начало
Бившата шефка на митниците остана окончателно в ареста Бившата шефка на митниците остана окончателно в ареста

Може ли...

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Може ли...

Мнениеот Спас » 19 Сеп 2004, 11:33

Може ли да се променя заповод за назначение( промяна на условията на трудовия договор) по време на отпуск по болест и/или не платен отпуск?
Благодаря предварително!
Спас
 

Re: Може ли...

Мнениеот лунатик » 20 Сеп 2004, 18:13

Заповед за назначение няма. Има трудов договор. А договорите (в т.ч. и трудовите) се сключват между равноправни страни. Никоя страна по договора не може едностранно да го промени без съгласието на другата. Има малки изключения - при престой - докато той продължава, при бедствия и аварии или производствена необходимост - до 45 дни годишно. Също така работодателят може едностранно да повиши заплатата. Не се смята за промяна на трудовия договор преместването от един цех в друг в рамките на града.
А пък за едностранна промяна по време на отпуск, освен за повишаване на възнаграждението - това е пълн абсурд.
лунатик
 

Re: Може ли...

Мнениеот гала » 22 Сеп 2004, 13:05

Не , не може . Както казва колегата , параметри на трудов договор / такива са месторабота, заплата, раб. време , длъжност ..../ могат да се променят само чрез двустранно подписано Допълнително споразумение към трудовия договор . Търси си правата . Не се оставяй да те прецакат. Успех.
гала
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron