начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Дискусии и предложения по проекти за закони


Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Апр 2015, 23:10

Добре се е изказал колегата. За разлика от Ивайло Иванов снощи при Милен Цветков, където се чудеше какво да каже. И струи първична неподправена омраза към адвокатите. Едва ли ще им намалеят приходите. Просто който иска да завери документ се отказва, ако трябва да излезе от работа или да ходи в центъра. Тук в София разстоянията са огромни. Отделни квартали изобщо нямат ксерокс услуги, камо ли съдебна или нотариална помощ. Неприятно се държат - винаги търсят грешки в текста и макар, че обикновено им го даваш и на флашка, тържествено показват на клиента грешката. Все едно са някакъв бизнес, дето всеки ден ще ходиш. Защо ще си уреждам среща при нотариус, като за едно пълномощно можем да се видим и на друго място. Плюс това повече от 10-на заверки на година не виждам да се правят. Особено реално платени. Тоест това са максимум 60 000 лв. по малко за година за Нотариалната гилдия. Ако те са 500 човека - губят 120 на калпак. 12 лв. на месец е това, все пак.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот barakuda » 18 Апр 2015, 00:10

Пълни глупости са това. При нотариусите при 400 такива след реформата само в София се оказаха 5-6 пълни олигофрени и щетите от действията и актовете им, въпреки че сега са лишени от права, ще траят години. При даване на права на 10000 адвоката да заверяват пълномощни може сами да се досетите какво ще стане, най- малкото е, че на тези адвокатските пълномощни никой няма да вярва грам, а колко фирми ще се откраднат и пари ще се изтеглят, не ми се мисли. Ползите ще са за единици адвокати, разни, дето ще си направят манифактура за заверки, а вредите за обществото ще са огромни.
Също така тезата, че това няма да се отрази съществено на доходите на нотариусите, няма нищо общо с истината и се манипулира, включително и с горния пост, общественото мнение. Истината е, че даването на заверките и на адвокатите ще затрие между 20 до 40% от нотариалните кантори, особено в малките населени места, а също така съществено ще намали приходите на поне още 20%. Не веднага, в рамките на година-две. В София има 140 нотариуса, сериозен брой сделки с имоти и ипотеки имат не повече от 40-50 от тях, а другите мартеници ли да продават? Всеки, който няма сделки, е хванал по някоя фирма, бичи по 10-15000 заверки на година и по някоя сделка и печели колкото да живее добре и да плаща осигуровките и заплати; като почнат да ги бичат заверките адвокатите на фирмите, нотара какво прави? Само да не е измами с имоти ....
Въобще в държава, с извинение, като България, да се даде право на Сульо и Пульо да заверяват документи, е огромен системен риск и очакват тъпанарите горе да могат да го разберат.
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот doc03 » 18 Апр 2015, 00:31

barakuda написа:... бичи по 10-15000 заверки на година и по някоя сделка и печели колкото да живее добре и да плаща осигуровките и заплати...

Брех, живи да ги ожалиш ... :?
Ми ... тъкмо да се отърват от тази мъка ... ще станат адвокати, и ще потекат едни пари ...

... да, вярно ... до всеки нотариус се е присламчил поне един кьопав юрист, дето не става за нищо ... та "щетата" ще е поне двойна ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Апр 2015, 00:35

barakuda написа:Истината е, че даването на заверките и на адвокатите ще затрие между 20 до 40% от нотариалните кантори, особено в малките населени места, а също така съществено ще намали приходите на поне още 20%. Не веднага, в рамките на година-две. В София има 140 нотариуса, сериозен брой сделки с имоти и ипотеки имат не повече от 40-50 от тях, а другите мартеници ли да продават?

Това пък какъв аргумент е? - всички да мислим вкупом за жизнения минимум на нотариуси и бъдещото им плетене на мартеници. :lol:

barakuda написа:Въобще в държава, с извинение, като България, да се даде право на Сульо и Пульо да заверяват документи, е огромен системен риск и очакват тъпанарите горе да могат да го разберат.

О, не- повечето от нас дори няма да заверяват , но очаквам същите тези индивиди да осъзнаят, че няма пречка да върнат държавния нотариат, или пък примерно да разширят правомощията на съдиите по вписванията. Аз, лично, ще водя клиентите си при съдията, така, както вече избягвам частното изпълнение. Просто трябват алтернативи. И много мартеници. :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Апр 2015, 10:00

Щом 40 нотариуси имат работа в София, то тогава какво да мъчим останалите. Щом са изсъхнали като родословна клонка, еволюцията ги премахва. Няма нищо трагично. Има табелки "нотариус" на такива странни места, че ти става ясно, че това са особени личности, които се крият от клиентите си. Какво да ги мислим тези. От 25 години има много ясна и проста пазарна икономика, където има конкуренция. То иначе не може. Досега не са могли да се наложат - закъде напред.
Огледалото ти казва, че си възрастен и плешив, респективно скучна и досадна. Никой не може да помогне.

Дошъл е естественият момент на отпадане на изкуствените монополи. Плюс това изобщо не се развиват - купи кантора на удобно място, не съм длъжен да се катеря по тесните стълбички на някакви кооперации. Наеми повече "стюардеси", които да поемат идващите клиенти. Цените са им солени. За препис от съдебно решение за вписване към Аг. по вписвания, ми взеха за 3 броя - около 70 лева. Просто ни гонеха данъчните, та ги платихме, да не ни впишат възбрана.

За малките населени места не знам. Но там обслужват много по-голям географски район - всички села, всякакви махали. Така, че не вярвам да им намалее работата. Все едно в града да дойдат нови адвокати - какво - да ги изгонят ли. Адвокатите нямат толкова време да седят по цял ден за заверки. Фактът, че хората ходят при адвокат за заверки - какво говори. Защо не при нотариуса. Защото обикновено са заети и трябва да чакаш. Адвокатите можем да търпим до безкрайност раздуване на бройката ни, а други - не. С извинение, ако естествено не отпадаха поради пенсионна възраст, няколко души на година, ние ще станем повече от населението на България. Кой знае какви адвокати няма по съвсем малките места, не че там няма социален живот.

Много е страшно да те реформират, знае се това.

От вписаните адвокати много голям процент са "роби", "шерпи", "крепостни" по адвокатски фирми, където им плащат на практика заплата от по 1500 - 3000 лв. Без разрешение на Боса, никой не си помисля да консултира и леля си, камо ли да прави заверки. Освен това много адвокатски кантори са специализирани в обжалването на обществени поръчки, най-разнообразни специализации. Виждал съм всякакви - за медицинско оборудване и т.н. Знаете го това.

Такива кантори нямат никакъв интерес - едно че са егоистично настроени и не ги интересува нищо освен паричните постъпления, едно, че няма как да се пре-оборудват за целта и т.н.

В крайна сметка, щом нотариуса не върши работа идва негов заместител. Това го има и в криминалетата - "Щом един наемен убиец не може вече да убива, го убиват и идва друг на негово място".

Как съм търсил нотариус за посещение на адрес - няма и няма. Плюс това те не са моралния стожер измежду колегите. Всеки от нотариусите се оцапа с нечисти сделки, просто защото трябваше да набере клиенти. Това, че не са разкрити - проблем на правосъдието.

Лично аз не се виждам да стоя в кантората с цел заверки. Ще полудея от скука. По скоро - ако се налага при някакъв казус. То почти не се налага честно.

И основното - има цели квартали където нотариус не е стъпвал от обявяването на София за столица. Това е най-смешното. Нотариусите се пънат, все едно ще отидат в Бизнес Центъра в Младост или др. такива.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот barakuda » 18 Апр 2015, 13:51

Не се прави на ударен, въпреки, че не съм стар и още по-малко плешив, много добре знам какво би се случило при невероятната хипотеза адвокати да правят заверки. Големите фирми първи ще отделят двама шерпи 24/7 за заверки и ще обслужват 80% от фирмите в София. Гугъл ще дава множество резултати "заверки нонстоп", а за доверието в подобни заверки стана дума по-горе.
Що за адвокат си, щом нямаш един познат нотариус да ти завери 3 еднакви преписа на цената на един?
И в Бизнеспарка нотариус има, в Младост още двама, в Люлин двама-трима, а в Левски-В не мисля, че е нужен.
В крайна сметка подобни реформи, по мое мнение, в родината ни биха донесли само негативи. В други държави може, тук се знаем колко сме честни.
А който колега много го е яд на нотариусите, че чак иска държавен нотариат, ами през 1998г., като се раздаваха тапиите за юристи-милионери, да си станала нотариус. Тогава станаха всички желаещи, за София останаха 20-30 незаети места, нямаше кандидати. После имаше още конкурси, всеки е имал шанс да се пробва. Сега утре има конкурс, плачещите дали се записахте?
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Апр 2015, 15:18

barakuda написа:А който колега много го е яд на нотариусите, че чак иска държавен нотариат, ами през 1998г., като се раздаваха тапиите за юристи-милионери, да си станала нотариус. Тогава станаха всички желаещи, за София останаха 20-30 незаети места, нямаше кандидати. После имаше още конкурси, всеки е имал шанс да се пробва. Сега утре има конкурс, плачещите дали се записахте?

За да изчистим недоразуменията- не ме е яд на нотариусите, а на тяхното отношение към ЗИД ЗА и усърдното манипулиране на общ. мнение. Има малка, но съществена разлика, която дори милиционер може да хване. Всъщност и вашето отношение не харесвам, но не виждам смисъл да продължавам спора, защото аргумента " да си станала" е неотносим за мен. Не съм се редила на опашка, за да взема тапия за нотариус, нито през далечната 98, нито някога ще се наредя ( никога е много време и макар времето да променя много неща- надявам се това да остане моята истина)- харесвам си професията на адвокат въпреки всичко, не плета мартеници, не съм идеална, но и далаверите са ми чужди.
Надявам се да не повдигнете питане за какви далавери става дума, защото мога да разкажа това -онова от личен и професионален опит.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот barakuda » 18 Апр 2015, 16:46

За отговора Ви - респект и уважение, и с извинение към един друг герой за плагиатството. Истината за заверките се вижда от края на поста Ви: безконтролните заверки ще се превърнат в безконтролни далаверки - на мига. И понеже във всяко стадо си има мърша, колкото е по- голямо стадото .... А най- големите и срамни далавери ги правят нашите приятели прокурорите и съдиите.
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Апр 2015, 20:05

Не се прави на ударен, въпреки, че не съм стар и още по-малко плешив, много добре знам какво би се случило при невероятната хипотеза адвокати да правят заверки.


Така или иначе ще остареем. За плешивост - има козметика, доста напреднала. В Гърция заверки се правят от неюрист. Така че хипотезата е изобщо вероятна. В САЩ има такива клеркове - обикновено сезонна работа, които седят в ъгъла на някоя автокъща или мол и заверяват. Изобщо - заверката не изисква никакви юридически познания. Ама никакви. Нито грам. Нотариусите може би имат развито някакво чувство или някакви специални умения - ама надали. Изобщо заверката на преписи и подписи не изискват нищо друго освен да гледаш какво ти дават. И да се надуваш през цялото време.

Сега понеже ги хвана неподготвени нотариусите това и за да не се лъзнат ептен, се хващат за всяка клонка.

За далаверки - и нотариуса може да ги прави. Да не говорим колко неприсъствени заверки правят нотариусите. Има си санкции.

Изобщо с такъв скептицизъм са приемали и телеграфа и влака и други модерни изобретения.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот doc03 » 18 Апр 2015, 20:29

Никой на никого не го е яд, според мен. Просто някой иска да си отвори поле за работа, а друг не иска да си дава баничката. И хич не ми излизайте с тези постановки за стадото и мършата. Не сме от детската градина, нито първокурсници в Бургаски свободен ...
От адвокатите, с които съм говорил, никой няма намерение да развива това със заверките дори и като спомагателна дейност, а ще го върши единствено и само за улеснение - собствено и на клиента си.
А аз, като клиент и на двете гилдии, не виждам защо трябва да ходя при "непознат" нотариус (и там да ме правят на маймуна* !!!), само за да упълномощя дъщеря си да кара колата ми в Гърция, или вуйчо си, да урежда наемите ми и арендите ми, (докато обикаля из села и паланки да оправя своите), при положение, че адвоката ми познава семейството ми, имотите ми, фирмата ми, ...

*нещо, което е работа за 15 минути (включвам и времето за проверката в НБДН!) + 12 лева такси, вместо това, да ми коства 2 часа време и 32 лева ... и това се повтаря, при четирима, различни, "непознати" нотариуси ...
За това става въпрос. Или явно това е "добрата практика" в нотариалната дейност? М? Да, като клиент, не искам повече да ходя при нотариуси, именно заради тези "дребни" далаверки. Но, като клиент, имам ли избор? Избор!?

А далаверите с имоти, автомобили, фирми, и пр., така или иначе се вършат, и ЩЕ се вършат чрез (честни) нотариуси, ясно е защо ...

П.П. Да, вярно е, малката и съществена разлика дори и аз я схванах.
Щастлива и весела съботна вечер желая!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот barakuda » 18 Апр 2015, 22:11

За протокола - тарифата при адвокатите ще да е същата, та ако я прилагат по същия начин ..... 2 часа за заверка - не го вярвам, насилвам и пак не мога. Това е безумие. А 32 лева за едно пълномощно, ако е едно и то не за разпореждане, си е пладнешки обир. Не вярвам поне в София да се вземат по толкова пари, на мен не ми се е случвало никога, пък и при четирима?! И е незаконно, няма такава такса. Ако е истина, само доказва тезата ми, че голяма част от нотариусите се прехранват от заверки. Приятни почивни дни и от мен.
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот doc03 » 18 Апр 2015, 22:35

barakuda написа:.. Ако е истина, само доказва тезата ми, че голяма част от нотариусите се прехранват от заверки. ...

Както се прехранват, така ще споделят обяда и вечерята с ближния ... че да не им стане тежко. (Ама няма да се получи, щото имат пари, пардон - лоби, а из адвокатските съвети и прочие ... "ръководни" органи, са шушумиги.)
А до тогава "плащащите" - няма къде да мърдаме. Удобно измислено ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот nk7702n » 19 Апр 2015, 14:36

С оглед развилата се последните два дни дискусия и постовете на barakuda, смятам,че е редно да отбележа,че проблемът с липсата на достатъчно работа за нотариусите датира още от предходния проведен конкурс за нотариуси за нововписалите се колеги нотариуси.Така че звучи смешно да се търсят причини за това в законопроекта.
На второ място,относно заверките предлагам да обсъдим характера на провежданите пред нотариус охранителни производства,да ги съпоставим с характера на адвокатската дейност и едва тогава да определяме чии заверки биха вдъхнали повече надеждност в насока защита на правата на гражданите.Познавам някои нотариуси,които преди да станат нотариуси,са били адвокати. Доста по-задълбочено изследват всички факти и обстоятелства,касаещи конкретно разпоредително действие,както и последиците от него в дългосрочен план.Смятам,че работата на адвоката дава много повече поле за развитие на юридическото мислене предвид разнообразните казуси,с които се сблъскваме,така че е нелепо насажданото с години мнение в мисленето на обикновения българин,че


нотариусът е по- компетентен юрист,който би могъл да охранява по- добре от адвоката обществения и личния интерес на някого. Относно практическото приложение на нормата,касаеща заверките,не виждам пречка адвокатите да си улеснят работата,работейки по конкретен казус,и също не смятам,че това би се превърнало в приоритетна дейност за голяма част от гилдията.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот Pause » 19 Апр 2015, 15:31

Според мен ,целената промяна е в услуга на обществото в Европейските страни щом го има ,в БГ да го няма. Изборът е на гражданите дали да ползват нотариални или адвокатски услуги почиващо на обективни данни няма монопол върху исканата услуга. Зародиша е адвоката оттам се създаде професията нотариус и частен съдебен изпълнител. А също и мотивите за исканата промяна на текста са доразвити на сайта на ВАС. Пример: нека съпоставим така фигурите един кмет без юридическо образование би се справил по добре от един адвокат влизащо му ежедневно в работата, резултата е абсурден просто това да не залегне в закона в правомощие на адвоката в ЗАдв.
Аватар
Pause
Активен потребител
 
Мнения: 1615
Регистриран на: 29 Авг 2008, 16:14

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот Melly » 19 Апр 2015, 16:27

Аз не мога да си обясня кому е нужно включилите се в темата колеги адвокати така пространствено да излагат защитни тези в полза на адвокатската гилдия. Ми това вЪобще не е нужно. Не четете ли, че на останалите списващи с изключение на Доки, които хал-хабер си нямат от спецификата на тази дейност - единствената такава конституционно регламентирана, това им доставя удоволствие? Ми, че те разбират от материята толкова, колкото "магарето разбира от военна музика".
Смешковци... и нищо повече. Седнали да си чешат клавиатурите. 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8003
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот nk7702n » 19 Апр 2015, 16:52

Моите постове не са от най-дългите в темата,но мисля,че някои субекти трябва да изчетат всичко изписано тук,заради цялата помия,която се изля в публичното пространство срещу законопроекта
от такива смешковци и от други,които се правят на "ощипани госпожици". 8)
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivanov_p » 19 Апр 2015, 19:07

Кмета може и да е неграмотен, на него му стига да види снимката на картата и как същият от снимката подписва документа. Там не е важно образованието, а длъжността. Едно кметство работи и когато кметът се запие, избяга с някоя мома или се гътне от препиване на събора, а адвокатската кантора при тези обстоятелства удря кепенци. Статут има кантората и архивът на нотариуса, адвокатските нямат. Защото от АК още не са ми донесли парите за правна консултация по промените няма да ги споделям, но ако адвокатите искат да правят заверки редът трябва да е по-особен и едва ли ще се включи в 6 лв.

Някой питаше какво е "адвокатски работи", това е всичко, което бяга от фактите и с много думи иска да ги отмени.
Фактът е, а и всички го знаем много добре, че промените не се правят за да се разширят адвокатските дейности, а да се забрани на другите да ги извършват, което дори да бъде прието няма да действа.
За да разбереш едно нещо трябва да си го представиш. Приема се закона и наш Пейчо продължава да дава правни консултации, както и досега, а може и документи да изготвя, макар сега да не го прави поради вроден мързел. Какво ще направите? Или очаквате, че огромни консултантски фирми, действащи в десетки страни ще си затворят офисите в България? Даже теоретично да можеше да стане и да нямаше международна регламентация, по която България е страна, нали Пейчо не е дремал по студентските банки, за да слуша професорски глупости, а е учил правото директно от живота и знае много добре, че когато нямаш право да вземеш пари за нещо, защото по принцип трябва да го правиш безплатно, по фиксирана цена или друга причина, не продаваш него, а това с него. Изготвената документация за регистрация на фирма ще е безплатна, но папката в която са сложени ще струва 150 лв. Или консултацията всъщност ще е приятелски разговор на кафе, което заедно с две захарчета и чаша вода струва 50 лв. и т.н. Може и наем на стол да се взима, не знам, живота щеше да покаже, ако можеше да се стигне до това.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4329
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот Pause » 19 Апр 2015, 20:07

С най добри пожелания на всички колеги и участници без да се засягате ,не вземам постовете ви за обидни понеже правната догматика на юриста е друга и разбирането, и като правна система е как правилно да се интерпретират исканите промени в Задв. и тяхното бъдещо приложение в практиката. Е,ако не е Иван да ме разсмее ,то кой. :D
Аватар
Pause
Активен потребител
 
Мнения: 1615
Регистриран на: 29 Авг 2008, 16:14

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот doc03 » 19 Апр 2015, 20:26

Melly написа:Аз не мога да си обясня кому е нужно ...

Здравей Мелка!
Само че аз съм клиент, и ми е писнало от монополни простотии, ако ти заразказвам ш'ти падне капата, а някой се чуди, как можело за една хартийка 32 лева, ... да, ама спестих, че беше сгрешено, и след десет дни го правихме отново, щото клатенячката там, в съседната стая, не може дори печатен текст да препише вярно ... ама вторият път беше 22 ... досрамя я пак да го разтегли на 2 страници ...
Та, мисълта ми е, че ако за утре в 8.30ч. ми трябва пълномощно, кой нотариус би ми го заверил в 19.30 в неделя? Никой! Ама ти - би, дори и в 22ч.
Ей такива, дребни, дребни, но много неща ...
И като изкарват колкото да живеят, както твърдеше един от пишещите, що няма един дежурен на празници, пък да взима двойно? Да де, без нотариус никой не е умрял ...

Забрана няма. Има ограничаване на дейности, за тези, които нямат право да ги вършат! А може тези, които искат, да се явят на изпит, един вид допуск, ама изпитът да е цедилка, не порнография, и тогава така или иначе ще отпаднат.
А идеята за продаването на "онова с него", я бях въвел още 93-та, и тогава работеше ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот gkamenov » 19 Апр 2015, 20:29

Снощи слушах адв.Марковски и той като ги разправяше едни бързо-бързо ми мина мерак да се занимавам със заверки.Та какво каза: Ако това със заверките се приеме ще има големи изисквания за адвокатите,които ще заверяват.Кантора с две стаи,каса,секретарка и не знам си какво още.Е добре за един печат и някакви си 5-6 лева защо ми е да държа секретарица? Че те тия пълномощни няма да могат да и изкарат заплатата.Каса да кажем имам но печата няма да седи заключен в нея,нито пък пълномощните ще се пазят там.С една дума ,дори да се гласува много от колегите няма да се занимават с това !
gkamenov
Потребител
 
Мнения: 110
Регистриран на: 09 Сеп 2006, 13:33

ПредишнаСледваща

Назад към Обсъждане на законопроекти


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron