начало

Скачането от една крайност в друга при предприемането на правна регулация не е добро решение Скачането от една крайност в друга при предприемането на правна регулация не е добро решение

договорна ипотека и смяна на валута по банков кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


договорна ипотека и смяна на валута по банков кредит

Мнениеот stoyanovab » 14 Авг 2015, 14:20

Здравейте,

казусът ми е следния: 2008г. сключих договорна ипотека с банка за сумата от ......... евро и взех банков кредит, всичко беше заверено при нотариус. Няколко месеца по-късно предоговорихме валутата на кредита в швейцарски франкове, предоговорихме лихвата и срока на кредита. Подписахме анекс към договора за банков кредит, но не сме подновявали ипотеката и тя не фигурира в анекса. Към момента банката е завела срещу мен заповедно производство, но все още няма произнасяне от съдията.

Питането ми е- вписаната ипотека в евро обезпечава ли втория дълг във франкове? Ако бъде издаден ИЛ от съдията, той може ли да бъде обезсилен на базата на новиране или др. аргументи, тъй като няма нотариално заверено съгласие, а само подписан анекс?

Благодаря за отговорите!
stoyanovab
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 14 Авг 2015, 14:01

Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron