начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

Пълна анархия

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Пълна анархия

Мнениеот sisi19 » 01 Мар 2013, 12:20

Здравейте,
Вече не знам как да се справя със ситуацията във входа. :( :mrgreen:
Както по време на моето управление , така и след като "хвърлих" книгата като домоуправител, анархията продължава.Закона не се спазва, или ако това се случи, то е на всеки както му е удобно.
1. ТЕЦ - съобщенията за ОС се късат, и касиера минава еднолично по домовете да събира подписи със СПИСЪК (без протокол от ОС).
2. Един и същи човек е ;КАСИЕР, КОНТРОЛЬОР, ОТГОВОРНИК КЪМ ТЕЦ
3. Касата се владее от същият човек в продължение на години, без отчетност, и ОТКАЗ да направи това не зависимо че при смяната на домоуправител същият би следвало да се отчете на новият домоуправител.
4.На ОС (вчера), касиерът отказа дори да ПОКАЖЕ наличността на парите в касата.
5.Покрива тече - ОС отказва да се съберат пари за това, както и да се дадат пари от вече налични събраните по фонда за ремонтни разходи.
6. Няма протоколи за провежданите ОС след новият домоуправител.
7. Новият домоуправител, ОТРИЧА да са му дадени такива протоколи от ОС преди него, а същите са му предадени.
8. Мандата на новоизбраният домоуправител(преди година), вече е изтекъл. Забележете преди сезона за парното. Едва сега свиква ОС за отказ и избор на нов (служебен).


И прочее, и прочее..........

Не искам да постъпвам с лошо, защото все пак живея в този вход и никак няма да е хубаво да се гледаме на кръв..........

Моля за прецизен съвет .


Благодаря предварително .
sisi19
Потребител
 
Мнения: 910
Регистриран на: 06 Май 2009, 12:44

Re: Пълна анархия

Мнениеот pilmal » 01 Мар 2013, 20:10

Привет,
май не е само при Вас, на много места се среща подобна ситуация. Ще се опитам да помогна, давайки насока по описаното от Вас.
По точки:
1 / Не мога да коментирам, не използваме ТЕЦ и нямам никаква идея какви са тези съобщения.
2 / В закона не е упоменато кой трябва да е касиер. Тази длъжност може да се изпълнява от всекиго, дори и от членове на УС и КС. Може да бъде на ротационен принцип. Всеки апартамент по 1,2 или 3 месеца, като след този период се отчита на управителя - примерно. Общото събрание може да приеме да НЕ избира контрольор или КС.
3 / Няма нищо лошо,че един и същи човек се занимава с касата Ви цели 6 години. Лошото е,че никой не знае какво става с парите, след като няма отчетност. Председателя на УС може писмено да покани касиера относно ревизия на общата каса, преглеждане на платежните документи за направените разходи, наличността на закупените материали(ако е купил лопата за сняг-трябва да е на лице), наличността на общата каса и пр. Поканата се изготвя в 2 екземпляра, по един за всяка от страните с подписите на 2те страни.
4 / На ОС касиера Ви е отказал да покаже наличните средства!!! Имаше ли точка в дневния ред на това събрание относно наличните пари в общата каса. ОС може да приеме решение за ревизия на Об.Каса, ако е упоменато в дневния ред на събранието. Махленското: "Що не даваш да видим колко кинти има..." няма тежест, що се отнася до решенията на ОС. Връщаме се пак на председателя на Вашата ОС.
5 / Не мога да проумея как ще Ви тече покрива и на ОС няма да си вземете решение да си го оправите. В ЗУЕС ... чл.11 ал.2 ОС не може да откаже приемане на решение за извършване на разходи, които са необходими за поддържането или за възстановяването на ОЧ на сградата. Според мен зависи и къде точно Ви тече и колко. :D. А относно фонда Ви как изобщо знаете, че има ... нали нямате ревизия :?: :!: :?: Може И Да Няма.
6 / Тогава решенията на ОС са не легитимни. Кой, как и по-какъв начин ще ми докаже на мен, че трябва да дам някакви пари за нещо си, ако не съм бил на събранието. Искайте писмено протокола от събранието Ви - писмено. Ако Ви откажат - жалба в общината.
7 / При смяната на властта се предават всички документи, налични средства, ключове за ОЧ и т.н. с приемно - предавателен протокол (2 екземпляра). Къде е Вашият.
6 / Ха ми Вие къде спите.
Още нещо: трябва да се регистрирате в общината като сграда в режим на ЕС с УС и КС. Имате ли такова нещо.
Така като гледам положението, Вашите ОС май ги гласувате с персонален човешко-глас, т.е. Иван, Петкан и Драган гласуват - "ЗА", Асен гласува с - "НЕ" :arrow: 3>1= приема се. Да ама НЕ. Гласува се с %на ИЧ. Това е тежестта на мнението на Всеки от собствениците.

Все пак трудно се получава добра среда за живеене и разбиране с останалите собственици. За да се оправят нещата , трябва някой да си сложи главата в торбата, да се изпокара с всички, да му побелее косата и накрая като се върнеш назад във времето да си кажеш "за какво ми беше, уж за доброто на всички, а те... ? " Преценете дали сте готови.
Поздрави.
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33

Re: Пълна анархия

Мнениеот dikobraz » 03 Мар 2013, 22:01

Предполагам сте наясно със ЗУЕС - но прилагането му е доста трудно.
Опортюнистите са доста повече от нас.
Пилмал е написал доста подробно отговорите, но да добавя и аз каквото съм разбрал.
Преди около 2 г. сте били управител и сте предали протоколите, за което пък се отрича.
Сега в момента Ет.С. се опитва да се откачи от топлофикация, но не със събрание а с минаване и събиране на подписи.
И се опитвате да ремонтирате покрива, но пък не им се дават пари.
Като начало ако успеете, предизвикайте ОС с искане за ревизия на двете каси.
Също така и решение за ремонт на покрива.
Ако Вие сте персонално засегнати от направата на този ремонт, ЗУЕС Ви дава възможност след като са изчерпани всички възможности, да направите ремонта и след това да търсите парите или да се приспадат.
Но за мен лично, преди всичко трябва да има яснота какво става в касите.
Предполагам че плащате до около 10 лв на месец при поискване. А ако поиска 20 -30 лв .
Тогава вече ще се търси сметка за касата.

Имате ЛС

Успех...
dikobraz
Потребител
 
Мнения: 170
Регистриран на: 14 Ное 2005, 20:33

Re: Пълна анархия

Мнениеот sisi19 » 08 Мар 2013, 14:50

Да. На ясно съм със закона, но мисълта ми беше, че НЕ искам да влизам с рогата напред :wink:
Проблема с топлото е голям. При моето управление на входа, се слагаха съобщение за ОС респективно и реда по тях. Но след залепването им, отчетника на парното отива и го къса и минава с някакъв списък по апартаментите за подписи :roll: :?: :?: :?: В момента дори и не се слагат съобщения, а направо без решение на Ос за отоплителният сезон - парното се пуска. И след този списък, до 2-4 дена парното вече е пуснато :?: :?: :?: :roll:
Общо взето всички останали проблеми са базирани на подобни действия. Без протоколи, без гласуване и прочее...

Към монета съм обявила "бойкот". И съм казала, че докато не ми се даде отчетност на касата-няма да дам и стотинка, както и докато не ми се предоставят протоколите от ОС с решения, че Х е касиер, отчетник и прочее за дадената година, няма да допусна никой в жилището си да отчита топла вода или прави каквато и да било проверка. :mrgreen:
sisi19
Потребител
 
Мнения: 910
Регистриран на: 06 Май 2009, 12:44

Re: Пълна анархия

Мнениеот pilmal » 08 Мар 2013, 21:58

Една птичка, пролет не прави.
Персоналния или фамилния бойкот няма да ви реши проблема.
Казвате, че не искате да влизате в каквито и да било пререкания с другите живущи, а в същото време бойкотирате. Ми... то май,май същото, но в по-лека форма.
Само вие ли мислите по този начин. Намерете и други. Кооперирайте се и си искайте събрание. Казвате, че сте наясно със ЗУЕС, а в същото време искате помощ. А може би ... само се жалвате.
Личното ми мнение е, че с всички сили трябва да отстоявате своето, независимо дали ще се изпокарате. След лошото ще дойде и хубавото. Аз първо се изпокарах с всички. Направих пътя, по който да се работи. Беше изключително трудно. Обясних на всички, че тяхното мнение е важно, независимо какво е то. И така... с абсолютно мнозинство ме избраха и за втори мандат. Направете си изводите. Когато видят, че нещата стават по-добри, от колкото са били - мълчат.
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron