начало

Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент

Празни мисли на един празен магистрат

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Ное 2013, 17:47

Не знам дали би довело до нещо изясняването на реалната ситуация. Тя е толкова апокалиптична, че и човек с железни спомени и психика трудно би издържал. Наистина оценявам спокойствието на други колеги, но реално е зле съда. Имат немалко привилегии, поне основното им е твърдата заплата, която им тече, месечно, не е хонорар небесен от горе, стаж им тече, по конец. Никога не съм точил жалби срещу съдии и няма и да го направя. Съжалявам, че Дянков не си свърши работата, защото е много хипотетично една дейност без практически никакво произвеждане на блага да е на хранилка, но и да забавя парично-стоковите отношения.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот chandra » 01 Дек 2013, 14:18

Сега, ясно е, че има малък % "обикновени" хора сред съдиите, защото някой трябва и да работи, но като цяло % в полза на "парашутизма" е преобладаващ! Личното ми мнение е, че тази "несменяемост" отдавна трябваше да отпадне, защото в крайна сметка, тя води до усещането за безнаказаност... затлачване на работата, немарливо отношение към нея и т.н. Положението с качеството на съдийския състав е трагично... и то не е трагично поради липса на знания, а и в крайна сметка и тотална "нула" да си, желание да имаш, ще се научиш... все пак работиш определена материя... Обаче все пак, когато си "парашутист" имаш да "избиваш" и да връщаш "услуги"... за това се дразня на колегите магистрати, всички знаят, кои са тези хора, че преобладават и си траят! Никой не Ви е виновен за имиджа, само Вие сте си виновни за него!

Както и ние сме си виновни за състоянието на адвокатурата, но поне сме се обединили повече млади колеги и се мъчим да променим нещо!
chandra
Потребител
 
Мнения: 407
Регистриран на: 21 Дек 2008, 14:55
Местоположение: гр.Варна

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Дек 2013, 16:10

Има един неизпяван и ненаписан още шлагер - "Твоите сини очи, правят ми зелена салата".
Като лисугер или просто така професионално, на мен ми се ще статуквото да се запази постоянно. Просто моята работа е да минавам съда и да го лъжа, да правя машинации. Всъщност никой реално не страда от това. Е, доживях да видя мисъл от съдия, при това е есе. Жално при това аула 272 гледа тъжно нашите гърбове.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот Melly » 01 Дек 2013, 16:21

Не съм се включила досега в дискусията не за друго, а защото съм от онези, които поставят принципите си над професията, в която и област на правото да се изявяват.
Напоследък имам усещането, че правораздавателната функция почива върху пясъчна основа. Кое толкова в обществените отношения се промени така, че да налага тълкуване по въпроси свързани с правни институти от договорното право и такива, свързани с абсолютните права на гражданите? Нямам друг отговор освен този, че на всички нива повсеместно върлуват лобита, свързани с "други" интереси. И точно тук считам, че ролята на правораздавателните органи е да "нацелят" точката на равновесие. Противното създава неуютното усещане, че се дава превес на силата над правото и справедливостта. Това е мое лично мнение и с него не ангажирам никого.

П.П. Възхищават ме магистрати, които отстояват с аргументи пред силата на мнозинството.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7843
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот bird_of_paradise » 01 Дек 2013, 22:33

Нямаше ме само няколко дни и четейки темата пак се връщам на мнението си, че в този форум масово се бъркат двата щата Монтана и Мисури ( или както там). След толкова много букви, байти установявам, че недоволството е адресирано към правораздаването и тълкуването- по принцип, като цяло, по навик?, а нито ред по адрес ( житейски, професионално) на магистрата написал есето. Никой, нищо конкретно за съдия Екатерина Панова от ОС Плевен? ( не я познавам, ама на- имате шанс да се изявите).
Е, що тази пестеливост, колеги, съфорумци? :)

Написал един човек есе ( в ел. издание на някакъв вестник!), натъртил, че е само човек :idea: , по съвместителство и магистрат и дайте да му извадим очетата, защото негови колеги били ... някакви, всякакви и само финансовата част на чуждото канче е интересна. Нито старчето се е жалвало пред началника на пожарникаря, общината, съда; нито пък някой от вас колеги е сезирал съответната АК за колега нарушил ЗА, така че не ми развивайте локуми за лицемерието на тишината.

TheOldMan написа:...Не съм против съдията като човек. ...

Правилно би било прочитайки темата да го кажеш и там някъде нещата да заспят. :)
Останалото са само думи и недоразумения.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот Melly » 01 Дек 2013, 22:56

Не мисля, че есето е написано с цел авторът му да провокира одобрение/неодобрение от читателите на "изповедта".
Не мисля, че и ти Птиче Поли, си го поместила тук с очакването да чуеш/прочетеш конкретни отзиви за съдия Екатерина Панова от ОС Плевен. Аз също не я познавам, но съм изразила мнение "под черта". Тоест, възхищавам се от такива магистрати, които не пречупват съвестта си под натиск отвън - каквото и да означава това. Често (тук във форума) съм доста пестелива откъм думи. :D
Съжалявам, ако погрешно съм разбрана. :cry:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7843
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот chandra » 01 Дек 2013, 23:04

Убедена съм, че съдия Панова определено знае, кои са "необикновените" и колеги, как на доклад има поне 10 пъти по-малко дела в тяхна полза, не в нейна, че не е проблемЪТ само в условията на труд, а и в количествените и качествени изменения в съдийския състав... обаче нито дума за това! Като искаш да покажеш всичко, ами давай - нека обаче да е всичко на истина! Защото не знам колегата Панова в какви условия работи, но аз знам, че адвокатската стая в ОС е метър на метър и не мога да се завъртя в нея, да не говорим, че ако има един колега в нея, аз чакам на опашка, пък ако иска още някой да види дело - ами ставаме навалица! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Тоги - ТЦ, защото няма къде да се преоблечеш (язък, че изтрещях едни пари на другарката Живкова). За това не харесвам такива опити за есета, защото мълчат за истински важните неща, неща, които се знаят, но от страх се пазят в тайна... все пак има атестации!
chandra
Потребител
 
Мнения: 407
Регистриран на: 21 Дек 2008, 14:55
Местоположение: гр.Варна

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот ekostova » 01 Дек 2013, 23:16

Мисля, че проблемите на съдебната система и тези, които споделя Bird of paradise, съдиите сами си ги правят. Първо - относно бюджетът на съдебната система ( тук слагаме счетоводителката, тоал.х-я, бонусите, протокол...) сега е времето тя да се пребори тя да си го съставя, а не каквото й даде министерски съвет. Таксите са достатъчно големи, че покриват напълно разноските на съд.система, т.е. държавата нищо не дава. Така че увеличението му може да стане реалност много лесно. 2. Съюзът на съдиите и изобщо всички съдии - ми съберете се, и направете нещо, много сте натоварени и от това страда качеството на работата Ви. И от това никой не е доволен - нито държавата, нито вие, нито гражданите, нито адвокатите - НИКОЙ. Определете си по колко дела на месец ще гледате и край. Какво ще следва от това? Ми да му мислят тия, дето взимат заплати за това - ще оберат делата с малък интерес, да назначат съдии, да оправят ГПК, да престанат да съдят цигани за по 14 лв кражби от мазетата и да погнат тия с милиардите. Например, в София, до съдебната палата има два свободни парцела, на който може да се построи допълнителна сграда и да има зали, а не да отлагат делата за след 6-9 месеца. В районния в София гледат около 300 дела на година, като не броим доклада, изп.листове, определенията по 410 и по 417, обезпеченията и др, което е адско натоварване. Вие трябва да се разпищите, за да се оправи работата. 3. Надигнете се, да оправят законите, напр. тоя тъп нов ГПК, дето вместо да забърза делата, се оплетохме още повече. Вас ако не чуят - тогава кого? Вървете при министъра и се борете. Разпищете се яко, та да ви подкрепим и ние. Иначе ще влезем всички в лудницата - натам сме тръгнали. С поздрави.
ekostova
Потребител
 
Мнения: 106
Регистриран на: 02 Юли 2002, 14:50

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот TheOldMan » 03 Дек 2013, 02:21

Щот бях споменал "Иракли"... :
http://www.admcourt-bs.org/CMS_ADM/imag ... _2013R.htm
Може и да е законосъобразно, но не е ... не е честно. Не е правилно. Не е редно. Заради няколко милиона в джоба на няколко човека това кътче:
Изображение
ще може да го гледам само на снимка от догодина. И аз , и сина ми дето е на 10 години, и вие. Всички.
Изобщо не ме интересува оправданието "Ми ние само съблюдаваме спазването на закона". Никой във веригата не намери сили и начин да се противопостави на застрояването на плажа. И ония в парламента са виновни, и ония в кметството са виновни, и съдията е виновен. Аз като прост човек, дето си нямам понятие от право го чувствам вътрешно така.
Както човек "намразва" доктора, под чиито скалпел е умрял някой негов роднина, въпреки че горкия доктор няма вина.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1620
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот mi_lena » 03 Дек 2013, 15:31

Защо ли ти трябваш, bird_of_paradise ?
Горката Екатерина Панова :))). Отнесе го и заради чуждите доходи и заради чуждите съдебни сгради, а сега и заради Иракли.
Жалка работа.
Аватар
mi_lena
Потребител
 
Мнения: 621
Регистриран на: 02 Сеп 2005, 16:53
Местоположение: София

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот neutralen » 03 Дек 2013, 19:55

Така е - някои от пишещите по тази тема, вземат четящите за синигерчета.
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Празни мисли на един празен магистрат

Мнениеот lawchoice » 02 Фев 2015, 03:04

ivan_lawyer написа:Не знам дали би довело до нещо изясняването на реалната ситуация. Тя е толкова апокалиптична, че и човек с железни спомени и психика трудно би издържал. Наистина оценявам спокойствието на други колеги, но реално е зле съда. Имат немалко привилегии, поне основното им е твърдата заплата, която им тече, месечно, не е хонорар небесен от горе, стаж им тече, по конец. Никога не съм точил жалби срещу съдии и няма и да го направя. Съжалявам, че Дянков не си свърши работата, защото е много хипотетично една дейност без практически никакво произвеждане на блага да е на хранилка, но и да забавя парично-стоковите отношения.


Здравейте,
Пиша в тази тема, след година, тъй като такива изказвания са просто ... нетъприми! През това време, Вие адвокатите, с какво спомогнахте за утвърждаване на идеята за правова държава - може би с доводите във форумите кой е по-голям Мастер по криво!!! Запомнете едно нещо студентите по криво са първо академици по право, така че е нереално да се мерите с тях. Разберете и това за бога - парите не са всичко на този свят, гледайте във вашата паница и тогава с всеобщи усилия нещата могат и да се получат. Има хора готови да жертват 15-17 от денонощието си, вие готови ли сте за това, просто за една твърда заплата и стаж?
Научете се да коментирате обективно явленията в заобикалящата ви среда.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 774
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron