начало
Бившата шефка на митниците остана окончателно в ареста Бившата шефка на митниците остана окончателно в ареста

Пускане на заявления по едно дело в ТР в различни градове?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пускане на заявления по едно дело в ТР в различни градове?

Мнениеот tartarenski » 16 Май 2015, 18:30

Възникна проблем при прехвърляне на ЕООД.
Прехвърлят се дялове от ЕООД, като прхвърлителят, в решението си за продажба приема точка, че се оттегля като управител, а новия приобретател в първа точка на Решението на ЕСК приема, че освобождава стария собственик като управител и в УА като управител сочи само себе си за управител. ДЛР обаче пише и двамата като управители и дава указания в УА да се посочи и размерът на дяловете (посочен е размерът на капитала, както е предвидено в ТЗ за ЕООД), а в договора за продажба е записано, че се продава един дял от 5000 лв., равен на 100% от капитала в размер на 5000. Досега винаги съм писал размера на капитала за ЕООД и за пръв път искат да соча дялове.
Заявлението е пуснато в София, по адрес на дружеството, но приобретателя е във Велико Търново и може да изпълни указанията само там, в последния ден.

Въпросите са ми:

Може ли Ж1 да се пусне в ТР на друг град?
В случай, че реша да не внасям УА, а да обжалвам (предполагам, че ДЛР и при нов УА ще впише двама управители) за колко време на практика ще мине процедурата през съда? Приблизително?
tartarenski
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Май 2015, 18:14

Re: Пускане на заявления по едно дело в ТР в различни градов

Мнениеот janetastoimenova » 26 Май 2015, 15:31

Може да се пусне и от друг град. Аз работя във Велико Търново, ако ви трябва съдействие от тук. Иначе няма проблем да се пусне от всеки друг град стига да сте в срока за изпълнение на указанията.
janetastoimenova
Младши потребител
 
Мнения: 70
Регистриран на: 18 Май 2006, 16:34
Местоположение: V.Turnovo


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron