начало

Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби

Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Мнениеот dkjfdkejd » 10 Юни 2015, 13:14

Здравейте, искам да попитам дали можете да ми кажете какъв е етапният ред на прехвърляне на имот от собственост на ЕООД на името на частно лице, което е собственик на ЕООД-то. Искам да уточня, че лицето е чуждестранно лице и за закупуването на имота е предоставил заем на самото ЕООД, който до момента не е върнат.... Нямам идея дали тези подробности имат значение, но мисля, че е добре да са известни... Предварително благодаря на всеки, който има възможност да ми отговори! Също бих искала да попитам дали е възможно да ми препоръчате евентуално адвокатска кантора в гр. София, която би извършила тази процедура. Още веднъж - Благодаря!
dkjfdkejd
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 07 Фев 2011, 23:52

Re: Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Мнениеот miko_pk » 10 Юни 2015, 13:38

Въпросът с паричния заем е чисто счетоводен, а поетапно са необходими 1бр. решение на едноличния собственик на капитала да си продаде сам имота, да натовари управителя да извърши правните и фактическите действия по прехвърлянето, да си извади данъчна оценка на имота и да идат при Нотариуса, който да изповяда сделката!
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 186
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Мнениеот prnedev » 22 Юни 2015, 05:06

Покупко-продажбата на този имот е единият вариант. Ключовото в него е, че това е сделка със свързани лица. Т.е., трябва да се вземат предвид и някои фактори като "пазарна цена" на този имот, поне за данъчни цели.
Друг вариант е ликвидация на дружеството.
Най-добре е тези неща да се обсъдят с адвокат и счетоводител, особено ако за имота (и/или ремонтът му е) ползван данъчен кредит, и да се разиграят различните варианти.
prnedev
Активен потребител
 
Мнения: 1955
Регистриран на: 29 Ное 2005, 23:12
Местоположение: София/Велико Търново


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron