начало

Протестиращите планират обсада на Съдебната палата Протестиращите планират обсада на Съдебната палата

домоуправител събира таксите без да издава документи

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот jonstanii099 » 18 Яну 2013, 23:47

Здравейте!Имам следния проблем-нашия домоуправител събира таксите за асансьор ,за ток на общите части,ремонт и други "на ръка",тоест без да издава документи за извършено плащане или удостоверяване с подпис в домовата книга.При положение ,че съм съоправител на входа какъв е законния ред да му се противопоставя?Известно ми е ,че мога да разгледам домовата книга по надлежния ред,но всячески ми се пречи.Благодаря предварително!
jonstanii099
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Яну 2013, 22:38

Re: домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот dream1984 » 19 Яну 2013, 23:23

Уоу това е доста грешно и незаконо. Предполагам не е от дълго време, а ако е така значи грешката е във вас да позволите такова нещо. Свикайте общо събрание и му поискайте ревизия и т.н.
dream1984
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 20 Юли 2011, 14:49

Re: домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот pilmal » 23 Яну 2013, 02:01

И аз ги взимам почти винаги на ръка. Оня ме видял в асансьора, другия на кафето и пр. Не издавам ПКО или др. Опитайте се да направите ревизия и вижте какво е положението. Казвам опитайте се, защото не знаете кой е платил и кой не. Изискайте парите да се събират с подпис на платилия.
Известно ми е ,че мога да разгледам домовата книга по надлежния ред,но всячески ми се пречи.Благодаря предварително!

Домовата книга е НЕЩОТО, в което са вписани иманата на собствениците, обитателите, данни относно обитавания обект, кучета ....
Това, което на Вас Ви трябва е книгата за приходи и разходи.
Контрольор имате ли? Ако да - да действа.
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33

Re: домоуправител събира таксите без да издава документи

Мнениеот georgiev_sfbg » 15 Мар 2013, 16:09

jonstanii099 написа:Здравейте!Имам следния проблем-нашия домоуправител събира таксите за асансьор ,за ток на общите части,ремонт и други "на ръка",тоест без да издава документи за извършено плащане или удостоверяване с подпис в домовата книга.При положение ,че съм съоправител на входа какъв е законния ред да му се противопоставя?Известно ми е ,че мога да разгледам домовата книга по надлежния ред,но всячески ми се пречи.Благодаря предварително!

:idea: :arrow: На първо време - жалба до правоохранителните органи - РУП на МВР и Районна прокуратура.

И не на последно място:
ЗУЕС - Чл. 24. (1) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) По решение на общото събрание може да бъде избран контролен съвет (контрольор) за срок две години.
(2) Контролният съвет се състои от нечетен брой членове, определен с решение на общото събрание, но не по-малко от трима.
(3) Членовете на контролния съвет избират от своя състав председател.
(4) Контролният съвет (контрольорът) контролира дейността на управителния съвет (управителя) по изпълнението на бюджета и решенията на общото събрание за изразходването на средствата на етажната собственост.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Контролният съвет (контрольорът) извършва проверка на касата най-малко веднъж годишно и представя на общото събрание доклад за резултатите от нея. Когато етажната собственост няма контролен съвет (контрольор), общото събрание определя измежду собствениците и ползвателите лица, които да извършат проверката и да отчетат резултатите от нея.
(8) Мандатът на член на контролния съвет или контрольора може да се прекрати предсрочно при неизпълнение на задълженията му само с решение на общото събрание.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron