начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Как да платя дължимите суми по дело

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Как да платя дължимите суми по дело

Мнениеот fulguracion » 11 Авг 2014, 15:45

Здравейте,

Имам нужда от съвет.

От един от собствениците в Етажната собственост, сме осъдени останалите собственици да му заплатим определена сума. Решението е окончателно на Окръжния съд - Варна и не подлежи на обжалване. Собствениците приемаме, това което е решил съда и желаем да му изплатим сумата. И тук се сблъскваме с проблема. Той се крие. Неговия адвокат не ни оказва съдействие. Той не живее в сградата, а някъде другаде, но не сме сигурни точно за другия му адрес. Искаме да избегнем всичко допълнителни разноски искаме да се видим с него и да му предадем сумата или да я преведем съответно по банка.

Как мога да се сдобия с негова банкова сметка или по какъв друг начин бих могла да му платя за да не се натрупват повече разноски, лихви и разходи?

Благодаря предварително.
fulguracion
Младши потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 02 Апр 2006, 13:54

Re: Как да платя дължимите суми по дело

Мнениеот vvasi » 11 Авг 2014, 16:16

Пускате молба по делото по което сте осъдени с която искате съдът да го задължи да посочи банкова сметка или отивате при дежурния съдия в съответния районен съд и искате да разпореди откриването на нарочна банкова сметка на името на лицето на което се дължат парите. Вие по това дело адвокат не сте ли си били наели. Той трябва да може да ви задейства процедурата за откриване на нарочна банкова сметка.
vvasi
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 17 Яну 2014, 17:39

Re: Как да платя дължимите суми по дело

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Авг 2014, 16:18

Платете с пощенски запис.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Как да платя дължимите суми по дело

Мнениеот ivanov_p » 11 Авг 2014, 16:31

Пощенския ако не го получи няма да мине.
Първо да отидят и да видят дали има издаден изп. лист, ако има трябва да платят и разноските, защото най-вероятно вече е започнало изпълнително. Ако не е издаден в РС за откриване на сметка.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4331
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Как да платя дължимите суми по дело

Мнениеот kirile » 16 Авг 2014, 14:42

Пощенския запис е валиден , ако е изпратен на адреса му по лична карта , а ако не сте сигурни за този адрес , направете спешна справка в ГРАО и му ги пратете с пощенски запис на адреса , който ще Ви се даде оттам.
kirile
Потребител
 
Мнения: 650
Регистриран на: 12 Мар 2009, 21:03

Re: Как да платя дължимите суми по дело

Мнениеот lakavitsa » 17 Авг 2014, 18:54

kirile, това е идея, но ако от ГРАО откажат под предлог, че това са лични данни..., както се получи при комшията поискал да му бъдат дадени дяловите части от общите части на собственик, който крие това същото дялово процентно число, необходимо за какво ли не. И за вземане на Решения по ремонти и обновление и за кворум на събранието, и пр. Комшията поиска справката от това същото ГРАО, но. Ядец. Не може, това са лични данни и не може да Ви се предоставят отговаря намусената като санитарка служителка... При учредяването на Сдружението то е било с една стойност, но впоследствие се изменя в резултат на разпоредителни действия. Иначе въпросът ми е малко встрани от темата.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 683
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Как да платя дължимите суми по дело

Мнениеот kirile » 18 Авг 2014, 11:46

В случая не се искат данни от имотния регистър за правото на собственост върху идеални части от общите части , въпреки че съгласно ЗУЕС управителя има право на достъп до тези данни.
В случая от ГРАО се взимат данни за последната адресна регистрация на лицето , като отново съгласно ЗУЕС управителя има право да получи тези данни за собственик , който не се е регистрирал в домовата книга.
И на двете места тези данни са му необходими във връзка с управлението и органите не могат да откажат това му право по закон.
kirile
Потребител
 
Мнения: 650
Регистриран на: 12 Мар 2009, 21:03


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron