начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Наводниха ми апартамента, моля за помощ!

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Наводниха ми апартамента, моля за помощ!

Мнениеот chocolate_with_nuts » 01 Мар 2014, 18:42

Здравейте
Апартамента над нас постоянно е под наем и чесно казано, редовно имаме проблеми най-вече с шума.
До днес, когато влязох в хола, забелязах петно на тавана и още едно огромно петно на стената, където съвсем скоро сложихме нови тапети :-(
Обадих се на наемателите отгоре, но те не ми отварят вратата. Звънях им по телефона-не вдигат. Сигурен съм, че са в апартамента, защото све чуват стъпки и шум оттам.
Собственника на апартамента е алкохолик, с него не може да се води никакъв нормален, смислен разговор, обикновено затваря телефона.
Моля, помогнете ми, защото не знам, какво да направя в тази ситуация.
chocolate_with_nuts
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 25 Ное 2013, 11:51

Re: Наводниха ми апартамента, моля за помощ!

Мнениеот lakavitsa » 01 Мар 2014, 20:13

това е само началото - и другаде ще започнат подобни аварии - без административна регулация по отношения на зуес и зс
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 683
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Наводниха ми апартамента, моля за помощ!

Мнениеот todorst » 01 Мар 2014, 20:58

Направете си застраховка имущество- за апартамента. Има клауза,наводнение, щети- Още днес го направете. След 10 дни при застрахователя- заявявате щетата. Идват на оглед и ще получите съответно обезщетение. Към виновното лице , те ще предявят регресивен иск.
todorst
Потребител
 
Мнения: 622
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09

Re: Наводниха ми апартамента, моля за помощ!

Мнениеот chocolate_with_nuts » 01 Мар 2014, 22:04

Здравейте
Днес успях да се свържа с един съсед и се оказа, че всъщност наводнението е станало не над нас, а 3 етажа над нас. Не мога да повярвам, че е възможно, но е така. Апартаментите 3 етажа под техния имат щети. Във въпросния апартамент, където се е спукала тръбата, никой не живее. Собственика не иска да контактува със съседите, домоуправителя ще отсъства още 2 седмици.
Майка ми е болна и нямам пари за ремонт. Искам да си търся правата по съдебен ред :-( Просто не вярвам, че ще мога да се договоря със съседа. Моля, дайте съвет, какви стъпки да предприема.
Извинявам се, ако задавам глупави въпроси, но наистина не знам, какво да правя, никога не сме се сблъсквали с подобен проблем.
chocolate_with_nuts
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 25 Ное 2013, 11:51

Re: Наводниха ми апартамента, моля за помощ!

Мнениеот lakavitsa » 30 Май 2014, 21:27

По течовете не се ли произнесе вещо лице с познания по строителство, строителни проблеми, хидроизолация, материалознание, ЗУЕС може да се фантазират какви ли не посоки на теча и произход на същия проблем. Приятел на няколко стотин км оттук в европейския град Правец споменава за теч в бл. 102, който от покрива стига чак до първия етаж, където наводнява елтабло находящо се на същия етаж. Възниква пожар. От липса на държавна регулация. Под мъдрия поглед на Гунински, кмета.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 683
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron