начало
Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов

Проблемна домоуправителка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 22 Сеп 2012, 11:25

Вече започна да ми писва от нашата `супер заядлива` домоуправителка. Ясно, че в един голям блок няма как да се обичаме всички, но някой неща си имат граници.
Най общо:
- държа си велосипеда в едно от асансьорните помещения. Десетки години не е пречило на никого /включително на асансьорния техник/, но от няколко месеца е трън в очите на въпросната.
Ок, казвам. Ще си държа велосипеда в сушилнята. И моля за ключ /за сушилнята/. Все пак, общо помещение. Но ядец. Отговора е `състоя се общо събрание и бе решено само няколко човека от блока да имат достъп до сушилнята` ?!?!

Та въпроса ми е - може ли решение то ОС на ЕС да има тежест над закона за ЕС, респективно да ме лиши от правото да ползвам общи части на блока ? Да вметна - собственик съм на две жилища във въпросния блок.
И към кого да се обърна, за да накара въпросната домоуправителка да спазва закона ?

Благодаря ви предварително.
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот TheOldMan » 22 Сеп 2012, 22:28

Изисквате препис от решението на общото събрание и го поствате тук да му се посмеем всички... :)
Как така "само някои" ще ползват сушилнята? Кои са тия "само някои" и безвъзмездно ли им е отдадена за ползване сушилнята?
И... що не ходите на общи събрания? Ако бяхте отишли, току-виж бяхте попаднали в групата на привилегированите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 23 Сеп 2012, 00:08

Направих го. С препоръчано писмо поисках препис от въпросното събрание. Пазя си квитанцията за да няма `казал - рекъл`. Но отговор - повече от месец, никакъв. Разминаваме се по стълбите безгласно.
Вече си мисля, че единственото ми решение ще е писмо до кмета. Ужасно тъпо и нелепо е да го занимавам с това, но не виждам друг изход ....
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот kirile » 29 Сеп 2012, 13:19

Въпроса не е в компетенцията на Кмета и нама да Ви оправи , минал съм по този път. Напишете Заявление до Управителя с искане в 3 дневен срок да Ви предаде ключ от общото помещение. Заявлението трябва да бъде в 2 екземпляра , 1 за Вас и 1 за Управителя , подписано от Управителя с дата на получаване , име и подпис. За всеки случай водете с Вас двама свидетели , защото има вероятност Управителя да откаже да го получи и да го подпише с дата. Ако това се случи , свидетелите се подписват на Заявлението , че на тази дата Управителят в тяхно присъствие е отказал да го получи. И в двата варианта , ако не получите ключ , подавате жалба до Прокуратурата за самоуправство и прилагате копие от Заявлението. Имайте предвид , че никой не може да Ви лиши от правото Ви на ползване , имате го по закон. Отделен е въпроса , че искате да ползвате помещението не по предназначение , за което нямате право.
kirile
Потребител
 
Мнения: 650
Регистриран на: 12 Мар 2009, 21:03

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 02 Окт 2012, 20:49

Не реанимирам темата - просто ви благодаря за насоките.
Миналия вторник /25 септември/ подадох оплакване до Кмета.
Ще изчакам още седмица и тръгвам по посочения от вас път /жалба до прокуратурата/. Ще ви информирам какво се случва. Най малкото, би било полезно за бъдещо решаване на проблеми от този вид.

п.п. Няма как събранието на ЕС да е решило сушилнята да се ползва ЕДИНСТВЕНО по предназначение, защото вече там са разположени техники на интернет доставчици.
Но в същото време, няма и как да отдадат цялата сушилня под наем, защото това е ЕДИНСТВЕНИЯ ми път към покрива на блока /едното ми жилище е на последен етаж и покрива се явява таван на жилището ми/.
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 10 Окт 2012, 21:23

Така, получих отговор от кмета. Както и предрекохте, оказва се, че проблема `не е в неговите правомощия`.
Въпреки това, с копие до домоуправителя и контрольора той посочва, че действията на домоуправителя са недопустими и посочва, че подлежат на глоба.

Междувременно, тепърва формираща се `опозиция` от собственици, се заканва да счупи катинарите /на общите помещения/. Към този момент ги убеждавам, че проблема ще се реши цивилизовано.

Утре /11 октомври/ ще изпратя писмо с обратна разписка до домоуправителката с ИСКАНЕ / не молба / да ми осигури законния достъп в тридневен срок. А на четвъртия ще пусна халба до прокуратурата.

Ще информирам за развитието на нещата ...
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот toni_sf » 17 Окт 2012, 13:23

:D А Пламене кой е решил там в това помещение да има нет доставчици :))) и защо не се използва по предназначение , а дали взимате наем от тез що не казваш.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител
 
Мнения: 1881
Регистриран на: 04 Юли 2010, 11:38
Местоположение: гр СОФИЯ

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 18 Окт 2012, 21:18

Тони, веднага отговарям:
1. Да, вземан е наем от интернет доставчиците. Въз основа на какъв договор и условия - нямам представа. Отказва ми се да ми се предоставят документи. А говоря в минало време, защото се оказа, че въпросните интернет доставчици са изгонени / въпреки, че са платили до края на годината/.

Апропо, има някакво движение. Днес се дойде кварталния. Накак свенливо ме пита `Абе какво става, има жалба, бе си държиш велосипеда в асансьорното помещение`. Та във вторник съм при него, да пиша обяснение.

п.п. Ключове за общите помещения - няма. Отказва домоуправителката и това е.
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron