начало

Удължиха извънредната обстановка до 30 ноември Удължиха извънредната обстановка до 30 ноември

Жилище закупено преди 1990 г.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жилище закупено преди 1990 г.

Мнениеот bilqnita » 24 Яну 2015, 15:57

Здравейте , имам следният въпрос :
Става дума за наследствен имот , който е купен с ипотека през 1989 г. , ипотеката е изплатена през 2001 г. и има заповед за вдигане на ипотеката , но няма нотариален акт за жилището , каква е процедурата за издаване на нот.акт и къде трябва да се отиде ?
bilqnita
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 04 Юли 2012, 08:55

Re: Жилище закупено преди 1990 г.

Мнениеот kofti » 20 Фев 2015, 20:37

Моля, конкретизирайте си въпроса. Ако имате банков ипотечен кредит за закупуване на жилището, най-вероятно е да имате не един, а два нотариални акта. Единият е за договорната ипотека, а другият за покупко-продажба между продавач и купувач, в който е указано как ще бъде направено плащането- чрез договорът за банков кредит и превеждане на парите от банката по сметка на купувача. В Агенция по вписванията се отбелязва вдигането на тежестта, като банката иска да бъде вдигната възбраната върху имота, а вие получавате документ, удостоверяващ това.
kofti
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:17


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron