начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

сертификат за коректна фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


сертификат за коректна фирма

Мнениеот kofti » 21 Фев 2015, 08:54

Здравейте! Един ден в офисът на търговска фирма, занимаваща се с електроника, позвънял телефона и от отсрещната страна започнали да убеждават служителката, че точно тяхната фирма е "избрана да получи сертификат за коректна фирма". Обажданията станали в продължение на няколко дни още по-настоятелни. Влизайки в офиса, попаднах на спор между боса на фирмата и служителката. Той се чувстваше велик и поласкан, а ние си изгубихме времето в спор дали кой и как може и има право да прави квалификация на фирмите в страната и да избира "коректни". Естествено, аз се шокирах от поредната форма на измама. Ето и линк за случващото се http://www.korektnafirma.com/about. Какво би могло да е юридическото обоснованане на тези действия? Законът за конкуренцията ли или друг закон? За мен това е класическа измама. Чух някакво смешно твърдение, че такъв бил принципът за издаване на ISO сертификат. Рових се повече за него, но попаднах в глуха улица. :?
kofti
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:17

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот vaskovasko » 05 Мар 2015, 17:27

Някакъв 25 годишен келеш от Полша си мисли, че ще прокопса, но мен много ме съмнява. Още повече, че фирмата е регистрирана в Януари и вече дава "сертификати" за 2015. Пълна измама.
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 160
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ivodam » 09 Мар 2015, 17:02

Основания в уж демократичната ни система на свободна пазарна икономика е това, че е разрешено всичко, което не е забранено. Всеки може да прави най-различни проучвания, или да се прави, че прави такива, и да раздава всякакви сертификати, удостоверения, награди, грамоти, призове от разни бизнесакадемии и какви ли не глупости. Има пък разни сноби, които ще си купят тези неща, за да си ги закачат в кабинета.
Като считате, че е глупост това, що си губите времето в спор, нямате си работа ли?

:)
ivodam
Потребител
 
Мнения: 193
Регистриран на: 01 Май 2011, 22:56

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот fantasti4na » 25 Мар 2015, 10:47

Здравейте! :)

Днес и нашата фирма получи такова обаждане
Попитах на какъв принцип все пак /или проучване/ сме избрани.
Дамата (от бургаски телефон) отговори, че нямаме никакви негативни мнение от клиенти и служители в интернет. Попитайх някакво проучване ли се прави , а тя отговори - не, само на база липсата на отрицателни коментари в интернет пространството.
И след като сме избрани да получим "Сертификат за коректна фирма" слева да преведем еднократно 59лв + ДДС , за да бъдем включени в посочения от автора сайт и така ще ни откриват клиентите.

За мен това е ПОРЕДНАТА ИЗМАМА! Хиляди фирми еднократно по 59лв = КОЛКО ??

И след няколко месеца фирмата закрива 'коректния сайт" и изчезва заедно със разните там сертификати и парите на хората!!

Моля за мненията Ви - не трябва ли да сигнализираме някъде? Или както е написал/а/ ivodam - тук всичко незабранено е разрешено??
fantasti4na
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 02 Фев 2012, 12:35

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ivodam » 31 Мар 2015, 14:11

Ами това все пак е юридически форум, ако считате, че е измама в смисъл на закононарушение/престъпление, цитирайте съответен член от нормативен акт, за да видим за какво иде реч.

Разбирам ви благородното възмущение, както и на тези хора, които още мислят, че има престъпление, наречено "спекула", ама се напъваме да сме европейска правова държава все пак.


:)
ivodam
Потребител
 
Мнения: 193
Регистриран на: 01 Май 2011, 22:56

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот rossyto » 01 Апр 2015, 10:45

Здравейте,
Наблюдавам и следя изказванията Ви от доста време. Нямах намерение да се включвам, но вече започвам да се дразня. Виждам, че в тази тема, която сте подхванали има нотка на лични виждания и интереси. Все пак да не забравяме каква ни е същността и какъв ни е манталитета, който гордо си носим и притежаваме от векове. Защо трябва да ни се случи нещо хубаво на нас? И, ако случайно стане , защо пък де не го разрушим. Майстори сме. Кои сме ние да даваме съвет на хора, които работят от години с този проект в други пет държави, които са с години напред от мисленето и възгедите ни. Ние не можем да оправим собствените си проблеми, но сме много добри в това да се месим и да оправяме чуждите.
Аз съм работеща средна фирма в тази страна и мога да кажа гордо, че се справям с трудностите, и се боря достойно с проблемите, които ми предоставя живота.
Получих сертификата преди известно време и искам да кажа, че никой не ме хвана за гушата или ръката и не ме дърпа на сила да се включа в този проект. Обясниха ми любезно принципа и идеята на проекта. Даде ми се възможност да проверя и разгледам всичко за фирмата стояща зад тази идея. Платих си доброволно сумата и доброволно се включих в този проект. Сега следя всичко свързано с идеята и виждам, че тя се разраства. Харесва ми, че има млади хора, които желаят да прокарат светлина и положителни идеи в нашия живот. Радвам се, че има хора, които се пробуждат. Нямо лошо в това, което правят и са започнали. Ако бяхте се потрудили да разгледате , да прочетет, да проверите, да се обадите на хората , които стоят зад този проект, можеби нямаше да пишите тези негативни думи. Не можем да наричаме някой мошеник или измамник без да сме сигурни в това.
Радвам се, че получих този сертификат, гледам си го в момента на стената и искам да кажа, че изглежда добре.
Желая всичко най-хубаво на всички и бъдете по-позитивно настроени.
rossyto
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Юли 2010, 09:46

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ykovachev » 01 Апр 2015, 11:54

О, ми давайте, събирайте сертификати :P
Тва мноо як бизнес, бате, оти да копаме или да одиме у съдо да бичиме, я полвин БеГе да вади сетрификати на другата полвина и обратно :twisted:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот jasta13 » 01 Апр 2015, 20:22

ykovachev написа:О, ми давайте, събирайте сертификати :P
Тва мноо як бизнес, бате, оти да копаме или да одиме у съдо да бичиме, я полвин БеГе да вади сетрификати на другата полвина и обратно :twisted:
П.П. Абе я стига с тия призиви за позитивност, то е хубаво да я има, но това с тия сертификати е пълен тестис, да мЪ извиняватИ.

+1
Единственото, което мога да добавя, че когато всяка седмица ти звънят за да им дадеш шейсете лева за почетна грамота и пет стикера, тъй модната напоследък позитивност, се изпарява яко дим. :mrgreen:
alea jasta est
jasta13
Младши потребител
 
Мнения: 90
Регистриран на: 28 Сеп 2006, 13:38

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот TheOldMan » 02 Апр 2015, 15:33

rossyto написа:Здравейте,
Наблюдавам и следя изказванията Ви от доста време. Нямах намерение да се включвам, но вече започвам да се дразня.
...
Получих сертификата преди известно време и искам да кажа, че никой не ме хвана за гушата или ръката и не ме дърпа на сила да се включа в този проект. Обясниха ми любезно принципа и идеята на проекта. Даде ми се възможност да проверя и разгледам всичко за фирмата стояща зад тази идея.
...
Ако бяхте се потрудили да разгледате , да прочетет, да проверите, да се обадите на хората , които стоят зад този проект, можеби нямаше да пишите тези негативни думи. Не можем да наричаме някой мошеник или измамник без да сме сигурни в това.
Радвам се, че получих този сертификат, гледам си го в момента на стената и искам да кажа, че изглежда добре.
Желая всичко най-хубаво на всички и бъдете по-позитивно настроени.


Днес получил уведомление (или може би заплаха... знам ли) че на фирмата в която работя ще й бъде връчен такъв сертификат. Куриоза е че фирмата в която работя ... няма дейност вече почти 2 години. Затънали сме в дългове.
И сега ... много ми е интересно как така и кой точно реши, че фирмата ни е коректна? Ние работим с доста ограничен кръг контрагенти, и ако някой е разпитвал за нас, щяха да ни кажат. Продукцията на фирмата също не се предлага във всяка бакалия, така че идея си нямам кой и как реши, че сме коректни? Как така стана, че нито са идвали нас да питат, нито са питали хората, с които работим, нито са имали досег със стоките и услугите които предлагаме, и решиха че сме коректни?
Във вашия случай кой и въз основа на какво реши, че вашата фирма е коректна?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот tmoe12 » 03 Апр 2015, 12:28

Сертификат Коректна фирма – да го взимаме ли или не?
Здравейте, сигурно малко сте се затъжили за моите драсканици, така че ето ме и мене! ;-)
Преди 2 седмици получих обаждане… Дявол ме хваща, когато отново получавам някаква оферта, все пак от добро възпитание изслушвам тези телефонни продавачи, но този път … започна малко странно ;-)

Уж, че нещо съм спечелил, че получих отличие и т.н …. олеле…. ;-)

Понеже разговорът започна доста нетипично, позволих на любезната Госпожа да довърши. На кратко ще Ви кажа за какво става на въпрос.

Както вече знаете(или не знаете- тогава ще разберете ;-) ) от няколко години имам малък магазин за меса – повечето ми клиенти са хора от квартала, но понякога влизат и други. Консултантката твърдеше, че след направено изследване на мненията за моята фирма – не са намерени никакви негативни мнения и по този начин съм се квалифицирал за получаване на сертификата…Коректна Фирма. Веднага си помислих – супер, чудесно, сега сигурна ще искат да им платя 500 лв за членство ;) Вече имах подобни обаждания. По принцип сумите за каквито и да било изследвания/проучвания са огромни – а аз тези пари не ги бера по дърветата :)

Сертификатите са полезни, добре изглеждат, но не за такива пари ;-) мога да си купя по-евтини декорации ;-) След няколко минути разговор очаквах да чуя най-важното – а именно сумата…. ;-) Което се оказа, че за сертификатът с куриерската доставка трябва да платя седемдесет и няколко лева. Почудих се къде ли е уловката? Още повече се учудих когато разбрах, че…. няма никаква уловка ;-) И това наистина е еднократно.

Хмм, поразгледах малко информацията в Интернет – и наистина никой не се е оплакал, че има уловка – следователно се изкуших и сега е закачен на стената в магазина ми, а на витрината си залепих стикера ;) Добре е когато някой те награди за своята тежка работа, а още по-добре когато можеш да се похвалиш на клиентите си с това. От време на време забелязвам, че дори и чакайки на опашката клиентите от любопитство четат какво е написано – не знам как ще въздейства това върху клиентите, но до сега не съм чул някой да се е оплакал.

Връщайки се към заглавието на поста – да го вземем или не? Тука вече сами трябва да решите. Аз го взех, парите не са много, а е добре да имам с какво да се похваля в магазина.
tmoe12
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Апр 2015, 12:26

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ykovachev » 03 Апр 2015, 12:45

Ами стига някой да го приеме за похвала...
Аз по-скоро бих си качнал похвали от доволни клиенти, па дори да им давам по малко мръвка (или кой каквото предлага) отгоре. По-достоверно е някак от картонче на неква фирма, дето ква е точно?
Аз ако си качна на стената всичкото сертификат за семинарите, на които съм бил - ама истински, никой не ми е разправял как насън ми е говорил, бил съм там с лектори професори, доценти доктори, върховни съдии и тънъ; плюс ако поискам и по един картон за няколкото семинара, дето аз съм водил - ми то стените няма да стигнат. И ако мислите, че някой ще се трогне от това... нема лошо :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот bird_of_paradise » 03 Апр 2015, 17:33

Ах, tmoe12
постът ти звучи като чиста реклама... леко разказвателен стил, обстоятелственост в положителните детайли, силно внушение и ..... неизменният хепи енд.
Да не казвам, че имам някакво интуитивно усещане, че е написано по начин да се ползва многократно и при всякакви условия.

Не разбирам от реклама, но това трябва да е някаква разработена матрица за метод на убеждение. Танцувате по нежните за българския търговец струни :lol: .

Трябва да съм се изкривила доста ( животът, опитът - казват си своето), след като не мога да повярвам на написаното, но не е лошо за лит. произведение.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот TheOldMan » 03 Апр 2015, 18:40

Че и дават на "клиентите" си (или по друг начин ги убеждават) да пишат едно и също на сайтовете си относно тоя сертификат. То бива-бива copy-paste, ма явно ги зарибяват за да им правят и сайтовете на горките "клиенти":
http://arm-soft.net/
http://eta-sys.goonet.org/?menu=65;lang=1
http://www.beunique.bg/?act=news&news_id=29

П.С. Ндаа... баш със сайтаджийство се занимават тия... :
http://www.icnkm.com/offer

Ако може двамата "доволни клиенти", писали по-горе да съобщят на работодателя си, че има една правописна грешка на страницата, към която сочи последния линк. А също така е добре да намерите човек, който да пренапише текста - в момента макар че е граматически правилен, имам чувството че е превеждан от някой, който понятие няма какво преписва. Все едно чета нещо минало през google translate. Ужасно тежко за осмисляне, неразбираемо. Например това изречение:
"Благодарение на това имате съзнателно очакване на бизнес клиентите и партньорите на Вашето предприятие. " е типичен пример за 15 думи, които просто са поставени една след друга граматически правилно, без никаква мисъл какво трябва да означават в съвкупност.
Ако такива са ви и рекламните кампании...
Айде, честита безплатна реклама... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот doc03 » 03 Апр 2015, 18:56

bird_of_paradise написа:.... постът ти звучи като чиста реклама...
Да не казвам, че имам някакво интуитивно усещане, че е написано по начин да се ползва многократно и при всякакви условия. ...

Мдаммм ...
http://presata.com/767/%D0%BA%D0%BE%D1% ... %BC%D0%B0/
За сега само два пъти. Ми така де, няма да се хАби човека да пише всеки път.

Но пък реклама, реклама, колко е реклама, като няма дори един линк (каквито често се срещат по тези ширини) поне за адреса на магазина, или към личен сайт, или поне телефон на фирмата, издаваща сертификати :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот jasta13 » 03 Апр 2015, 20:57

Добре де, аз ако си разпечатам на цветен принтер една засукана, грамота, ламинирам я, всичко това за сумата от 5,37 лева и я лепна на вратата на обущарницата си, дали ще хване декиш или трябва да е непременно от полската фирма?!
alea jasta est
jasta13
Младши потребител
 
Мнения: 90
Регистриран на: 28 Сеп 2006, 13:38

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ivodam » 06 Апр 2015, 17:36

doc03 написа:
bird_of_paradise написа:.... постът ти звучи като чиста реклама...
Да не казвам, че имам някакво интуитивно усещане, че е написано по начин да се ползва многократно и при всякакви условия. ...

Мдаммм ...
http://presata.com/767/%D0%BA%D0%BE%D1% ... %BC%D0%B0/
За сега само два пъти. Ми така де, няма да се хАби човека да пише всеки път.

Но пък реклама, реклама, колко е реклама, като няма дори един линк (каквито често се срещат по тези ширини) поне за адреса на магазина, или към личен сайт, или поне телефон на фирмата, издаваща сертификати :)


Никой не е отменил все още търговската реклама и пропаганда, надявам се, както не е отменено и правото на РайскаПтичка да вярва или да не вярва на рекламата, това си е чисто нейна работа.
Мен като икономист с общо взето либерални разбирания в такива теми определено ме дразни и кара да бъда нащрек нотката на желание за саморазправа с "измамника", "спекуланта", "тариката", "черноборсаджията". В светлината на маразмите, които слушам в последно време, относно даване на правомощия на прокуратурата да си вре носа за щяло и нещяло в гражданския оборот, определено се замислям за дремещия болшевизъм по тъмните кьошета на некои наши сънародници...

:(
ivodam
Потребител
 
Мнения: 193
Регистриран на: 01 Май 2011, 22:56

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот tmoe12 » 17 Апр 2015, 11:10

tmoe12
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Апр 2015, 12:26

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот octavia » 17 Апр 2015, 11:55

Наскоро една приятелка си обяви във фейсбука новополучения "сертификат" :D за коректна фирма. Не разбирам за какво се заяждате и разследвате тука. Балъци има колкото щеш, има и кой да им прибира парите; такъв е светът и такъв ще бъде винаги... човешка природа.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител
 
Мнения: 89
Регистриран на: 23 Юли 2007, 10:51
Местоположение: София

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ykovachev » 17 Апр 2015, 11:57

Така де, нЕма да разследвам тука кой се заяжда и кой - не, но предлагането на подобни сертификати не е незаконно. И е точно толкова полезно, колкото и предлагането на жмуди с отстъпка от цената, кат си купиш две кила вместо едно :P
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот ina_si » 12 Авг 2015, 22:35

Аз също от скоро притежавам такъв сертификат. Имам фирма от няколко години и се занимаваме главно с обслужване на клиенти и наистина се старая клиентите ми да са доволни. От както имам сертификата, хората гледат с по-голямо доверие. Също така този сертификат ми дава възможност да си използвам електронната визитка в сайта на фирмата, като си платя еднократно, а не е както в другите сайтове да се плаща някакъв абонамент. :)
ina_si
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Авг 2015, 21:27

Следваща

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron