начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Имам нужда от помощ.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имам нужда от помощ.

Мнениеот brotalnata » 30 Авг 2014, 20:16

Съжалявам, може би не тук е мястото за тази тема, но нямам и време да разгледам дали има подобна тема.
Искрено моля да бъда извинена.

Ако някой може да ме светне как стоят нещата, отностно моят проблем, ще му бъда много благодарна. Ето какъв е той - С приятелят ми живеехме заедно на семейни начала, имаме си и детенце на 3г. Преди няколко месеца участвахме в търг при частен съдия изпълнител и спечелихме. В последствие се скарахме и разделихме. Той прехвърли апартамента на свое име и след свършен факт иска да се съберем. Въпросът ми е дали има някаква възможност (освен ново прехвърляне), за мое участие в имота (макар, в момента да е на банката за следващите 15-20г.)? Дали мога да фигурирам като някакъв съсобственик или нещо подобно? И ако има, какви са изискванията и стъпките.
Предварително Ви благодаря!
brotalnata
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Авг 2014, 20:03

Re: Имам нужда от помощ.

Мнениеот ivanov_p » 30 Авг 2014, 20:40

Отивате в която и да е фитнес зала и си харесвате юнак с обиколса на врата по-голяма от тази на главата. Той ще ви реши проблема.
Има и по-неефективни начини, но трябва да кажете дали сте поръчител по кредита, как си е писал апартамента на негово име, ако има ипотека и други незначителни подробности. Защото от думите ви излиза, че той е изтеглил кредит срещу ипотека, той я изплаща, а вие искате да ви прехвърли апартамента.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3404
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Имам нужда от помощ.

Мнениеот brotalnata » 31 Авг 2014, 00:09

Да, изтеглил е ипотечен кредит кредит, (в който кредит не участвам като съкредитоискател или нещо подобно) и знам, че апартамента всъщност е на банката, но (надявам се) след няколко години ще бъде негов. Не искам да го прехвърля на мен, а да участвам по някакъв начин, за да се подсигуря, било то с някаква декларция или нещо подобно.
brotalnata
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Авг 2014, 20:03

Re: Имам нужда от помощ.

Мнениеот bird_of_paradise » 31 Авг 2014, 10:55

brotalnata написа:Той прехвърли апартамента на свое име...

Нещата не стават така, както сте ги описала. На публичната продан се е явил той, той е наддавал, той е спечелил, той е обявен за купувач. Той. Няма "ние" и множествено число.
Той е собственик на имота, той си има задължения към банката и докато не ги погаси- той няма как да прехвърли част от имота на ваше име чрез сделка или както там( с декларация не стават тея неща- трябва си нотариус, съответен нотариален акт, вписване и прочее).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Имам нужда от помощ.

Мнениеот julyanvonemona » 31 Авг 2014, 19:01

bird_of_paradise написа:.....

Готино! :D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител
 
Мнения: 5488
Регистриран на: 21 Яну 2010, 07:52

Re: Имам нужда от помощ.

Мнениеот brotalnata » 01 Сеп 2014, 09:17

На търга участва брокерската агенция, с която оглеждахме имота. Агенцията спечели търга и след това го прехвърлиха на господина. Той си има задължения към банката, аз не участвам по никакъв начин там. Имах възможност преди самото прехвърляне да фигурирам като съсобственик, но нещата се развиха по различен начин...
Благодаря Ви все пак :)
brotalnata
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Авг 2014, 20:03

Re: Имам нужда от помощ.

Мнениеот kdkrastev1234 » 01 Сеп 2014, 20:18

То от началната информация нищо не остана. Имотът бил купен от посредник, че го продал на бившия ви приятел, пък и кредита бил негов. Ако нямате някакви документи за платени от вас суми, ще е ви трябва факир, а не юрист.
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 616
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron