начало

Президентът прати „особения прокурор“ в Конституционния съд Президентът прати „особения прокурор“ в Конституционния съд

Връщат ли ДДС-то В България?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Връщат ли ДДС-то В България?

Мнениеот Пламен » 08 Дек 2004, 00:59

Искам да попитам дали връщат ДДС-то в България.
Бях чул по телевизията че на чужденците им връщат ддс-то на излизане от България, след като представят касова бележка за закупената от тях стока. Казаха че българите също можели да си възвърнат ддс-то на края на годината ако представят касовите бележки на стоките които са закупили. Незнам това дали е гласувано и дали изобщо е така. Ще съм много благодарен ако някой може да ми отговори.
Пламен
 

Re: Връщат ли ДДС-то В България?

Мнениеот Zu » 08 Дек 2004, 11:29

Не може да се възстановява ДДС на българските граждани, защото идеята на самия данък е той да се заплаща от крайния потребител на една стока и услуга. ДДС могат да възстановяват само фирмите, които са регистрирани по ДДС и изпълняват финкцията на администратори на данъка, без реално да поемат данъчната тежест, тоест да го зплащат.
Zu
 

Re: Връщат ли ДДС-то В България?

Мнениеот денис белята » 08 Дек 2004, 23:45

Не4 си прав .В МЕТРО магазините има специална табела която информира как и при какви условия се връща -възстановява ДДС на чужденци.това което си спомням е ,че май трябваше да има оборот от една фактура в размер на 1000 лв без ДДС
денис белята
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron