начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Проблем със съседи за стълбищна стая

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Проблем със съседи за стълбищна стая

Мнениеот diddka503 » 07 Яну 2013, 19:21

Здравейте! Извинявам се предварително ако вече е имало такова питане, но нищо не открих.
Става въпрос за стълбищна междуетажна стаичка, която ние ползваме заедно с още едни наши съседи. Плащали сме такси за тази стая много години, но от известно време насам се реши на общо събрание такси вече да не се плащат. Така от два месеца насам други наши съседи от етажа решиха, че вече искат да ползват стаята, защото е безплатна, като преди това те категорично отказваха ползването и, точно с предтекста че неискат да плащат. Да но ние имаме там багаж, който няма къде да съхраняваме и затова и сме я поддържали и плащали толкова време. Стигна се и до заплахи, "че ще разбиели вратата и ще ни изхвърлели боклуците на стълбището". Вярно е че от домсъвета ни предлагаха варианти да сме им отделели малко място, или да сме се редували да я ползваме по една година всеки, което е смешно, защото аз нямам къде да прибера тези неща които държа там.
Ако може някой да помогне по-скоро, че предстои събрание и да занем какви варианти имаме. Ние и нашите съседи с които делим стаята сме категорични, че нямаме възможност да я освободим. Имаме ли някакви права над нея след като сме си плащали съвестно наема за стаята толкова години. Благодаря Ви.
diddka503
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Яну 2013, 17:11

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

Мнениеот diddka503 » 10 Яну 2013, 12:04

Здравейте отново. Никой ли неможе да помогне по нашия въпрос или не съм го написала правилно. Ако е така питайте да обяснявам. Събранието наближава, моля Ви. Сама в закона немога да намеря отговор.
diddka503
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Яну 2013, 17:11

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

Мнениеот koriandyr » 11 Яну 2013, 21:11

Чисто теоретично погледнато, това че ще плащали наема, не Ви прави собственици. В нашия блок имаме подобни стаи и всеки слага или "взима" каквото си иска оттам. Това е причината да не я ползваме. Звучи правилно предложението на домсъвета.
koriandyr
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 09 Яну 2013, 18:26

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

Мнениеот pilmal » 12 Яну 2013, 01:26

Все пак тази стаичка е обща част. Това че ОС е решило да освободи от такси тези стаички няма да коментирам. И така какво се получава ... плащали сте преди за стаичката, ама сега тя е безплатна. Да, ама като е безплатна маймунките на клона стават много и с право-тя е на всички и не само на тези от вашия етаж, ами и на всички останали. Моят съвет е : излезте с предложение пред ОС да продължавате да ползвате стаичката срещу наем, тъй като не искате същата да делите с др. собственици. Аз лично не мисля, че някой може да е против освен този кой иска да я дели с Вас. Ама той е един. "Една птичка пролет не прави." А този същия може да отправи искане за ползване на стаичката която е под вас, над вас или която и да е било друга във Вашия вход. Това е! Надявам се да Ви е от полза.
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

Мнениеот diddka503 » 15 Яну 2013, 09:23

Благодаря Ви за отговорите. И аз си мислех, че да предложа нов наем е единствения вариант за спасение. :)
diddka503
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Яну 2013, 17:11

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

Мнениеот argentata » 14 Мар 2013, 11:09

В нашата кооперация ползваме въпросната стая за ОС.Изчистили сме я, боядисали и сложили сгъваеми столчета.
argentata
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 28 Ное 2012, 14:23


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron