начало
Прокуратурата е осъдена да плати 20 000 лева на бившата съдийка Румяна Ченалова Прокуратурата е осъдена да плати 20 000 лева на бившата съдийка Румяна Ченалова

Регистрация на фирма от инвалид

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Регистрация на фирма от инвалид

Мнениеот dundakis » 12 Окт 2015, 11:41

Здравейте, ще съм безкрайно благодарна, ако ми отговорите на няколко въпроса, понеже се позачетох из форума, но не срещнах да е дискутирано това, което търся. Аз съм човек с инвалидност, имам си пожизнен ТЕЛК (поне тази бумащина ми е отпаднала като ангажимент да подновявам на определен срок от време). Понеже в България всички са много "загрижени" и "съпричастни" само на думи, така и не се опитват да помогнат на хората в моето положение да започнат каквато и да е трудова дейност, за която да им бъде заплащано адекватно. Към момента работя, но целият "наличен ресурс", който държавата е сметнала, че ще ме "интегрира" достойно(?) е в размерите на МРЗ.
Както и да е, отплеснах се, а въпросите ми ще засягат нещо съвсем различно. Смятам да си направя собствена фирма, още повече-да е семеен бизнес, в който да вземат участие поне още двама члена от семейството. Въпросите ми са следните:
При самото регистриране на фирмата ползвам ли някакви облекчения (говоря за размерите на таксите, които се заплащат)?
Кой вариант ще ми е по-изгоден-ООД, ЕТ или ЕООД при годишното отчитане?
И изобщо като цяло в какво се изразява облекчението, когато собственикът (респективно и Управителят) на дадена фирма е с ТЕЛК?
Ако предметът на дейност има значение - възнамеряваме да развиваме бизнес с производството на домашни (биологични :D ) произведения на сладкарството (сладка, конфитюри и т.н.).
Ще съм би безкрайно благодарна ако подадете едно рамо за да мога да взема най-правилното решение за развитието на собствен бизнес.
dundakis
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Окт 2015, 11:22

Re: Регистрация на фирма от инвалид

Мнениеот vaskovasko » 12 Окт 2015, 12:09

Нямате намаления на таксите за регистрация. Кой вариант е по-изгоден може да се сметне ако прогнозирате правилно годишните си приходи и разходи, но на първо четене след като ще имате разходи за 2 човека персонал - ЕООД. Може да си изготвите бизнес проект и да кандидатствате пред Агенцията за хора с увреждания http://ahu.mlsp.government.bg/home/ за финансиране ако има отворена процедура.
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 160
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37

Re: Регистрация на фирма от инвалид

Мнениеот dundakis » 12 Окт 2015, 13:36

Да, мислила съм варианта за кандидатстване за средства през Агенцията. Не е зле да се пробва първо там, за да не ме окастрят банките както му дойде. Благодаря Ви. :)
dundakis
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Окт 2015, 11:22


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 10 госта


cron