начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Задължения към ЕС при публична продан на жилището.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Задължения към ЕС при публична продан на жилището.

Мнениеот svetlasv » 03 Дек 2012, 12:47

Здравейте!
Заглавието ми е малко объркано и затова ще опиша случая.
На общо събрание се реши да се постави дограма във входа. След делба на апартамента-семейно имущество и решение за публична продан в сила от 23.10.2012 сме на етап взимане на изпълнителен лист и съответно съдия-изпълнител. По силата на делбата сме двама собственици- аз и бившият ми съпруг. В момента аз обитавам жилището, като за ползването на неговата част съм отсъдена да платя наем. При тази ситуация може ли да ме задължи ЕС да участвам в това мероприятие. Те не търсят другия собственик, който живее в същия блок. Жилището има вече пазарна оценка и аз нямам интерес да влагам още пари.
Моля, помогнете ми със съвет. Касиерката ми размахва ЗУЕТ и иска от мен само пари.Аз не знам още колко време ще съм в този апартамент. Как да постъпя?
svetlasv
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 02 Апр 2012, 12:12

Re: Задължения към ЕС при публична продан на жилището.

Мнениеот pilmal » 03 Дек 2012, 19:16

Делите разноските по фонд ремонт на 2, ако заедно със съпруга си след делбата имате по 50%.
pilmal
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 15 Мар 2012, 10:33

Re: Задължения към ЕС при публична продан на жилището.

Мнениеот svetlasv » 07 Дек 2012, 11:25

Когато има изпълнителен лист при съдия-изпълнител, не е ли в неговите ръце моята собственост!!!!!!!!!
svetlasv
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 02 Апр 2012, 12:12

Re: Задължения към ЕС при публична продан на жилището.

Мнениеот averbisadverbera » 07 Дек 2012, 21:01

svetlasv написа:Здравейте!
На общо събрание се реши да се постави дограма във входа. Касиерката ми размахва ЗУЕТ и иска от мен само пари. Как да постъпя?

ЗАКОНА за управление на етажната собственост собственост, урежда САМО обществените отношения, свързани с управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, както и правата и задълженията на собствениците, ползвателите и обитателите на самостоятелни обекти или на части от тях. Съгласно чл. 11, ал. 1 от ЗУЕС, Общото събрание определя размера на паричните вноски само за разходите за управлението и поддържането на общите части на сградата и приема решения и за извършване на разходи, които са необходими или неотложни за поддържането или за възстановяването на общите части, за извършване на полезни разходи. Този ремонт нито е неотложен, нито е необходим, нито е за изпълнение на указанията в техническия паспорт, а е полезен разход с който се увеличава стойността на сградата и средствата да си ги вземат от фонд "Ремонт и обновяване" по чл. 50 ЗУЕС. Средствата във фонда се набират от ежемесечни вноски от собствениците в размер, определен с решение на общото събрание съобразно идеалните части на отделните собственици в общите части на етажната собственост, но не по-малко от един процент от минималната работна заплата за страната и други източници. :lol: Общото събрание на собствениците приема решения за извършване на полезни разходи с мнозинство не по-малко от 75 на сто идеални части от общите части.
Сигурен съм на 100% , че ОС на ЕС е проведено в нарушение на закона, а решението е взето не по законоустановения ред. Няма Договор за извършване на ремонт с посочени клаузи за цена, срок, вид на услугата, как се е формирала цената на услугата - нарушение на чл. 16, ал. 5 от ЗУЕС и много други знайни и незнайни правни пороци. :lol: Един живот живееш, живей го както намериш за добре. Когато остарееш да не си кажеш един живот живях и го пропилях. Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот.
В България има две правосъдни системи: едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените българи, заяви американският посланик Джеймс Уорлик.
averbisadverbera
Потребител
 
Мнения: 124
Регистриран на: 19 Ное 2012, 11:38

Re: Задължения към ЕС при публична продан на жилището.

Мнениеот svetlasv » 19 Мар 2013, 21:18

Презумцията им е да съберат първо парите и междувременно да събират оферти от фирми да извършат поставянето на дограмата. С прост народ не можеш да се разбереш. А да видите протокола на кариран лист, един се подписал, друг само малкото му име.
svetlasv
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 02 Апр 2012, 12:12


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron