начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Въпрос по чл.17, ал.1 във връзка с чл.14, ал.1 от ЗУЕС

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Въпрос по чл.17, ал.1 във връзка с чл.14, ал.1 от ЗУЕС

Мнениеот stanki4 » 03 Дек 2012, 15:13

Здравейте, имам следния проблем и бих бил много благодарен, ако ми помогнете да намеря отговор на така възникналата ситуация.
Собственик съм на жилище в новопостроена сграда, като акт 16 е от 2010г. Голяма част от ателиетата и апартаментите са все още непродадени и са собственост на инвеститора.
На всички общи събрания присъстват представители на не повече от 10-12 апартамента, както и един от съседите, който освен съсобственик е и представител на инвеститора, който притежава 15 апартамента, в които все още не живее никой.
Проблемът е, че всеки път, каквото и да се гласува, гореупоменатия съсед отстоява позицията на инвеститора и тъй като има мнозинство взима решенията еднолично във вреда на другите собственици.

Къде бих могъл да намеря практика или някое тълкувателно решение, което бих могъл да противопоставя, за да спрат решенията да бъдат взимани еднолично и присъствието на другите съсобственици на общите събрание да има смисъл.

Благодаря предварително.
stanki4
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 31 Окт 2008, 17:41

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron