начало

Прокурор е осъден условно за казус с два багера Прокурор е осъден условно за казус с два багера

Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Авг 2014, 16:22

Главна грешка
SQL ERROR [ mysqli ]

Table './lexphpbb2011/phpbb_confirm' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed [144]

SQL грешка. Свържете се с администратора.


Не влизам често напоследък, но да кажем последната седмица, или две, когато искам да пиша в някоя тема все този текст ми излиза.
Защо?

п.п. питането не е за тази тема, но не ми се рови в разделите. Преместете при необходимост и желание.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот moderator » 11 Авг 2014, 16:35

Посоченият от Вас проблем не е обвързан с ползването на форума от контретен потребител. Грешката се появява, в случаите, в които някоя от обемните бази данни не успее да се "ремонтира" автоматично и се наложи ръчното й привеждане в нормален режим на работа (този процес може да отнеме между 30-40 минути поради обема данни).
moderator
Младши потребител
 
Мнения: 94
Регистриран на: 20 Юни 2005, 10:54

Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот votpuska » 15 Авг 2014, 12:01

Вземете разкарайте тоя гаден банер вдясно дето излиза секи път като отваряме сайта и седи едно поне полвин минута, закривайки част от заглавията на темите. Направете му поне опция който не се интересува от рекламите в него да го минимизира. Аз лично съм го блокирал с АдБлок така че не гледам рекламите, излиза ми обаче като празно бяло поле, което не мога да махна и много ме дразни. Убеден съм - всички останали, също.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител
 
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Ное 2012, 16:06

Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот justmy » 08 Ное 2014, 18:23

тва мъ яде тук

A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, open the script in the debugger, or let the script continue.

Script: http://m4.netinfo.bg/pubadw/js/jquery-1.9.1.min.js:5 :evil: :evil: :evil: :o :!: :?: :arrow:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот justmy » 09 Дек 2014, 18:39

:?: :?: :?: :?: :?: :!: :arrow:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот Pause » 19 Дек 2014, 14:01

Според мен, намира удобно практично значение и приложение за форума и потребителите при извършване на регистрация да се задължават със "звездичка" в личният им профил да заявят професията си имаща значение за правото все пак форума е озаглавен като юридически ,а не потребителски.И предлагам опростено при извършване на регистрация да се предлага примерно изброяване на професиите имащи значение за правото или ако потребителят не отговаря на нито една от тях просто друга.
Аватар
Pause
Активен потребител
 
Мнения: 1615
Регистриран на: 29 Авг 2008, 16:14

Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот chadel » 28 Юли 2015, 17:07

В мобилната версия на сайта има бъг, изразяващ се в следното: като се напише даден закон в гугъл, излиза линка, водещ към закона, но като се кликне върху него, вместо да се отвори акта, се отваря общата страница с кодекси, закони и т.н. и се налага да се скролват всички страници, докато стигнем до това, което търсим.
chadel
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 12 Апр 2006, 20:10

Re: Форум - мнения и предложения (загл. ред.)

Мнениеот sambills » 17 Фев 2020, 16:53

moderator написа:Уважаеми потребители,

Макар инициирана във връзка с конкретен казус (видно от мненията по-долу), настоящата тема ни дава възможност да обсъдим правилата за обособения само за юристи едноименен раздел от форума.

С оглед предстоящите, в средносрочен план, глобални промени по портала и свързаните с него услуги, търсим вашето мнение по следните въпроси (нашите виждания са непосредствено под всеки въпрос):

1. Необходимо ли е обособяването на раздел, достъпен само за юристи?
cme bitcoin fees
Да, необходимо е. Независимо, че в последните години аудиторията на портала бе разширена и все повече неюристи не само отправят въпроси по определени правни казуси, но и споделят мнение, често на база личен опит по даден въпрос, смятаме че обособяването на такъв раздел е не само препратка към "романтичния период" на форума, а има чисто практическа стойност за юристите - студенти, млади експерти.

2. Как да гарантираме, че този раздел ще бъде посещаван само от юристи?

Времето ни научи, че това не възможно, независимо от доброто желание. Механизмите за проверка на заявките за парола не могат да гарантират пълно съответствие между заявен и реален статус на определен потребител. Съзнаваме, че форумът, като повечето услуги на информационното общество, е анонимен, дори го отчитаме като предимство, доколкото така водещ става "сблъсъкът на идеи", а не междуличностните отношения (макар и това да е неизбежно).
С настоящата форумна платформа ограничаването на достъпа става чрез допълнителна парола. Във връзка с гореспоменатите промени, проучваме и други платформи и модули, които биха могли да усъвършенстват процеса на предоставяне на достъп, но все още нямаме окончателно решение, което да елиминира всички недостатъци на настоящата система.
Не на последно място следва да отчетем и "човешкият фактор" - не са единични случаите, в които потребители-юристи, с достъп до раздела, предоставят паролата на други лица-неюристи, с което нарушават както общите условия за ползване, така и конструктивния диалог в темите.

Възможни варинти към момента са:
1. въвеждане на рейтинг система на потребителите (различно от ранг - брой мнения) и достъп до раздела само на потребители с минималния за раздела рейтинг (недостатъци: формулите за изчисляване на рейтинг са доста субективни и не винаги адекватно отразяват приноса на определен потребител);
2. невъзможност новорегистрирани потребители (с до определен брой мнения и без нарушения на форумните правила) да достъпват раздела;
3. допълнителна авторизация, напр. с телефонен номер;


Ще се радваме да споделите вашата критична гледна точка по поставените въпроси (както и всеки друг въпрос свързан с темата) до края на м. октомври 2013 г.

P.S. Части от прехвърлените от тема чл. 53 ЗКИР мнения, които не засягат въпросите за раздела за юристи, ще бъдат сложени в спойлер, вкл. и тези изясняващи личните отношения между определени потребители.

THANKSSSS
sambills
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Фев 2020, 16:40

Предишна

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron