начало

МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление

Отказ за изплащане на болничен

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ за изплащане на болничен

Мнениеот tedu_go » 01 Юли 2013, 13:09

Рабтя в провинцията по основен трудов договор към фирма стационирана в София.Имам и втори трудов договор / на 4 часа/ с фирма в града в който живея.
Получих травма и за периода от 27.05.13 до 09.07.13 имам издаден болничен лист.Подадох този болничен към основния си работодателн но не и към втория ,понеже там си бях пуснал платен годишен отпуск за период обхващащ времето на болничния.Счетох за излишно да товаря другия работодател и НОИ.
Сега обаче получавам уведомително писмо от Районно/столично/ управление "Социално осигуряване" с което отказват да ми изплатят болничния /само за частта от м. май/ понече от Втория работодател имам изплатено трудово възнаграждение.За този период там обаче съм бил в отпуск, за което има разрешение на молбата ми за отпуск.
Считам че имам право на обезщетение.Къде да адресирам евентуалната си жалба - точен адрес на Районно/столично/ управление "Социално осигуряване".

Предварително благодаря за съветите.
tedu_go
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 19 Ное 2011, 04:57

Re: Отказ за изплащане на болничен

Мнениеот borovinka » 02 Юли 2013, 11:48

Ами, според мен нямате право на обезщетение, но пък щом така считате, винаги можете да се пробвате.
Опитайте да адресирате жалбата си към ТД на НАП във вашия град с копие до РУ "СО" София. Те ще си я придвижат до където трябва. В писмото, което сте получили, би трябвало да е посочено пред кого и в какъв срок може да се обжалва, ако нещо не ви е по вкуса. Като мине административната процедура, имате и съд, ако ви стиска да се борите до там.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1505
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Отказ за изплащане на болничен

Мнениеот annato » 02 Юли 2013, 11:56

Трябвало е да ви се издадат 2 болнични листа - по един за всеки работодател.
annato
Младши потребител
 
Мнения: 44
Регистриран на: 07 Ное 2012, 13:17


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron