начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

статут на гараж

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


статут на гараж

Мнениеот odonata » 08 Окт 2012, 19:58

Здравейте,

Търсех, но не намерих отговор и затова искам да попитам тук. Гаражно помещение, което очевидно не се използва за такова - пред вратата, отпред, са направени стълби, явно за друга цел - все още ли е със статут на гараж и все още ли важи правилото, че не може да се паркира пред съоражението?
Ако не важи, как мога да си потърся правото за възможност за паркиране на парко мястото отпред?
Благодаря предварително за отговора!
odonata
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Окт 2012, 19:48

Re: статут на гараж

Мнениеот emilgrigorov » 08 Окт 2012, 21:38

odonata написа:... Гаражно помещение, което очевидно не се използва за такова - пред вратата, отпред, са направени стълби, явно за друга цел - все още ли е със статут на гараж и все още ли важи правилото, че не може да се паркира пред съоражението?
Ако не важи, как мога да си потърся правото за възможност за паркиране на парко мястото отпред?
Благодаря предварително за отговора!

ЗУТ - ДР §5 т.41. "Промяна на предназначението" на обект или на част от него е промяната от един начин на ползване в друг съгласно съответстващите им кодове, представляващи основни кадастрални данни и определени съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър и нормативните актове за неговото прилагане.
В конкретният случай е налице преустройство и промяна на предназначението, вкл. промяна в кода. По всяка вероятност - без одобрени по съответния ред строителни книжа.
За знаците и пътната маркировка - не зная. А дали можете да паркирате, си зависи изцяло от Вашите умения.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител
 
Мнения: 2836
Регистриран на: 21 Яну 2012, 11:11


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron