НО българският НК е правен по подобие на съветското право и някой от текстовете не дават качествена прецизност на правната норма и новите реалности на живота поради морална им старост понеже скрепената НО цели да обезпечи изпълнението на постановения съдебен акт.
Аватар
Pause
Активен потребител
 
Мнения: 1615
Регистриран на: 29 Авг 2008, 16:14

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот ivan_mirchev » 08 Юни 2016, 20:05

Аз имам друг въпрос свързан с давността върху издръжката за дете. Ясно е, че такава тече, но какво става, когато има образувано изпълнително дело, а майката получава издръжка от общината? В този случай давността трябва ли са да се смята за прекъсната? А понеже длъжника дължи на държавата, може ли да се приложи 10 годишният абсолютен давностен срок?
ivan_mirchev
Младши потребител
 
Мнения: 44
Регистриран на: 18 Дек 2013, 12:02

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Юни 2016, 20:25

Не - не се прекъсва давността, щом капе нещо - значи няма как.
Не знам какво да кажа.
Но с паралелна издръжка - работи, просто съдебните изпълнители не знаят азбуката и си праскат издръжка.
Сега не искам да се прецаква майка - щото ще ми кажат, че съм гадняр. Но гадните номера винаги работят. Никой не ти следи редове на издръжка и такива - в повечето кантори на ЧСИ работят таралежи, дето са се излюпили сега-сега, освен това са замръзнали на ниво - съдебно изпълнение. То правото е море - то не е планина. Има такива китайски номера - дето и китайците не ги знаят, наистина. Така може да вържеш някой, че после да ходи напред-назад. Тя не дължи ли нещо - като наем за жилище - нещо не дължи ли насреща тази отрудена жена.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Издръжка и последствия

Мнениеот ivan_mirchev » 09 Юни 2016, 12:52

ivan_lawyer написа:Не - не се прекъсва давността, щом капе нещо - значи няма как.
Не знам какво да кажа.
Но с паралелна издръжка - работи, просто съдебните изпълнители не знаят азбуката и си праскат издръжка.
Сега не искам да се прецаква майка - щото ще ми кажат, че съм гадняр. Но гадните номера винаги работят. Никой не ти следи редове на издръжка и такива - в повечето кантори на ЧСИ работят таралежи, дето са се излюпили сега-сега, освен това са замръзнали на ниво - съдебно изпълнение. То правото е море - то не е планина. Има такива китайски номера - дето и китайците не ги знаят, наистина. Така може да вържеш някой, че после да ходи напред-назад. Тя не дължи ли нещо - като наем за жилище - нещо не дължи ли насреща тази отрудена жена.


Не съм сигурен какво точно имащ предвид под паралелна издръжка, но тя е още един вид задължение и според мен Х е по-вероятно да забатачи в дългове. Идеята е да изплати старите, не да създава нови. Между другото запитах един адвокат (относно давността) и той твърди, че задължения за издръжка не се погасяват по давност, което твърдение ми се вижда леко абсурдно. По този въпрос има решение на ВКС от №401 от.18.12.2013г. Не е посочено да е тълкувателно и не знам дали е задължително за съдилищата, но там ясно е посочено, че "С оглед на дадено разрешение относно приложението на чл. 115, б.”а” ЗЗД, касационният съд счита за правилен извода на Бургаския окръжен съд, с който е прието, че за задължението на ищеца М. тече погасителна давност. " Иди, че се обяснявай.
В условията на изпълнително дело обаче не ми е ясно дали тече давност върху издръжката. Тъй като искам да изчистя зядълженитята си, адвокатът твърди, че бих могъл да направя искане за погасяване на част от задълженията по давност, но най-вероятно ще бъде отхвърлено. Относно удръжки от заплатата за издръжка за минало време ме увери, че се спазват изискванията за несеквестируем доход. Дано поне в това - е прав. Аз съм останал с впечатлине, че същата може да бъде удържана изцяло.
ivan_mirchev
Младши потребител
 
Мнения: 44
Регистриран на: 18 Дек 2013, 12:02

Следваща

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 17 госта


cron