начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Проблемен съсед и паркоместа

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот appolon » 11 Юли 2014, 15:47

Здравейте,

благодаря предварително за отделеното време от съфорумниците. Моят проблем е следният. Живея в многофамилна жилищна сграда (жилищен блок). Сградата е с Разрешение за ползване от 2001 година. Има "Г"-образна форма и 6 входа. Aпартаментите са дадени с реални парцели земя в двора по около 35м2, които от тогава се ползват като паркоместа. През последните години имаме проблем с нов съсед. Той е собственик на партерен мезонет, в среден вход. Още с идването си започна да се държи доста арогантно и надменно, като загради своите 35м2, оформяйки ги като английски двор, където направи барбекю и лятна градина. Изведе водосточните тръби от своя вход, да се изливат пред нашия. Направи двуметрова ограда от ковано желязо, чиято врата и преминаване са конкретно през моите реални части земя. Всички тези неща могат донякъде да се преглътнат, ако не беше започнал да идва с цялата си рода и приятели на почивка (става въпрос за Морската градина на гр. Варна). Двата входа в чупката на "Г" събрахме пари и от кален терен, направихме задния двор в нашата част (земята в реални граници), бетонна площадка с армировка и градина. Въпросният съсед не участва в благоустройството, но започна да спира 2 джипа БМВ Х6, голям Микробус Мерцедес, лек автомобил Нисан и още няколко "баничарки", товарни камиони и др. върху нашите парцели и нашата част от двора, които ние приведохме в подходящ за ползване вид. Някои от тях не се местят с месеци. В резултат на това, ние няма къде да паркираме и често се налага да обикаляме района в търсене на място извън нашата сграда. Преди няколко дни, един от съседите чужденци беше бит, след което в продължение на 15 минути всички съседи и деца бяха ругани с най висшите степени на закани към майки, сестри, мъжки полови органи и др. подобни, ако някой доближи автомобилите му. Много съседи започнаха да се оглеждат и заобикалят от другата страна на блока за влизане, ако агресивният елемент е в близост. Пазят се и децата, понеже не се знае каква ще е реакцията му при един удар от детска топка по автомобил. Бременната съпруга на домоуправителя беше предупредена, че няма да си роди детето, ако някой някъде каже и дума по негов адрес и т.н.
Както се и досещате, тук е и въпросът ми. Пиша дисертация, покрай което и работя на 2 места в международни организации. Отделно тъкмо свалих конците от неприятна спортна травма и не съм съвсем в кондиция. Въпреки 24-часовата ми ангажираност обаче, искам да приключа този проблем в полза на локалния ни социум. Какви трябва да са стъпките за излизане от подобна ситуация?

ПП:лицето е крайно агресивно и с него не може да се проведе нормален разговор. Това е възродения образ на мутрата от 90-те години с всички прилежащи атрибути на поведение, обноски, манталитет и др.

Благодаря предварително
appolon
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 18 Сеп 2011, 01:08

Re: Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот doc03 » 11 Юли 2014, 22:16

Разбрах, че многото фамилии в жилищния блок с "Г"-образна форма и 6 входа, с реални парцели земя в двора по около 35м2, просто сте му клекнали на въпросния съсед. Или навели - както предпочитате.
appolon написа:Какви трябва да са стъпките за излизане от подобна ситуация?
ПП:лицето е крайно агресивно и с него не може да се проведе нормален разговор. Това е възродения образ на мутрата от 90-те години с всички прилежащи атрибути на поведение, обноски, манталитет и др.
Благодаря предварително

Не знам дали се продават топки в магазина, но това е стоката от първа необходимост за Вашия ... социум.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот appolon » 14 Юли 2014, 20:42

Не исках да ставам твърде обстоятелствен, затова и не съм споменавал множество детайли. Има правени няколко десетки опита за цивилизовано решение на проблема. По-голямата част от съседите са чужденци, които идват само по празниците и не владеят български език. От 42 апартамента в нашите 2 входа, само 6 домакинства сме постоянно живущи на адреса. По тази причина и входовете ни нямат домоуправител все още. Коментарът за формата на блока е останал по невнимание, но да се има предвид, че чупката на блока е най-вътрешната част от вътрешния двор. Цялата вътрешна част е раздадена в реални граници на живущите само в нашите два входа. Проблемният съсед се оказа собственик на известен месокомбинат, спряган за част от "обръчите фирми" и често се движи с охрана и бронирани автомобили. На нотариалните покани или не се отговаря или се явява някой от адвокатите му. Обикновено даже не може да се говори с него, предвид двуметровата ограда. Доколкото разбрах, имотът е закупен на името на ЮЛ. Видно е, че се движи въоръжен с огнестрелно оръжие. Единственият случай, когато районното полицейско управление изпрати патрул за проверка на запушения паркинг и входна врата, само се завъртяха и казаха, че е битов проблем и да се пробваме в съда. При последните подадени жалби, лицето разбираше за автора им още на същия ден и с насмешка паркираше почти на стълбите на входа.

Интересно ми е, авторът на горния саркастичен отговор, какво би направил в подобна ситуация?
appolon
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 18 Сеп 2011, 01:08

Re: Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот doc03 » 16 Юли 2014, 11:28

Отговорът не е саркастичен, а е практичен.
В подобна ситуация, просто си паркирах където си исках и където ми беше удобно. Така или иначе, автомобилът ми струваше 800 лева. (Е, не посмя да го пипне, въпреки че очаквах, а и чето казано - надявах се). Накрая, тъй като "не го бръснех за слива", клекна и си изнесе МПС-тата, още повече, че моят пример го последваха още 12 човека и му стана невъзможно и да влиза и да излиза. (Малката разлика е, че става въпрос за подземен гараж с рампа към него, с 20 клетки и съответно 20 идеални части, а въпросния имаше 3 гаража, взети под наем + претенции за половината празно пространство и цялата рампа, както и с разликата, че не беше в месарския бизнес). Иначе - нямаше разлика нито във визията, нито в поведението, нито в комплексите избивани с охранители, които описвате. Освен всеобщото поведение, което предприехме спрямо същия съсед (наемател и на апартамент в блока ни), една дама, архитект, сложи камери над гаража си, за да разбере кой й реже гумите когато паркира за кратко в общата част (не беше той!!!), но него го пусна в интернет как уринира по средата на коридора... :) ... с типично женски коментар относно морковчето му... :P
По същото време дойдоха едни други хора, и го пребиха като куче, барабар с охраната му, посред бял ден, а 30 човека седяхме и се наслаждавахме на гледката.
Както и да е. Махна се. В момента е в затвора, а и там му е по-безопасно.
Като Ви чета, и вашичкият е горе-долу същата манджа, та поизчакайте малко - може провидението да Ви реши проблемите ... я с някое обвинение, я нещо друго в емисиите в 19ч. :wink:

Иначе - не знам как бих реагирал ако някой по описания начин си прави каквото си иска, при това засягайки с това мен и мой имот. Явно ще е на момента и според случая, но няма да питам никого, нито пък ще ходя с НК-то в ръка, белким не наруша някой член ....
Застраховайте си колата (знаете при кои), паркирайте си я където искате, а после обяснете кой и защо я е потрошил, а пък и някой запис от камера няма да е излишен. Мисля, че ще сработи, но ако Ви се занимава.

П.П. В кой край на морската градина е това?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот ivanov_p » 16 Юли 2014, 12:56

Тези 35м2 реални парцели как са оформени документално? Пусни ми на лични идентификатора на парцела да ги видя.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот barakuda » 17 Юли 2014, 23:11

Напалм трябва.
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта


cron