начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

сертификат за коректна фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ivanov_p » 12 Авг 2015, 22:45

Аз вчера проверявах един длъжник и първото, което излезе за него в интернет беше, че е коректна фирма, със снимка на сертификата.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4331
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот stasyli » 02 Сеп 2015, 12:55

Преди броени минути разбрах, че и моята фирма е удостоена с тази чест.
Разбира се преди да я приема влязах да попрочета туй ону за сертификата.
Виждам, че негативните мнения са повече от позитивните и може би има защо.
Въпросите които ми се въртят в момента са: Кой, кога и как точно успя да събере мнения за мен (работя със стеснен кръг от клиенти които познавам добре и никой от тях не е участвал в подобни проучвания)? Ако наистина се провеждат такива проучвания и се събират мнения, как и аз да взема участие по отношение на фирмите на които съм клиент? Ако някой успее да ми даде конкретен и точен отговор на тези въпроси, ще спра да се съмнявам, че тази схема не е просто събиране на срдства, а има смисъл в цялата работа.
stasyli
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Апр 2009, 13:09

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот delobg » 26 Фев 2016, 19:25

На мен също ми звъняха от „Изследователски център на клиентските мнения“ ЕООД с радостната "новина", че сме коректна фирма. Моля да прочетете обширния материал, който подготвих по темата за "сертификата" "Коректна фирма" (сертификат е умишлено в кавички) и с молба да го разпространите тук, по други форуми, лични страници, facebook и т.н. Нека повече хора са информирани и преценят сами дали да си купят подобен "сертификат".

http://delo.bg/positions/korektna-firma ... naivnitsi/
delobg
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Фев 2016, 19:20

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот vlad777 » 26 Апр 2016, 12:40

Честито на всички, които некоректната КОРЕКТНА ФИРМА е успяла да заблуди:
Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на фирма да издава на търговци сертификати за коректност по неясни и субективни критерии. Регулаторният орган излезе с решение, че дружеството осъществява дейността си в противоречие с изискването за добросъвестност и професионална компетентност, в резултат на което заблуждава крайните потребители и може да увреди икономическите им интереси.
https://www.kzp.bg/novini/kzp-zabrani-na-firma-da-izdava-po-subektivni-kriterii-sertifikati-za-korektnost-na-targovci
Между другото има един доста по-готин сертификат, който ако не друго, поне показва, че имате чувство за хумор: Сертификат "Ебати Пича".
vlad777
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 11 Юни 2009, 13:02

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот kyrektna_firma » 27 Апр 2016, 13:26

Първо да уточним, че „сертификат“ „коректна фирма“ не е сертификат, а по-скоро някакъв знак на доверие, второ – за да получат този знак всеки, който е допуснат от някакъв алгоритъм трябва да заплати 77,52 лв. с ДДС. Трето – Изследователки център на клиентските мнения (ИЦНКМ) по какви стандарти (ISO, БДС EN ISO 9001, IFS, BRC, IFS Food, HACCP и т.н.) сертифицира фирмите, търсене в мрежата по чувствителни фрази, ключови думи, мета тагове не е стандарт за качество и това всеки IT специалист ще ви го каже.
Как се получава сертификат за качество!?
Първата крачка към внедряването на система по качество е да се избере моделът на системата (стандартът).
Втората крачка – трябва да се избере представител от ръководството на фирмата, ангажиран с координирането, внедряването и функционирането на системата. Той е своеобразен чадър върху системата по качеството, защото осъществява връзката между всички участници в процеса. Създава се специална група, която трябва да разработи и документира елементите на системата. Добре е това да бъдат специалисти от различни отдели и с различно образование (технолози, инженери, икономисти, работници),
които познават производствените процеси, препоръчват експерти. Задължително се прави въвеждащо обучение, при което се разясняват детайлно елементите и изискванията на стандарта.
Третата крачка – въвеждането на системата. Започва нейното документиране. Най-напред се изготвя наръчник по качеството, в който се описват отделните дейности на предприятието, отнесени към съответния
елемент на системата – например как се прави договор, как се приемат поръчки, кой е отговорен, как се правят оферти, какви са взаимовръзките между отделните звена и т.н. Документират се и процедурите към
съответния елемент на системата – например преглед на документите, вътрешен одит на качеството, обучение и т. н. Описват се и всички останали документи, които са в обръщение –
стандарти, правилници, наредби, контролни карти, маршрутни карти и т. н.
Четвърто – ИЦНКМ колко от фирмите е проверила на място и е извършила описания процес на сертифициране по-горе?
Пето – ИЦНКМ оторизирана ли е да издава сертификати, има ли издаден лиценз за тази мащабна дейност?

Маркетинговият анализ изисква задълбочени изследвания за дадена фирма, контакт и проверка на място, а не чрез алгоритмите на търсачката да се издават (продават) "сертификати"! 8)
kyrektna_firma
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Апр 2016, 12:46

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот TheOldMan » 04 Май 2016, 15:57

Цирка става още по-голям:
http://offnews.bg/news/Razsledvane_68/2 ... 28746.html

"296 държавни и общински предприятия като детски градини, ясли, училища, музеи, горски стопанства и други са дали общо 20 720 лева пари на данъкоплатци за издаване на сертификат за "коректна фирма"."
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Предишна

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron