начало

Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват

Здравно осигурителни вноски

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Здравно осигурителни вноски

Мнениеот Павлов » 22 Дек 2004, 16:45

Получавам различни тълкования за дължимост на здравно осигурителни вноски от страна на бюджетна организация.
На възстановен от съда държавен служител, му се отказват здравно осигурителните вноски за периода през който е бил без работа, поради незаконно уволнение. Къде може да се види основанието и как трабва да се процедира?
Павлов
 

Re: Здравно осигурителни вноски

Мнениеот loo » 22 Дек 2004, 17:39

отправи писменно запитване до местното ти поделение на нои, ще получиш писмен отговор. иначе ако уволнението е признато от съда за незаконно, то работодателя дължи плащането им. и не се притеснявай, защото : ззо, чл. 109, ал. 2 : "когато задължението за внасяне на осигурителни вноски е на работодателя или на друго лице, невнасянето на осигурителни вноски НЕ лишава осигуреното лице от осигурителни права"
loo
 

Re: Здравно осигурителни вноски

Мнениеот Павлов » 22 Дек 2004, 18:13

Много, много БЛАГОДАРЯ!!!
Весели и щастливи празници!
Павлов
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron