начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Мнениеот argentata » 17 Фев 2013, 20:05

Търся добър адвокат,за да заведа дело срещу Община Средец и срещу обитателите/собствениците/ в апартамента над моя.От Общината нехаят за променената канализационна и ВиК система в апартамента над мен.Разположили са тръбите в плочата,разделяща двата апартамента.Имам теч,който доближава лампата,т.е. електроинсталацията на апартамента ми.Писна ми от безхаберието на всички.Имаме перфектни закони,разчитам на тях за малко справедливост. А.Гоцева 0879369679
argentata
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 28 Ное 2012, 14:23

Re: Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Мнениеот neutralen » 18 Фев 2013, 10:51

:roll: За да получите препоръка/предложение за търсения от вас адвокат, следва да активирате опцията "ЛС" на потребителския си панел във форума. :D
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Мнениеот dobromirkd » 19 Фев 2013, 01:36

А знаете ли дали тази водопроводна инсталация е само върху една от стаите ви или е върху целия ви апартамент? Обясняват ли ви каква е причината да разположат тръбите по този начин? Знаете ли как са поставяни тръбите в плочата над вас - дали е правен канал в самата плоча или тръбите са били положени отгоре върху плочата и след това заляти с бетон, за да се изравни нивото (при което ще се удебели плочата)?
dobromirkd
Потребител
 
Мнения: 107
Регистриран на: 30 Сеп 2010, 21:33

Re: Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Мнениеот TheOldMan » 19 Фев 2013, 02:45

Човека му тече мръсна вода от полюлея,а ти кви въпроси му задаваш... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Мнениеот argentata » 10 Мар 2013, 09:15

Как се активира опцията "ЛС" ?
argentata
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 28 Ное 2012, 14:23

Re: Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Мнениеот argentata » 10 Мар 2013, 09:40

2007 година с една комшийка видяхме разбитата плоча и разположените в нея pvc тръби за топла,студена вода и отходен канал /Тогава от горния апартамент канализацията стигаше до хола,на стената бяха залепени плочки,а мивката беше в процес на свързване.Подадохме обща жалба до Община Средец.Сега в хола няма мивка / предполагам,че от Общината не са разрешили смяна на функцията на хола от сухо на мокро помещение/.Но е изменена водопроводната и канализационната система в кухнята и в банята.Знам ,как са разположени тръбите и лесно може да се установи мястото им по топлия под / от тръбата за топла вода /. На 04.02.2013г. подадох жалба до Столична Община,до момента нямам отговор.Един човек ме посъветва, да изчакам да ми изгори ел.инсталацията на апартамента,за да съдя Общината за по-големи щети...Аз не "гоня" пари,мечтая вече 6 години, да не ми съсипват и рушат родния дом.Направих и застраховка,но тези над мен са арогантни и безочливи и с тях, в последствие ще се разправям по съдебен ред.В последно време започна,да ме хваща ток при пипане на металната батерия в банята / в кухнята съм я демонтирала/.Безотговорността на Общината няма граници !
argentata
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 28 Ное 2012, 14:23

Re: Търся адвокат.Реален риск от "късо съединение" от теч

Мнениеот georgiev_sfbg » 15 Мар 2013, 14:40

Задължения на собствениците, ползвателите и обитателите
ЗУЕС - Чл. 6. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) (1) Собствениците са длъжни да:
12. (изм. изцяло - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) осигуряват достъп в своя самостоятелен обект или в част от него за извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство или обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата;
14. обезщетят вредите, причинени на други обекти в сградата, когато те са резултат от отстраняване на повреди в своя самостоятелен обект или част от него;

ЗУЕС - Чл. 55. (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик, ползвател или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който не изпълни задължение по този закон, се наказва с глоба от 20 до 100 лв., когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 150 до 350 лв., когато е юридическо лице.

ЗУЕС - Чл. 57. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Установяването на нарушенията се описва в протокол, съставен от управителния съвет. Когато в етажната собственост няма избран управителен съвет, протоколът се съставя от управителя и двама собственици и/или ползватели. Констативният протокол съдържа данни за лицето, извършило нарушението, описание, време и дата на извършеното нарушение.
(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) В случаите, когато се установяват нарушения, извършени от член на управителния съвет (управителя), протоколът се съставя от контролния съвет. Когато в етажната собственост няма избран контролен съвет, протоколът се съставя от контрольора и двама собственици и/или ползватели.
(3) Констативният протокол се съставя в три еднообразни екземпляра, по един за председателя на управителния съвет (управителя), нарушителя и общинската или районната администрация. След съставянето на протокола председателят на управителния съвет (управителят) незабавно го предоставя на общинската или районната администрация.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Актът за установяване на нарушението се съставя от общинската или районната администрация, а наказателното постановление се издава от кмета на общината или района или от оправомощено от него длъжностно лице.
(5) (Нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Актовете за установяване на нарушението по чл. 56а се съставят от длъжностни лица от съответната областна администрация, определени от областния управител, а наказателните постановления се издават от областния управител или от оправомощено от него длъжностно лице.
(6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron