начало
Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му

Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Дискусии и предложения по проекти за закони


Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Яну 2015, 18:48

ivanov_p написа:Най-лошото е, че са се събрали едни негодници, които не от глупост, а от алчност са писали тези текстове.

Това е наистина нелепо!- хляб има за всички под слънцето и никому не текат лиги по чуждия къшей, но мисля трябваше да помислиш дали текста на 24, така както е разписан е именно в отговор на двете СР на ВКС постановени по 290 ГПК? ... ама все да се повтаря сентенцията за палето и майка му.

Всъщност, правомощията по чл.22 ЗННД т.н. "други действия" ( което е индиция, че посоченит там не са същинска нотариална дейност) са по-скоро изключение, а не правило.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот barakuda » 28 Яну 2015, 22:43

Айде стига, ако се даде на адвокатите да правят заверки, ще стане мазало, никой няма да вярва на пълномощните вече. В София имаше 4-5 нотариуси, които сега са лишени от права и само заради тези няколко човека трудно се правеха сделки с пълномощни, защото никой на нищо не вярваше; ако 5000 човека имат право да заверяват пълномощни, тези пълномощни нищо няма да струват. То бива глупости, ама сегашните ви началници се оляха. Да добавя - ако това се приеме, половината нотариуси в София ще трябва да си закрият канторите. Няма как да стане.
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Яну 2015, 23:04

Има се за цел улесняване на оборота. Има го в други страни. Няма се предвид измами. Нотариалната форма е извънредно тежка, има известна нужда от уплътняване с такива "подвижни" точки.

Необходимо е раздвижване.

В София има само един нотариус с изнесено изповядване в "Младост" - заради Бизнес-центъра. Иначе трябва да ходиш до самият център на града за нотариус.

На практика има отделни градове, лишени от услуги.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот barakuda » 28 Яну 2015, 23:25

Тази промяна така ще улесни оборота, че всеки ден ще се продават имоти и фирми без участие на собственика. Пълно улеснение. А може и тава да е идеята: повече измами-повече дела-повече хляб за горките адвокати.
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот gkamenov » 29 Яну 2015, 12:34

barakuda написа:Айде стига, ако се даде на адвокатите да правят заверки, ще стане мазало, никой няма да вярва на пълномощните вече. В София имаше 4-5 нотариуси, които сега са лишени от права и само заради тези няколко човека трудно се правеха сделки с пълномощни, защото никой на нищо не вярваше; ако 5000 човека имат право да заверяват пълномощни, тези пълномощни нищо няма да струват. То бива глупости, ама сегашните ви началници се оляха. Да добавя - ако това се приеме, половината нотариуси в София ще трябва да си закрият канторите. Няма как да стане.


А според Вас един кмет на село повече знания ли има от един адвокат в тази област ? И защо смятате,че нотариусите в София ще трябва да си закрият канторите ако възможноста за нотариални удостоверявания се предостави и на адвокатите ? В крайна сметка клиента си решава къде и от кого да поиска и получи услугата нотариална заверка на подпис,дата или съдържание на документ.
gkamenov
Потребител
 
Мнения: 110
Регистриран на: 09 Сеп 2006, 13:33

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2015, 13:13

Промените не целят разширяване на адвокатската дейност, а забрана други да извършват дейностите, с които е разширена адвокатската. Текстът на чл. 150 е пределно ясен(Лице, което извършва или предлага извършването на адвокатска дейност по чл. 24, без да е вписано в регистъра на адвокатска колегия, се наказва...) На глоба ще подлежат и нотариусите и кметовете и въобще всички, които извършват адвокатска дейност. Всяка глоба трябва да се обжалва с позоваване на закони от по-висока или равна степен или позоваване на евродирективи.
Естествено, че ако искам работите да са ми наред ще отида кмета да ми завери пълномощно, защото има архива, която се съхранява и охранява, а утре като оберат къщата на адвоката, или стане нещо с него, ядовете ще са за мен. Това не пречи и адвокатите да могат да правят заверки, като всеки избира, а не само те, каквато е целта на законопроекта.

Сега се загледах по-подробно и да попитам дали това е определено като изключителна адвокатска дейност от хора с акъла си:
пазене на описано или дадено в обезпечение имущество;
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4334
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот crossbike » 29 Яну 2015, 13:21

Казах ти какво е решението за теб - или смяна на бизнес попрището или емиграция в Индия, там може да се правиш на адвокат без да имаш китап.
Не разбирам, какво не си разбрал?
Не може Сульо и Пульо да се правят на зъболекари...
Пульо може временно да се прави на мъж, докато не изяде пердаха от някой с "китап"...хахахаха
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2015, 15:01

Аз си върша бизнеса, защото адвокатите са напълно неспособни да го правят. Ако си вършеха работата нямаше да ме търсят.
Освен това работя по утвърдена европейска директива и този закон ме касае колкото размножаването на колибрите, а и няма как ЗА да отмени ГПК, ЗЗД и ТЗ и много други закони.

Питах обаче как ще вършите тази дейност: пазене на описано или дадено в обезпечение имущество?

Как адвокат ще стане пазач на автомобила или апартамента на длъжника? За стадото с овце не питам, защото на вносителите точно там им е мястото - пазачи и оператори на биологични единици, след положен изпит пред гилдията на овчарите, естествено.

Как адвокат ще пази даденото в обезпечение имущество? Напр. шепа диаманти, скъпа картина, кораб, самолет, расов бик? Как ще е при особените залози? Ще вземе някой да заложи бюста или краката на жената и като намери пазача около обезпечението ще настане суматоха, боища, разводи.

Ако бях член на колегията това предложение за промяна на ЗА щеше много да ме обиди.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4334
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Яну 2015, 15:27

barakuda написа:ако се даде на адвокатите да правят заверки, ще стане мазало, никой няма да вярва на пълномощните вече

Хе-хе... "Вече"?- отдавна никой не вярва на тази едностранна сделка, па макар и с нотариално удостоверяване ( семейни имоти в непосредствена близост до морски курорт на два пъти бяха на косъм от разпореждане с пълномощно, заверено от ....аааа, да- нотариус :) ; по делата, с годините, човек научава това- онова.., та не ви знам съотношението в столицата, но има места с....да го кажем, висок риск, отделно, че нотариуси работят в определен времеви график от 10 до 12 ( така де, доста перки наколо), не изповядват сделки, ако не са изготвени актовете от тях, пък и документ за изготвянето не дават, и прочее ... и прочее.

Във всяка гилдия си има черни овце, адвокатурата и нотариата не правят изключение, но от това не може да се правят кардинални заключения.

п.п. От няколко дни нотариусите стягат своите редици :) , така че- спокойствие, хора :mrgreen: ( след като се приемат текстовете в НС ще разберем на кой му е .... по-голям...о лобито, де :D ).

Странно, при толкова поправки никой не писна, че ще бъде дискриминиран заради условията за вписване в адвокатурата, респективно за някои от другите промени ( било е винаги ябълка на раздора, вкл. и повод на теми тук), а се хванахте с удостоверяването по 24? Това да ви е проблема със законосъобразността на сделките, и адвокатурата, и законопроекта.

Все тази дали адвокатите ще имат такива правомощия или не( биха донесли и повече бумащина, задължения, респективно институции, които да проверяват, санкционират и прочее ), но ме провокирате да пусна една статия от края на миналата година: http://www.legalworld.bg/41392.syrbiia- ... koma*.html
:roll: Това е несериозно и немислимо за тукашните ширини, но пък ми хареса как действат колегите.
Последна промяна bird_of_paradise на 29 Яну 2015, 15:38, променена общо 1 път
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот bebitor » 29 Яну 2015, 15:37

Здравейте всички и честит законопроект!
За всички негови противници- успокойте се, той няма да върне онова, което по законодателен път беше грубо откраднато от адвокатурата.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител
 
Мнения: 1851
Регистриран на: 28 Мар 2007, 18:36
Местоположение: Пловдив, Русе

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2015, 15:48

Странно, при толкова поправки никой не писна, че ще бъде дискриминиран заради условията за вписване в адвокатурата, респективно за някои от другите промени


Питали кучето защо топките са му отзад, а то казало: "Че какво друго ми е наред, та и топките да са"?

Така и със законопроекта. Което и да се хване и да се разгледа в детайли издиша отвсякъде. Този законопроект не може да се приеме без съществени поправки във всички процесуални кодекси и още десетки други закони.

Какво стана с пазенето на описано или дадено в обезпечение имущество? И това не е най-налудното предложение.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4334
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот crossbike » 29 Яну 2015, 20:47

ivanov_p написа: И това не е най-налудното предложение.


ъ литъл бит мор, сахиб

Изображение

хахахахахаха
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот svettoslav » 30 Яну 2015, 00:27

crossbike написа:
ivanov_p написа: И това не е най-налудното предложение.


ъ литъл бит мор, сахиб

Изображение

хахахахахаха


Туй дън си ти,бе,чувяк? :lol: Много си секси....
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот svettoslav » 30 Яну 2015, 00:38

Вчера се засякох с един колега.От дума на дума стана въпрос за адв. изпит.Оказа се,че бил в групата по законопроекта.От нашия район. Доскорошен председател на съвета на колегията.Той самият смята,че няма да останат така нещата
А днес, докато гледах тия магистрати от ВСС по повод гласуването на шефа на ВКС...по едно време си представях част от тях как се явяват на изпит за адвокати и младши адвокати, заеквайки пред члена на комисията. Трепери от страх пред Гладиатора...
Думата "адвокатски" там следва да се замени с "юридически".
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот crossbike » 30 Яну 2015, 10:31

Туй ни съм язи, мъ сички съмудейци кът Иванов ша требе съ ориентират.
А аз не секси, само красив...
Имам чувството, че отмъщаваш за ония 100 кинта...не мой така съ напряга
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот svettoslav » 30 Яну 2015, 11:49

crossbike написа:Имам чувството, че отмъщаваш за ония 100 кинта...не мой така съ напряга


Не.Значи то за да си отмъщаваш,тр.да имаш основание.А ти си веселяк, като цяло.Освен това защо да спамим темата с такива работи.
М/у другото,като спомена за ония 100лв.,автора на оная тема ми е писал на "лични".Човекът също споделя тезата,че "...няма безплатен обяд".Обеща че ще преведе парите,но ще видим 8)
Последна промяна svettoslav на 30 Яну 2015, 11:53, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот crossbike » 30 Яну 2015, 11:53

Стига с тия мокри сънища...
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот svettoslav » 30 Яну 2015, 11:57

Айде,последен спам!
Нема сънища,нема нищо...самата истина думам
Както виждаш,интелигентен човек с чувство за хумор.Само такива ми се лепят.Добре че не съм обратен 8) Пък знам ли... :?


felicitas написа:Здравейте svettoslav,

Разбира се, че давам кинти... на компетентни юристи, стига да си ги заслужат.
Безплатен обяд няма, така че смело може да кандидатствате.



................................................................................А,ей го и копи-пейста.


Виж съобщенията: Входящи

Отговори на съобщение
Назад към Входящи
Предишното ЛС
по 282 от НК
Изпратено на: 29 Яну 2015 11:53 am
От: felicitas
До: svettoslav

Здравейте svettoslav,

Разбира се, че давам кинти... на компетентни юристи, стига да си ги заслужат.
Безплатен обяд няма, така че смело може да кандидатствате.
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот crossbike » 30 Яну 2015, 17:54

Не знам що ми се доказваш точно на мен, аз ти вярвам, даже напълно!
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот svettoslav » 30 Яну 2015, 18:19

crossbike написа:Не знам що ми се доказваш точно на мен, аз ти вярвам, даже напълно!


За всеки случай!!!

П.П. Пък и започнах да те харесвам....

П.П. Искам само по-бързо да приемат каквото ще приемат,тъй като май се оказва,че почти всички скъсани на изпита,са юристи към ЕТ-та или измислени ЕООД,създадени с тази единствена идея.Заобикалянето на закона е цел №1 на много хора,което е довело вносителите до другата крайност.
Не съм правил порверка,но ако се поразрови човек,сигурно няма да е изненада,ако месечно се вписват 10-тина души с такъв "стаж". Мъка е,че много дипломи са раздадени,а децата се оказват с празни надежди...Давай тук да ви запишеме сега пък,...като ще станете едни юристи...с по 1200лв. семестъра... :cry:
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

ПредишнаСледваща

Назад към Обсъждане на законопроекти


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron