начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Изчакваме обработка на предходно заявление

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 04 Ное 2015, 00:30

Здравейте правя промени в една фирма и още на първия ден от пускането ми изписа изчакваме обработка на предходно заявление-т.е. публикуване на ГФО от м.юни .
Всеки ден проверявам- дадоха указания по отчета счетоводителят ги оправи и чакам да дойде ред на моето си заявление. И сега отказ.
Указанията са ми дадени днес в 14.15 отказът е от 16ч.
Много ме е яд.
Защото ако ми бяха дадени указанията овреме- на 29ти когато си подадх заявлението щях да си ги и оправя. А днес като проверявах явно е било преди 14ч ми изписваше че се обработва нищо друго и хоп указания за 2 часа. Бясна съм.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот alexandar25 » 04 Ное 2015, 08:40

Според мен в случая не е спазена процедурата по чл.22,ал.5 от ЗТР вр.чл.19,ал.2 от ЗТР,поради което, в случай на обжалване от ваша страна, мисля че отказа ще се яви незаконосъобразен и на Агенцията ще укаже да извърши вписването.
Има си срок в който ДЛР трябва да дадат указания и след като не са го спазили не могат да обосновават отказа си на неизпулнение в срок на указанията.
Аватар
alexandar25
Потребител
 
Мнения: 533
Регистриран на: 19 Мар 2008, 12:52

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 04 Ное 2015, 11:33

Да и аз това прочетох има и практика и така ще сторя. Предполагам обаче клиентите които бързат ще поискат да пуснем ново заявление макар и да изгубят таксата защото е ниска но аз ще си го обжалвам от мое име. Много ме е яд.
И друго- указанията са ми дадени от един съдия отказът е от друг поне така чета горе вдясно където са подписите- на указанията е мъж на отказът жена. Това така ли се прави?
Аз си мислех че един съдия си дава указания и разглежда заявлението. :?:
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот corrado » 05 Ное 2015, 21:20

Различни са. За съжаление и при мен практиката е разнопосочна. Напр. има подадено заявление Г2 - ГФО от тази година, впоследствие се подава заявление за промяна на обстоятелство да кажем в понеделник:
- 1. - Обработват ми сряда ГФО-то и излиза изчакване на тридневен срок, след което като изтече тридневния срок и ми обработят промяната на обстоятелства, ако не го впишат директно правят отказ, понеже промяната на обстоятелства е подадено в понеделник, изминали са повече от три дни и съответно е изтекъл срока за указания.
- 2. - Обработват в сряда ГФО-то като директно го вписват без изчакване на тридневен срок, като по следващото заявление дават указания.
Така и не съм обжалвал отказ по този повод. Търговските отношения са динамични, както се казва, и не на всеки му се чака месец за да излезе решение. Лично аз смята, че различната практика в Агенция по вписваният по този и други въпроси е твърде неприятна и нещата трябва да са с една идея по предвидими.
corrado
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Юни 2013, 01:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Ное 2015, 07:21

Ми, агенцията е по стечение на приумиците на некоронования Хикс. Не ми се навлиза в дебрите на квази - правната или мета-житейската логика, но просто това е положението - вече и магистрите сме обградени от нищетата на скудомисловните напъни на този таен Хикс. Аз ми се таи мъка когато прекрачвам станция Жулио Кьюри, следвайки пътеката на насладата,то в жега и студ аве все тая ни мъчи агенция - то не знам, проста работа - ама хубава - инак родната ни Агенция е красива като сграда - о, да не обиждаме мазохистите от квартала.
Уф, тази агенция я измисли ........ с високо чело - но, вие си оправяйте нещата все пак. Аз не се плаша от вписвания - просто се наслаждавам на тъпотията на чиновника - но как да подходя, то магистрита е сме заобградени от бакалаври - бакалаврите от специалисти и специалисти трябват.
Не е интересно наистина да си слуга по вписванията - но пък прибери си ушите и слушай по мъдрите от теб, ма както и да е.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 07 Ное 2015, 23:05

Аз си пуснах жалбата много ме ядосаха но директно до съда не чрез тях и отделно си пуснах ново заявление- ще пиша какво ще се случи. Просто го направих в яда си може би ако бях помислила, щях да се откажа.
Замислих се че всички фирми до момента не са ми с обработени ГФО и ако реша да правя промени ще стигам до една и съща ситуация, което бих желала да отработя и избегна. :(
Освен това ме ядоса факта, че понеже някой не може да ми обработи ГФО 5 месеца сега ще ми дава 2 часа за отстраняване на нередовности- ами не ми допада такъв вид гавра. Съжалявам. Освен това винаги ще остане едно съмнение в клиента, че видите ли аз съм виновна.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот bird_of_paradise » 08 Ное 2015, 00:22

Докато се произнесе съда няма ли да ти отпадне правния интерес от обжалването? Пишеш, че си пуснала ново заявление за същите обстоятелства, та за т`ва питам.

Нямам против да се шамаросват институциите, очевидно от АВ-ТР имат тая нужда, но като се замисля и разноски не присъждат, щото охранително производството, та всичко е като удар във въздуха.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Изчакваме обработка на предходно заявление

Мнениеот pitasht » 12 Ное 2015, 12:24

Да сигурно вече нямам правен интерес не знам - съдът да си каже. Разноски не се дължат но при отмяна на акта на СВ тя дължи вредите които е причинила в размера на направените разноски. Ако пък им мълча ще си правят каквото си знаят и искат. Не съм привърженик на идеята да си кротувам и да ме тъпчат служители, които не желаят да спазят дори минималното което им вменява закона.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1346
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron