начало
Прокуратурата е осъдена да плати 20 000 лева на бившата съдийка Румяна Ченалова Прокуратурата е осъдена да плати 20 000 лева на бившата съдийка Румяна Ченалова

Работа на втори трудов договор - осигуровки

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Работа на втори трудов договор - осигуровки

Мнениеот tedu_go » 03 Яну 2014, 15:21

Здравейте,
Освен основния си трудов договор, работя и на втори трудов договор по 4 часа .Осигуровките и по втория договор се внасят в срок.Предстои ми пенсиониране поради навършване на изискуемите възраст и стаж.
Към момента на подаване на молба за прекратяване на основния трудов договор , трябва ли да съм прекратил с по - ранна дата и втория , за да подам документи за пенсиониране?
Освен това не ми е ясно , дали при изчисляване на пенсията двата осигурителни дохода се сумират , или се изчислява по друг начин, не като проста сума.
Благодаря!
tedu_go
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 19 Ное 2011, 04:57

Re: Работа на втори трудов договор - осигуровки

Мнениеот jimi66 » 03 Яну 2014, 17:06

Към датата на подаване на документите за пенсиониране трябва и двата договора да са прекратени, да е оформена трудовата книжка, да си вземеш и от двете места УП-2 и УП-3. Няма значение от къде първо ще напуснеш, можеш даже в един и същи ден.
Осигурителният доход и осигурителният стаж и от двете места са от значение за размера на пенсията. Има си програма на сайта на НОИ, която изчислява пенсията до стотинка.
jimi66
Младши потребител
 
Мнения: 88
Регистриран на: 27 Дек 2012, 12:25


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron