начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

Smiana na trite imena

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Smiana na trite imena

Мнениеот Boarino » 19 Сеп 2004, 14:21

iskam da si smenia imenata.Az sim ot evreiski proizhod i bih iskal da imam takiva imena.Mayka mi e jiva.Bashta mi e pochinal.Semeen sim.kak moje da stane tova i dlajni lisa decata mi sashto da smeniat bashtino i familni i me...Blagodaria
Boarino
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот kovachev_ » 19 Сеп 2004, 15:37

Здравейте.
Промяната на собствено, бащино или фамилно име се допуска от съда въз основа на писмена молба на заинтересувания, когато то е осмиващо, опозоряващо или обществено неприемливо, както и в случаите, когато важни обстоятелства налагат това. Вие попадате в хипотезата" когато важни обстовтелства налагат това".За целта се подава молба до Районния съд, в чийто район е местожителството на молителя. Ше ви трябват 2, 3 свидетели, които да установят факта, че сте известен в обществото с еврейския си произход.
Децата ви, също ще трябва да сменят бащиното и фамилното си име.
kovachev_
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 06 Авг 2004, 13:28

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот ippon » 19 Сеп 2004, 21:11

разбирам,че искате да избягате от лошия имидж,който вече в продължение на години ни изграждат средствата за информация на запад,в това има нещо подличко,некоректно към родината ти и съотечествениците.Това между впрочем е типично за евреите,да си жив и драв и щаслив в новата си реза.Ами ако дойдат времена когато ще е отново изгодно да си с българско име,какво ще направиш?
ippon
Потребител
 
Мнения: 165
Регистриран на: 28 Авг 2004, 20:54

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот Boarino » 20 Сеп 2004, 09:41

Niama nishto obshto s tova,koeto predpolagash i pishesh tuk.pricinata e mnogo po-razlichna.haresvam i tezi si imena,no kogato popadnesh v obshtestvo,koeto po niakakv nachin te izolira,niamash drug izhod.Ne iskam da uslojniavam jivota si.A chovek e takav kakvto se chuvstva,imenat mislia che sa samo pokritieto,naimenovanieto.
Boarino
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот boba » 21 Сеп 2004, 11:57

Интересно!... А какво мисли майка Ви, все пак тя Ви е дала името? А децата Ви?
boba
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот boarino » 27 Сеп 2004, 12:07

odobriava estestveno,ne vsicko se svejda do imeto.nachina po koyto se otnasiat horat,vareshnoto useshtane sashto e ot znachenie.
boarino
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот подобен » 27 Сеп 2004, 14:59

И аз съм от еврейски произход по майка. И мойте имена са чисто български защото тук се следва бащата. Предполагам това ти е мотива да ги смениш, но имай предвид че ще срешнеш доста пречки в това отношение а ще ти струва и скъпо защото ще трябва да си смениш целия живот - лична карта, паспорт, акт за раждане, документи за собственост и бележка за идентичност на лицата. Последното трябва да пазиш като очите си цял живот. Вземи акта за раждане на майка си и по него отиди в общината. Там се пазят регистрите на еврейските общини който са били отделно от българските / И ПОСЛЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАЛО РАСИЗЪМ И БЪЛГЪРСКИЯ НАРОД БИЛ МНООООГО АМА МНОГО ТОЛЕРАНТЕН / Както и да е. Мойте прабаба и дядо се оказаха от Ямбол, там намерих регистрите в Община Ямбол и подадох молба за преписи от актовете им за раждане. Това са неоспорими доказателства за произход. Те ми послужиха и в Шалома за издаване карта за алията.
подобен
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот чакащ » 27 Сеп 2004, 15:00

П.П. Аз лично не се срамувам от произхода защото поне знам от къде идвам, а тук 80% са турски копелета за 5 века и не го знаят.
чакащ
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот Boarino » 28 Сеп 2004, 19:31

Sega s promeneni imena li si.Ne znam dali shte se spravia da izdirvam neshta v obshtinata..Za dokumenti ne se bezpokoya,a sada kakva taksa iziskva i za kolko vreme se smenia imeto....
Boarino
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот ZIZO » 28 Сеп 2004, 21:30

СЪС СИГУРНОСТ НЕ МОЖЕШ ДА СИ СМЕНИШ И ТРИТЕ ИМЕНА! АКО ТОВА СТАНЕ ПИШИ ПРИ КОЙ СЪДИЯ И СЪД СЕ Е СЛУЧИЛО!..........
ZIZO
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот leader.poli » 28 Сеп 2004, 21:57

Таксата е 8 лева.Молбата е до РС по чл.19 ЗБД и чл.126ГПК/бързо производство/,скоро сменях фамилно име всичко приключи за месец и половина.Но за смяна на трите имена съм резервирана , че може да се уважи вашата претенция.Важни са доказателствата .

[%sig%]
leader.poli
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 02 Авг 2004, 15:03

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот Морски » 29 Сеп 2004, 08:37

Не може да очаквате бългАрския народ да е толерантен към Вас, а Вие към него - не! Би трябвало да се отнасяте с по-голямо уважение към Родината, без значение какъв се чувствате по произход!!! Така мисля аз!
Морски
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот boba » 29 Сеп 2004, 09:48

Чл. 19, ал. 1 от Закона за гражданската регистрация:
" Промяната на собствено, бащино или фамилно име се допуска от съда въз основа на писмена молба на заинтересувания, когато то е осмиващо, опозоряващо или обществено неприемливо, както и в случаите, когато важни обстоятелства налагат това."
Според мен никой съдия не би променил и трите Ви имена. Става дума за собствено, бащино ИЛИ фамилно име, а не за трите заедно.
Не съм убедена, но е възможно да поискат и от съпругата и децата Ви да си сменят имената по съдебен ред. Все пак, промяна в документите по гражданската регистрация се извършва само по съдебен ред.


Виж те и Раздел VIII от ЗГР:
Отбелязвания, допълнения и поправки на актовете за гражданско състояние
Чл. 73. Промяна в данните за гражданско състояние на лицата в съставени актове за гражданско състояние се извършва по съдебен или административен ред.
Чл. 74. (1) Всяка промяна в данните по гражданското състояние, вписани в съставения вече акт, се отбелязва в този акт на определено за целта място.
(2) Длъжностното лице по гражданското състояние извършва отбелязването въз основа на съдебно решение или административен акт за промяна.
(3) Промяната на данните в актовете за гражданско състояние на лицата се извършва само в акта на титуляря и не се отразява в актовете на децата му.
Чл. 75. (1) При постановено съдебно решение за промяна, допълнение, вписване или отбелязване в съставения вече акт длъжностното лице по гражданското състояние вписва новото съдържание на данните в определеното за целта място в акта - графа "Бележки". Записват се датата и името на длъжностното лице и се полагат подпис и печат на общината или кметството.
(2) Не се позволява зачертаване, изтриване и вмъкване на данни в съществуващ акт за гражданско състояние.
Чл. 76. По административен ред въз основа на официални документи може да се извършва промяна и вписване само на данни, които по същество няма да променят смисъла на съставения вече акт. Технически грешки и неточности в изписването на името се отстраняват по искане на заинтересуваните лица. По административен ред не могат да се променят името на титуляря, датата на раждане, брак или смърт и полът. Промените и вписванията се извършват по реда на чл. 75.
boba
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот boba » 29 Сеп 2004, 09:55

Все пак, нищо не Ви пречи да подадете молба до Районния съд, да прежалите 8 лева и да прочетете указанията, съответно определението на съдията по допустимостта на искането. Така или иначе сте го решили.
Моля, напишете във форума какво е станало, защото случаят е интересен.
boba
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот piri111 » 29 Сеп 2004, 10:06

Не може да стане както искате, защото е недопустимо да смените и трите си имена, първото и третото както и да е ще представите писмени доказателства както Ви посъветваха колегите, ще разпитате свидетели, но за бащиното е невъзможно.
Освен разбира се ако не променте имената си в Израел където е важен произхода от майка, но за целта трябва да имате двойно гражданство.
piri111
 

Re: Smiana na trite imena

Мнениеот Anna Zhelkova » 05 Юни 2005, 16:41

Jelaia deteto mi da nosi palnoto prez ime na ba6ta si -primer: 1-vo ime, Emil,Iana4kov. A ne Emilov Iana4kov.Kakvi sa mi vazmojnostite da go zapi6a taka ot samoto na4alo v akata za rajdane bez sadebna molba,i povtorna smiana.Blagodaria vi.
Anna Zhelkova
 


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron