начало

Удължиха извънредната обстановка до 30 ноември Удължиха извънредната обстановка до 30 ноември

завещание, подялба на наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


завещание, подялба на наследство

Мнениеот kristi_vg » 29 Окт 2013, 12:56

Моля за помощ относно нашият заплетен казус.
Четиричленно семейство, апартамент с ипотека на името на майката. Майката почива. Едната дъщеря, в случая аз, прехвърля на сестра си чрез покупко-продажба своята 1/6 наследена от майката. Бащата продължава да изплаща ипотеката, като завещава своите 2/3 части от жилището на сестра ми. След неговата смърт, тя става собственик на цялото жилище. Ипотеката изпада в просрочие. Банките започват да търсят мен относно ипотеката и други кредити на името на баща ми. Дори ми дойде запор на заплатата заради дългкъм Топлофикация за същия имот. Моля за съвет, какво мога да направя в тази ситуация относно дългът по ипотеката, за имот в който нямам дял? Отказ от наследство не ме устройва, тъй като имаме друг наследствен имот. Оспорване на завещанието не искам да правя, тъй като не желая да изплащам ипотека. Предварително благодаря за всички мнения :(
kristi_vg
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Апр 2008, 09:52

Re: завещание, подялба на наследство

Мнениеот windlove » 29 Окт 2013, 13:09

Банката не си ли е насрочила опис на ипотекирания имот? След като си имат обезпечение едва ли разчитат на запора на вашата заплата, а доколкото казвате този запор дори не е от тях? Банката образувала ли е изпълнително дело?
Относно наследените кредити на баща ви ... - ако искате да приемете наследството, ще се наложи да приемете и задълженията. Може да го приемете под опис, което поне малко ще ви помогне - така изпълнението ще се насочи към това, което сте приели.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител
 
Мнения: 205
Регистриран на: 15 Юли 2013, 16:38
Местоположение: София

Re: завещание, подялба на наследство

Мнениеот kristi_vg » 30 Окт 2013, 21:25

За момента сестра ми си погасява ипотеката. Проблемът с топлофикация се реши с прехвърляне на партидата и запорът ми беше свален. Продължавам обаче да изплащам наследените потребителски кредити и кредитни карти, за да не се увеличават лихвите. Какво мога да направя? Предстои подялба на търговско помещение, което сме наследили двете. Няма как да се раздели на равни части. Сестра ми не се съгласява на продажба или на договаряне между нас - теглене на чоп и т.н. Благодаря за всеки коментар и съжалявам, ако се изказвам неясно. Не познавам правната терминология.
kristi_vg
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Апр 2008, 09:52


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron