начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

тормоз от съсед домоуправител

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот krisstie » 17 Дек 2012, 11:43

Майка съм на две деца момиченца. Едното е на 3, а другото наскоро стана на 1. Преди 3 месеца се нанесохме в нов апартамент и тормозът започна. Постоянно чукане по парното, блъскане с пръчка по тавана, скандали, обиди, заплахи, надпис "мърши" над вратата от страна на съседката отдолу. Причината - децата ми й вдигат шум. Взехме всички мерки, за да не ги дразним - купихме килим, вместо пантофи с подметки сме по чорапи, прибрах проходилки, колички и всички останали играчки на колела, прахосмукачка ROwenta Silence Force, пералня с най-ниските възможни Db, гумени крачета на столовете и т.н. и въпреки всички положени усилия, разговори и вложени средства, съседката продължава да ни тормози. Последният скандал беше, защото в 14.10 детето изтича по чорапи до тоалетната. Малката не иска да стои сама в стаята, защото "лелята отдолу ще дойде" да й се кара, след последния скандал вчера сънува кошмар и плачеше. Аз постоянно гледам часовника и се страхувам да вдигам какъвто и да било шум, за да не я предизвикам да се нахвърли срещу децата ми и всеки ден да са свидетели на тези грозни сцени. Мъжът на съседката е и домоуправителят на входа, разговорите с него не доведоха до нищо освен до общ скандал.Какви мерки мога да взема, за да отглеждам децата си на спокойствие?
Последна промяна krisstie на 03 Яну 2013, 16:39, променена общо 3 пъти
krisstie
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Дек 2012, 11:13

Re: тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Дек 2012, 11:58

От една страна - мястото на децата е при другите деца. Стига да не са съвсем малки, по-добре е за тях да си ходят на градина. Никой не е осакатен от ясла или градина.

Съвсем инцидентно можете да разрешите проблема, но трябва да избягвате скандалите.
Очевидно имате работа с човешки кучета, а при тях лечението е бавно.

След като самият мен ме нарекоха онзи ден с епитет, считай докъде стига нахалството.

Някои нямат толеранс, нито лекарства за нерви. Може би трябва да дадете някаква заявка в общината.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот krisstie » 17 Дек 2012, 12:14

Мисля, че право на всеки родител е да прецени дали да си гледа детето вкъщи или да го даде на градина, това не е решение, което да вземе съседа отдолу. Имам основателни причини да ги гледам вкъщи - склонност към пневмонии, защото и двете са родени с недоразвити бели дробчета и дълго време сме се борили за живота им,но дори и да не беше така, не могат да ми търсят сметка за това решение, което е само право на родителите.
krisstie
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Дек 2012, 11:13

Re: тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот TheOldMan » 17 Дек 2012, 12:53

krisstie написа:...Взехме всички мерки, за да не ги дразним - купихме килим, вместо пантофи с подметки сме по чорапи, прибрах проходилки, колички и всички останали играчки на колела, прахосмукачка ROwenta Silence Force, пералня с най-ниските възможни Db, гумени крачета на столовете и т.н. и въпреки всички положени усилия, разговори и вложени средства, съседката продължава да ни тормози. ...


Мога да ви кажа, че това е грешен подход. Ако аз съм на ваше място за Коледа бих навила всички килими, бих купил по един голям дървен конструктор на децата, всякакви топки и тракащи нещица, бих канил при всяка възможност други дечица да си играят в къщи.
Надписите по стените са увреждане на общо имущество, заплахите ако са направени пред свидетел (добре е да направите така че да има свидетел при някой от скандалите) са нещо с което можете да стъжните доста живота на съседката.
Изобщо - озъбете се. Всяко съгласие с необосновани искания води до чувство на безнаказаност у агресора и увеличава апетита му да налага все по-безмислени условия.
Вие имате пълното право да отглеждате децата си у дома, и никой няма право да ви го забранява. Има нормативно установени нива на шум. Ходенето по чехли, дори и в 3 часа посред нощ не може да надвиши тези норми. Дори и ходенето с дървени налъми :)
Пак казвам - намерете още 1-2 майки които отглеждат дечица, които да ви правят компания и да са свидетели на някой скандал (а и дечицата им ще помогнат за вдигането на достатъчно шум :) ). После - адвокат, съд ... Сигнали за тормоз до кварталния, сигнали за заплаха със саморазправа в прокуратурата... Не се поддавайте на този рекет - живейте си така както искате, стига да не нарушавате закона.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Дек 2012, 20:40

По принцип е така, но хората са изнервени от постоянната вариация нагоре - надолу, животът е стресиращ.

И в най-луксозна обстановка да поставиш някого, то си е до човека.

Комфортът на живот е нисък и ще се понижава, може би.

Не съм искал да засегна майката, просто няма начин окончателно да се реши един такъв проблем, доколкото човешките нрави са неугасими.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот pilmal » 17 Дек 2012, 23:53

По мое мнение и до колкото съм запознат с темите във форума от този тип нисък шум Вие няма какво да направите освен да се съобразявате. По- горе бяхте написали, че сте взели мерки- мокети , килими ,чехли, пералня и т.н. Какво друго... Като не става - жалби за тормоз от съседката и така. Доста кофти ситуация, ама тя да си сложи шумоизолация в комбинация с едни розови хапчета, секс и почивка за 10 дена в НАРЕЧЕН (бално-санаториум за нервозни). Ще е супер. Направете и предложение. :mrgreen:
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 8 госта


cron