начало
Съсловни организации: Не бяхме чути за новия ЗСВ, действа се чрез диктат. МП удължи срока за обществено обсъждане Съсловни организации: Не бяхме чути за новия ЗСВ, действа се чрез диктат. МП удължи срока за обществено обсъждане

домоуправител събира таксите без да издава документи

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот jonstanii099 » 18 Яну 2013, 23:47

Здравейте!Имам следния проблем-нашия домоуправител събира таксите за асансьор ,за ток на общите части,ремонт и други "на ръка",тоест без да издава документи за извършено плащане или удостоверяване с подпис в домовата книга.При положение ,че съм съоправител на входа какъв е законния ред да му се противопоставя?Известно ми е ,че мога да разгледам домовата книга по надлежния ред,но всячески ми се пречи.Благодаря предварително!
jonstanii099
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Яну 2013, 22:38

Re: домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот dream1984 » 19 Яну 2013, 23:23

Уоу това е доста грешно и незаконо. Предполагам не е от дълго време, а ако е така значи грешката е във вас да позволите такова нещо. Свикайте общо събрание и му поискайте ревизия и т.н.
dream1984
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 20 Юли 2011, 14:49

Re: домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот pilmal » 23 Яну 2013, 02:01

И аз ги взимам почти винаги на ръка. Оня ме видял в асансьора, другия на кафето и пр. Не издавам ПКО или др. Опитайте се да направите ревизия и вижте какво е положението. Казвам опитайте се, защото не знаете кой е платил и кой не. Изискайте парите да се събират с подпис на платилия.
Известно ми е ,че мога да разгледам домовата книга по надлежния ред,но всячески ми се пречи.Благодаря предварително!

Домовата книга е НЕЩОТО, в което са вписани иманата на собствениците, обитателите, данни относно обитавания обект, кучета ....
Това, което на Вас Ви трябва е книгата за приходи и разходи.
Контрольор имате ли? Ако да - да действа.
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33

Re: домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот georgiev_sfbg » 15 Мар 2013, 16:09

jonstanii099 написа:Здравейте!Имам следния проблем-нашия домоуправител събира таксите за асансьор ,за ток на общите части,ремонт и други "на ръка",тоест без да издава документи за извършено плащане или удостоверяване с подпис в домовата книга.При положение ,че съм съоправител на входа какъв е законния ред да му се противопоставя?Известно ми е ,че мога да разгледам домовата книга по надлежния ред,но всячески ми се пречи.Благодаря предварително!

:idea: :arrow: На първо време - жалба до правоохранителните органи - РУП на МВР и Районна прокуратура.

И не на последно място:
ЗУЕС - Чл. 24. (1) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) По решение на общото събрание може да бъде избран контролен съвет (контрольор) за срок две години.
(2) Контролният съвет се състои от нечетен брой членове, определен с решение на общото събрание, но не по-малко от трима.
(3) Членовете на контролния съвет избират от своя състав председател.
(4) Контролният съвет (контрольорът) контролира дейността на управителния съвет (управителя) по изпълнението на бюджета и решенията на общото събрание за изразходването на средствата на етажната собственост.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Контролният съвет (контрольорът) извършва проверка на касата най-малко веднъж годишно и представя на общото събрание доклад за резултатите от нея. Когато етажната собственост няма контролен съвет (контрольор), общото събрание определя измежду собствениците и ползвателите лица, които да извършат проверката и да отчетат резултатите от нея.
(8) Мандатът на член на контролния съвет или контрольора може да се прекрати предсрочно при неизпълнение на задълженията му само с решение на общото събрание.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron