начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Шум от съседи през деня

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Re: Шум от съседи през деня

Мнениеот nikodine » 12 Авг 2013, 12:46

dimslav написа:Според мен зависи, в кой град живеете. Във Варна ситуацията е направо трагична, и то не само със спазването на нощната тишина. Доколкото знам от познати, в София ситуацията е по-добра.
Пробвайте първо да говорите с домоуправителя и настоявайте той да разговаря с тях. В Полицията по-принцип не можете да звъните, ако шумът е през деня. Аз ви съветвам да пуснете жалба във вашата община и да опишите ситуацията, като акцентирате на това, че шумът, въпреки че е през деня, е непоносим. Те са длъжни да реагират. Може да пуснете жалба и до ХЕИ. Другите съседи чуват ли шума, или само вие сте пострадалата страна?


Ами чуват, как да не чуват ама мълчат като пукали :@ Ще ги хвана довечера завалиите и ще говоря с тях, пък ако разберат- разберат, ако не полиция, община и тн. по ред, четох някъде че с 3/4 от живущите в жилищния блок ако се направи подписка може да се изгонят за период от 3 години принудително за неспазване на нормите на поведение. Ако трябва и до там ще стигна. Иначе съм от Пловдив, и по неволя живея в близост до Столипиново и в квартала гледам усилено се изкупуват апартаменти от цветнокожите хлебарки... бавно но сигурно си го придобиват и този квартал. Ама засега няма как да мърдам...
Благодаря отново за съветите, ще се възползвам.
nikodine
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Юли 2013, 02:46

Re: Шум от съседи през деня

Мнениеот konvekt » 18 Авг 2013, 15:19

Така само да кажа че аз съм от онези граждани дето живеят в къща и какво от това комшията си реже дървта в 6:30 сутринта с циркуляр,кучето му вие всяка сутрин от 07:00 до към 08:00,а синът му събира някакви гамени и цял ден и цяла нощ слушат силна музика на уредба с сериозни басове и за екстра гарнират с тъпан който не спира, и питам аз какво мога да направя предупредих два три пъти човешки не ме разбраха и като викна полицията какво ако са спрели ,и не на последно място кварталния им е близък може ли сега някой да ми разгадае ребуса?!
konvekt
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 19 Ное 2008, 14:53

Re: Шум от съседи през деня

Мнениеот vassilev » 18 Авг 2013, 16:10

konvekt написа: може ли сега някой да ми разгадае ребуса?!

Навярно може и да го реши съдът, ако е сезиран с иск по чл.109 ЗС, а стойностите на шума от циркуляра, кучето и синковата компания надхвърлят, определените в Наредба № 6/06.06.2006 г. на Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите гранични стойности на нивата на шума в помещения на жилищни и обществени сгради (в случая 35 дб-през деня и вечер и 30 дб нощем) и ако успеете да докажете, естествено.
Даже може и обезщетение да поискате... :D
vassilev
Активен потребител
 
Мнения: 1380
Регистриран на: 18 Яну 2002, 14:47

Re: Шум от съседи през деня

Мнениеот tochiza » 31 Авг 2014, 21:54

Здравейте
Много е просто, отворете Наредбата за обществения ред за съответния град.
Това е за София:
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=103
Когато се обаждате на 112 просто споменете съответното основание, това работи.
Цитирам:
Глава втора от Наредба за обществения ред в Столична община
Осигуряване и опазване на обществения ред
Чл. 2. (1) На обществени места и в частни имоти, находящи се на територията на СО, се забранява викането, шумният говор, пеенето, свиренето и създаването на неестествен шум, използването на озвучителни системи и други електронни устройства, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите, включително и за религиозни, политически и търговски цели .

Ако не проработи чрез устна жалба на 112, подайте жалба в писмен вид с входящ номер в полицията.
За другите населени места наредбите ще са сходни, просто защото Българския закон е индентичен за всяко населено място.
Успех
tochiza
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Авг 2014, 21:44

Re: Шум от съседи през деня

Мнениеот ivanov_p » 01 Сеп 2014, 08:43

През "тихите" часове шумът, който чувате, може да е 30 децибела, през останалото време 35. Нов хладилник шуми с 40-42 децибела. Аз нямам шумомер и затова сме се разбрали с комшиите, че могат да вдигат шум колкото искат, стига да не го чувам нито вечер, нито през деня. Наистина имаше екшъни известно време, но сега живеем като в блок на немската армия. Не е верно, че полицията не идва. Идвала е при всяко обаждане, но освен да дойдат трябва да напишат протокол. Този протокол се изпраща до кварталния, който допълнително трябва да говори с престъпниците и с обяснителна записка да го изпрати в общината за глоба, първа 500, следваща 1500 лв. Така теоретично ми го обясни кварталния, не се е стигало до глоби, защото като го разбрах вече се беше мирнало във входа.
Просто трябва в един момент вътрешно да решите дали ще се борите с проблема. След това спира да ви пука и в един момент разбирате, че специално се ослушвата за да чуете отнякъде шум за да стане разправия.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Шум от съседи през деня

Мнениеот iliander » 01 Сеп 2014, 10:46

Циганските свадби са на мода-циганизацията е явна,а една циганска свадба трае по 1 седмица.
Докато има адвокати ,като Илка Иванова Петкова със съдебни пледоарии в "тон","Крале и шутове",циганите ще имат огромен прираст-разбрахйме,че има българи ,които са по-лоши от циганите.
iliander
Младши потребител
 
Мнения: 87
Регистриран на: 10 Май 2011, 11:40

Re: Шум от съседи през деня

Мнениеот commodoro » 01 Сеп 2014, 14:12

Нека и аз да споделя моя опит. Аз съм млад човек, студент, живея в апартамент с родителите си. Под нас живее криминален циганин, който през две-три вечери спретва оргии със силна музика с компания рецидивисти. Дори да няма музика и крясъците им са достатъчни тъй като това е същество, което просто не може да говори нормално, той вика. Издевателствата продължават до към 2-3 часа. Аз съм по-висок с две глави, разполагам с тежки като стенобитни чукове юмруци, тренирал съм таекуондо и тайландски бокс и неведнъж с един удар съм повалял в безсъзнание доста по-солидни от него мъже. Въпреки това не мога да направя нищо срещу това л@йненце. Защото разполага с огнестрелно оръжие, при това е хиперагресивен така че е много вероятно да го употреби; освен това винаги може да вдигне телефона да докара две коли маймуни, при което положение би се наложило аз да използвам моето и във всички случаи нещата няма да се развият добре за мен. Док, много ми е интересно как би му скръцнал със зъби на това влечуго и как би се разправил с него. За мен лично единственият възможен начин да се справя изглежда да го убия. На което все още не бих се решил тъй като имам надежда че мога да постигна нещо повече в живота си.

Опитахме по законния начин, майка ми се обади на 112 но разбира се не посмя да слезе да им отвори като дойдоха да не разбере онзи че ние сме ги извикали. Все пак някой друг им отвори (може би той самият) и те отидоха при него а нашите излязоха на площадката да слушат. И чуха следното:
"Те: Абе съседите ти се оплакват от тебе че вдигаш шум.
Той: Ще ги набия.
Те: Кой, нас ли ше биеш?
Той: Не, съседите.
Те: Айде стига вече. Да няма повече."
Това беше целия им диалог.

Моят съвет към хората с подобен проблем - спете с тапи и се мажете с вазелин да не ви станат рани на ушите.
commodoro
Потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: 04 Фев 2013, 23:11

Предишна

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron