начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Климатик монтиран на чужда стена на фасадата

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Климатик монтиран на чужда стена на фасадата

Мнениеот makiksof » 13 Окт 2015, 12:31

Здравейте. Казусът е дълъг за описание. Преди години до нас се нанесоха нови съседи и първото нещо, което направиха бе шумен ремонт, доста често извършван във времевия интервал 14-16 часа, като в един момент сложиха климатик, реално на моята фасада, естествено без да питат. Самата машина бе монтирана неправилно, без изолациите за вибрации. Откакто бе извършен ремонта всеки шум който вдигат се чува доста силно в 2 от стаите на апартамента ми. Въпросните имат навик през повечето уикенди да вдигат много шум, но големия проблем си остава климатика. Когато го ползват реално 2 стаи стават неизползваеми заради вибрациите. Освен това т. к. машината не е монтирана правилно, тя капе по такъв начин, че реално е повредила мазилката на външната фасада на стената ми.
След като въпросните бяха писмено оведомени, че ако не преместят климатика от моята фасада, ще тръгна да търся правата си по нормативен път, то единственото което те направиха бе да сложат уплътнители на външното устройство. Тогава те проявиха доста голяма наглост, като категорично отказаха да преместят климатика от моята стена, а член на тяното семейство едва ли не тръгна на физическа саморазправа за това, че съм си търсил правата.
След като въпросните се настаниха след ремонта, звукът, който те правят се чува невероятно силно в моята стая. Принуден съм ако съм в стаята си, да слушам техните разговори, а положението е утежнено от факта, че те доста често си спретват семейни скандали. Длъжен съм да отбележа, че от предишните съседи въобще не се чуваше шум и съм склонен да мисля, че нещо в ремонтните дейности е причината шумът който те правят да се чува толкова силно, т. к. новите съседи решиха да променят нещо по плана на апартамента си.
От всичко гореизложено се подразбира, че въпросните редовно нарушават правилата за допустимия шум, както и най-вече в часовете за отмора, но също така и в останалото време. Нарушаването е свързано както с климатика, така и с ежедневния шум, който те предизвикват.
Казуса е осложнен от обстоятелството, че те се намират в друг вход от кооперацията, съответно общуването е затруднено. Проблема става още по-сложен т. к. когато съм подавал жалби до полицията за нарушаване на обществения ред(чрез телефонни обаждания), аз реално не мога да им отворя входната врата. Отговора на полицията е че не могат да направят нищо по случая, щом като няма кой да им отвори вратата и доколкото са ми казвали само могат да регистрират жалба.
Освен всичко до тук друг проблем се явява невъзможността за извършване на изолация на нашата част от кооперацията, поради разположението на климатика. По този начин е невъзможно пълноценното кандидатстване по програмите за енергийна ефективност, а от там се търпят загуби от по-високи сметки за ток и парно.

След като изложих основна част от проблемите, бих искал да Ви задам няколко въпроса.
1 - Има ли смисъл да заведа дело срещу съседите си с цел финансово обещетение.
2 - Ако смятате, че отговора на първия въпрос е положителен, то бихте ли препоръчали адвокат от град София, който се занимава с подобни дела.

С уважение!
makiksof
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Сеп 2015, 13:34

Re: Климатик монтиран на чужда стена на фасадата

Мнениеот eurolinker » 14 Окт 2015, 11:55

Здравейте. Писах ви на лични.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител
 
Мнения: 711
Регистриран на: 15 Яну 2010, 15:55

Re: Климатик монтиран на чужда стена на фасадата

Мнениеот emilgrigorov » 14 Окт 2015, 14:01

Повечето смартфони поддържат приложение за шум и вибрации. Можете да си ги измерите.
Ако са извън нормите, тогава - чрез органите на МЗ.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител
 
Мнения: 2836
Регистриран на: 21 Яну 2012, 11:11

Re: Климатик монтиран на чужда стена на фасадата

Мнениеот lakavitsa » 14 Окт 2015, 14:59

"едва ли не тръгна на физическа саморазправа за това, че съм си търсил правата." Като гледат по тв ръководителя на атакистите през последните дни, има какво да научат. Със сигурност споделят виждането му при търсене на права. "Извини се бе, извини се бе" Докато не се промени съдебната система като цяло, ще има страдание като Вашето.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 683
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Климатик монтиран на чужда стена на фасадата

Мнениеот todorst » 20 Дек 2015, 20:53

Имам почти същото с мой познати. Климатикът е монтиран на техната фасада. Същите разправии. И те пробиха тънка дупка и блокираха климатика. Изгоря. Свалиха го. И те направиха топлоизолацията. При опит отново на това място да се монтира климатика, не се получи- Общината, съда и пр. Е нерви, разходи. А по отношение шум през граничната стена. Монтира се мощна звуко ,вибро уредбаа.Не ползвате временно тази стая. Пускате уредбата към полунощ . Ефектът е впечатляващ. Или пък записвате разговорите дочути през стената и пак към полунощ ги пускате! Така и съседите ще научат какво става в този апартамент. Ще почнат да си шепнат.
todorst
Потребител
 
Мнения: 622
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron