начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Касиер насила-против волята ми ?!

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот mmmeriann » 03 Фев 2013, 00:17

Избрали са ме за касиер на входа без да съм присъствала на събрание и без някой да ме пита за това. Истината е че пътувам често в командировки и не ходя на събрания.Плашат ме с някакви законови основания че съм длъжна да се съглася ,на аз не искам да ставам касиер.Могат ли да ме задължат по някакъв начин против моята воля?! :roll:
mmmeriann
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Фев 2013, 00:06

Re: Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот georgiev_sfbg » 15 Мар 2013, 10:40

mmmeriann написа:Избрали са ме за касиер на входа без да съм присъствала на събрание и без някой да ме пита за това. Истината е че пътувам често в командировки и не ходя на събрания.Плашат ме с някакви законови основания че съм длъжна да се съглася ,на аз не искам да ставам касиер.Могат ли да ме задължат по някакъв начин против моята воля?! :roll:

НЕ!
Уведомете Управителния съвет - писмено (или в присъствието на свидетел/и), че не желаете и нямате възможност да изпълнявате длъжността.

ЗУЕС - Чл. 20. (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик или ползвател може да откаже да бъде член на управителния съвет (управител) или член на контролния съвет (контрольор) само в случаите на трайна фактическа невъзможност поради болест или дълготрайно отсъствие през съответната година, както и при предложение за повторен избор.

Цитираната по-горе разпоредба, не се отнася за длъжността касиер! Нещо повече - длъжностите касиер и член на управителния съвет, както и член на контролния съвет, са несъвместими и е незаконосъобразно, да бъдат заемани от едно и също лице!

ЗУЕС - Чл.24, ал.(7) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Член на контролния съвет, контрольор или касиер може да бъде собственик или ползвател, който не е съпруг, член на домакинството, не е във фактическо съпружеско съжителство, в родствена връзка по права линия, по съребрена линия до втора степен и по сватовство до първа степен с останалите членове на контролния съвет, както и с членовете на управителния съвет или с управителя.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26

Re: Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот argentata » 15 Мар 2013, 18:05

Аз карам втори пореден мандат.С управителя на ЕС си подадохме оставките,но не ги приеха.Казаха , че много добре сме си вършили работата и не можели ,да се лишат от нашите услуги още една година.Всички бягат от отговорност и никой не желае,да се занимава управлението на ЕС. Не съм юрист , но мисля,че не законно да бъде избран човек,който не присъства на ОС.
argentata
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 28 Ное 2012, 14:23

Re: Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот pilmal » 16 Мар 2013, 02:07

Добре. Аз лично съм съгласен с вас. Представете си че изтича срока на УС и КС съответно и касиера. На никой от тези хора не има се занимава повече и си подават оставката така да се каже. Никой от останалите не иска да поеме отговорност и съответно не идва на събранието, на което трябва да се изберат гореописаните длъжности. Какво правите :? Пак същите. Докога! Пожизнено май... :mrgreen:
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33

Re: Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот dikobraz » 16 Мар 2013, 21:55

За мен решението е едно - платен касиер и домоуправител.
В момента когато разберат че трябва да дават на някои пари, може и да се жертват.
Но може и да си плащат, за да не не се тормозят.
И съответно обратното, ако касиера и домоуправителя е платен, при желание на някой да изпълнява тези функции безплатно, му се предава касата и / или управлението.
Накратко - няма пожизнен безплатен касиер, но няма и пожизнен платен касиер.
Още повече, че всяка година се прави ревизия.
Иначе се губи сметката, нещата се забравят, пропускат и прочие и прочие /Както казваше президента Желев /
dikobraz
Потребител
 
Мнения: 170
Регистриран на: 14 Ное 2005, 20:33

Re: Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот argentata » 18 Мар 2013, 10:43

Дори и да се плаща , манталитетът на българите е такъв : "щом ти плащат - ти си роб " ! 24 часа в денонощието всеки се оплаква от проблеми , дори не засягащи ЕС. Отговорността е голяма ! Касиера е и счетоводител , охрана на парите и домакин ...
argentata
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 28 Ное 2012, 14:23


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron