начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Изчакваме обработка на предходно заявление

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 04 Ное 2015, 00:30

Здравейте правя промени в една фирма и още на първия ден от пускането ми изписа изчакваме обработка на предходно заявление-т.е. публикуване на ГФО от м.юни .
Всеки ден проверявам- дадоха указания по отчета счетоводителят ги оправи и чакам да дойде ред на моето си заявление. И сега отказ.
Указанията са ми дадени днес в 14.15 отказът е от 16ч.
Много ме е яд.
Защото ако ми бяха дадени указанията овреме- на 29ти когато си подадх заявлението щях да си ги и оправя. А днес като проверявах явно е било преди 14ч ми изписваше че се обработва нищо друго и хоп указания за 2 часа. Бясна съм.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот alexandar25 » 04 Ное 2015, 08:40

Според мен в случая не е спазена процедурата по чл.22,ал.5 от ЗТР вр.чл.19,ал.2 от ЗТР,поради което, в случай на обжалване от ваша страна, мисля че отказа ще се яви незаконосъобразен и на Агенцията ще укаже да извърши вписването.
Има си срок в който ДЛР трябва да дадат указания и след като не са го спазили не могат да обосновават отказа си на неизпулнение в срок на указанията.
Аватар
alexandar25
Потребител
 
Мнения: 533
Регистриран на: 19 Мар 2008, 12:52

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 04 Ное 2015, 11:33

Да и аз това прочетох има и практика и така ще сторя. Предполагам обаче клиентите които бързат ще поискат да пуснем ново заявление макар и да изгубят таксата защото е ниска но аз ще си го обжалвам от мое име. Много ме е яд.
И друго- указанията са ми дадени от един съдия отказът е от друг поне така чета горе вдясно където са подписите- на указанията е мъж на отказът жена. Това така ли се прави?
Аз си мислех че един съдия си дава указания и разглежда заявлението. :?:
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот corrado » 05 Ное 2015, 21:20

Различни са. За съжаление и при мен практиката е разнопосочна. Напр. има подадено заявление Г2 - ГФО от тази година, впоследствие се подава заявление за промяна на обстоятелство да кажем в понеделник:
- 1. - Обработват ми сряда ГФО-то и излиза изчакване на тридневен срок, след което като изтече тридневния срок и ми обработят промяната на обстоятелства, ако не го впишат директно правят отказ, понеже промяната на обстоятелства е подадено в понеделник, изминали са повече от три дни и съответно е изтекъл срока за указания.
- 2. - Обработват в сряда ГФО-то като директно го вписват без изчакване на тридневен срок, като по следващото заявление дават указания.
Така и не съм обжалвал отказ по този повод. Търговските отношения са динамични, както се казва, и не на всеки му се чака месец за да излезе решение. Лично аз смята, че различната практика в Агенция по вписваният по този и други въпроси е твърде неприятна и нещата трябва да са с една идея по предвидими.
corrado
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Юни 2013, 01:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Ное 2015, 07:21

Ми, агенцията е по стечение на приумиците на некоронования Хикс. Не ми се навлиза в дебрите на квази - правната или мета-житейската логика, но просто това е положението - вече и магистрите сме обградени от нищетата на скудомисловните напъни на този таен Хикс. Аз ми се таи мъка когато прекрачвам станция Жулио Кьюри, следвайки пътеката на насладата,то в жега и студ аве все тая ни мъчи агенция - то не знам, проста работа - ама хубава - инак родната ни Агенция е красива като сграда - о, да не обиждаме мазохистите от квартала.
Уф, тази агенция я измисли ........ с високо чело - но, вие си оправяйте нещата все пак. Аз не се плаша от вписвания - просто се наслаждавам на тъпотията на чиновника - но как да подходя, то магистрита е сме заобградени от бакалаври - бакалаврите от специалисти и специалисти трябват.
Не е интересно наистина да си слуга по вписванията - но пък прибери си ушите и слушай по мъдрите от теб, ма както и да е.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 07 Ное 2015, 23:05

Аз си пуснах жалбата много ме ядосаха но директно до съда не чрез тях и отделно си пуснах ново заявление- ще пиша какво ще се случи. Просто го направих в яда си може би ако бях помислила, щях да се откажа.
Замислих се че всички фирми до момента не са ми с обработени ГФО и ако реша да правя промени ще стигам до една и съща ситуация, което бих желала да отработя и избегна. :(
Освен това ме ядоса факта, че понеже някой не може да ми обработи ГФО 5 месеца сега ще ми дава 2 часа за отстраняване на нередовности- ами не ми допада такъв вид гавра. Съжалявам. Освен това винаги ще остане едно съмнение в клиента, че видите ли аз съм виновна.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот bird_of_paradise » 08 Ное 2015, 00:22

Докато се произнесе съда няма ли да ти отпадне правния интерес от обжалването? Пишеш, че си пуснала ново заявление за същите обстоятелства, та за т`ва питам.

Нямам против да се шамаросват институциите, очевидно от АВ-ТР имат тая нужда, но като се замисля и разноски не присъждат, щото охранително производството, та всичко е като удар във въздуха.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 12 Ное 2015, 12:24

Да сигурно вече нямам правен интерес не знам - съдът да си каже. Разноски не се дължат но при отмяна на акта на СВ тя дължи вредите които е причинила в размера на направените разноски. Ако пък им мълча ще си правят каквото си знаят и искат. Не съм привърженик на идеята да си кротувам и да ме тъпчат служители, които не желаят да спазят дори минималното което им вменява закона.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron