начало

Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби

Място на изпълнение по чл.21 (1) и (4) от ЗДДС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Място на изпълнение по чл.21 (1) и (4) от ЗДДС

Мнениеот marmot » 06 Апр 2016, 11:56

Здравейте,
Моля за вашето компетентно мнение относно мястото на изпълнение при доставка на услуга по ЗДДС когато едновременно са налице условията по чл.21 (1) и (4) т.1 в).
Услугата е предоставяне на среда и функционалност за онлайн резервации. Доставчик е търговецът на сайта с регистрация по ЗДДС и дейност в БГ. Получателят е лице по чл.21 (1), предоставящо средство за подслон, примерно апартамент под наем, намиращо се извън БГ, в ЕС или трета страна.
marmot
Младши потребител
 
Мнения: 46
Регистриран на: 14 Сеп 2011, 10:37

Re: Място на изпълнение по чл.21 (1) и (4) от ЗДДС

Мнениеот marmot » 10 Апр 2016, 10:06

Добре, както ipn_1975 каза в темата за освободена доставка, явно съм си отговорил сам. Ако наистина е така, както съм сметнал и в темата за ддс на отдаване под наем, и следващите клаузи в закона са с приоритет (не знам какъв е правилния термин за това) пред предишните, то значи, че е в сила чл.21 (4) т.1 в) т.е. мястото на изпълнение е извън страната.
marmot
Младши потребител
 
Мнения: 46
Регистриран на: 14 Сеп 2011, 10:37


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron