начало
Конституционно оправдано – защо КС остави в сила ограничение за собственици на гори Конституционно оправдано – защо КС остави в сила ограничение за собственици на гори

Помогнете как да си реша проблема с теча

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот georgieva_bs » 08 Апр 2013, 11:37

Здравейте, Моля Ви за съвет по следният казус :
Имам проблем със съседа над мен който не обитава жилището си, тъй като живее в др.град и меко казано не му пука за останалите. Проблема е ,че част от моя таван в стаята се явява негов под на открита тераса вседствие на което аз имам влага , течове,паднала мазилка и множество мокри петна по тавана.Три години вече ходя по мъките и водя безуспешна борба , хиляди разговори и разправии, но без успех . Исках като хората да се разберем дори предложих аз да направя за моя сметка ремонта ,тъй като аз съм потърпевша ,за да не се стига до съдилища, разправии и хабене на нерви , но уви , категорично ми беше отказан достъп за отстравяването на проблема , явно с криви хора с хубаво няма да стане . Понеже сградата е гаранционна все още виках стоителя ,който дойде и потвърди че проблема е от терасата на съседа , но съседа като чу ,че без къртене няма да стане съвсем отказа всякакви разговори с думите "Проблема е твой ,решавай си го , мен не ме занимавай -търси си някакво решение ,но аз тераса няма да къртя" . Това е съвсем накратко казуса който вече трета година не мога да реша . Обърнах се тук в този форум с молба да ме насочите как да процедирам , да ми препоръчате някой адвокат който да ми помогне или е имал практика по такъв казус , или към кого да се обърна в смисъл има ли инстанция в България която да защити правата на хората в такива случаи .Вече незнам всеки вдига рамене и казва оправяй се .Ще съм ви много благодарна за мнения , препопъки , стъпки по които да се тръгне все пак и един път завинаги да си реша този проблем , че е жалко да не можеш да си ползваш жилището .
georgieva_bs
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Апр 2013, 10:59

Re: Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот georgieva_bs » 08 Апр 2013, 12:13

Няма ли кой да помогне ????
Препоръчайте ми адвокат в гр.Бургас ,който да помогне с решаването на проблема ми .
Оставям мейл prolett25@abv.bg
georgieva_bs
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Апр 2013, 10:59

Re: Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот georgieva_bs » 08 Апр 2013, 14:16

Браво юристи , няма ли решение моя казус , никой ли не може да даде съвет .В практиката никой ли не се е сбъсквал с такова чудо .Хайде Моля Ви help me
georgieva_bs
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Апр 2013, 10:59

Re: Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот lakavitsa » 11 Май 2013, 23:59

не съм юрист, но все пак не става ясно от това което сте написали колко души сте в сградата, колко собственика сте в нея, има ли учредена структура на етажна собственост, регистрирана ли е където трябва?
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 683
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот TheOldMan » 12 Май 2013, 00:06

Важно е да се провери дали терасата е собственост на съседа отгоре или е "усвоен" допълнително покрив.
Ако съседа е собственик на терасата, се обърнете към архитект или инжинер-конструктор. Той да ви изготви становище на какво се дължи теча. После обяснявате на съседа, че започвате ремонт на стените и тавана у вас и ще му предоставите сметката, тъй като неговата собственост уврежда вашата. Там... с нотариални покани ли ще го правите, с писма с обратна разписка ли ще е ... нямам представа. Опраявате криво-ляво следите и пробвате в съда. Ако веднъж го накарате да плати фактурите по ремонта, следващия път вече ще може да си позволите по-скъпи майстори :) На 3-я път съм сигурен че ще разбере че ремонта на терасата ще му излезе по-евтино.
Разберете - спора ви е от частен характер, не разичтайте на никаква институция за това. А с неразбрани хора има само един начин - като им се бръкне в джоба.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот bgarch » 13 Май 2013, 17:54

В 90% от случаите на покрив- тераса хидро- и топлоизолациите не се изпълняват както трябва. Причините за това са много- или лошо проектно решение, или липса на проектно решение (зависи в каква фаза са изработени проектите), или строителят е променил проектното решение на покрива.
В случая сградата е в гаранционен срок и строителят е длъжен да оправи дефектите в покрива. За чия сметка- обикновено за сметка на строителя, освен ако той докаже, че дефектът се дължи на някой от другите участници в строителството- проектант, консултант, възложител.
Покривът - тераса в качеството си на покрив е обща част на сградата. Как точно да стане ремонта при положение че собственикът на апартамента над Вас и на терасата не дава да се ремонтира тази обща част- това следва да Ви каже компетентен адвокат. Аз не съм юрист и съм дотук!
Изображение
bgarch
Потребител
 
Мнения: 873
Регистриран на: 03 Окт 2010, 14:53

Re: Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот lakavitsa » 18 Май 2013, 22:42

и така не се разбра, в тази сграда има ли създадена структура на етажната собственост с управителни и контролни органи. Органи създадени и функциониращи съгласно ЗУЕС.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 683
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron