начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

Проблемна домоуправителка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 22 Сеп 2012, 11:25

Вече започна да ми писва от нашата `супер заядлива` домоуправителка. Ясно, че в един голям блок няма как да се обичаме всички, но някой неща си имат граници.
Най общо:
- държа си велосипеда в едно от асансьорните помещения. Десетки години не е пречило на никого /включително на асансьорния техник/, но от няколко месеца е трън в очите на въпросната.
Ок, казвам. Ще си държа велосипеда в сушилнята. И моля за ключ /за сушилнята/. Все пак, общо помещение. Но ядец. Отговора е `състоя се общо събрание и бе решено само няколко човека от блока да имат достъп до сушилнята` ?!?!

Та въпроса ми е - може ли решение то ОС на ЕС да има тежест над закона за ЕС, респективно да ме лиши от правото да ползвам общи части на блока ? Да вметна - собственик съм на две жилища във въпросния блок.
И към кого да се обърна, за да накара въпросната домоуправителка да спазва закона ?

Благодаря ви предварително.
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот TheOldMan » 22 Сеп 2012, 22:28

Изисквате препис от решението на общото събрание и го поствате тук да му се посмеем всички... :)
Как така "само някои" ще ползват сушилнята? Кои са тия "само някои" и безвъзмездно ли им е отдадена за ползване сушилнята?
И... що не ходите на общи събрания? Ако бяхте отишли, току-виж бяхте попаднали в групата на привилегированите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 23 Сеп 2012, 00:08

Направих го. С препоръчано писмо поисках препис от въпросното събрание. Пазя си квитанцията за да няма `казал - рекъл`. Но отговор - повече от месец, никакъв. Разминаваме се по стълбите безгласно.
Вече си мисля, че единственото ми решение ще е писмо до кмета. Ужасно тъпо и нелепо е да го занимавам с това, но не виждам друг изход ....
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот kirile » 29 Сеп 2012, 13:19

Въпроса не е в компетенцията на Кмета и нама да Ви оправи , минал съм по този път. Напишете Заявление до Управителя с искане в 3 дневен срок да Ви предаде ключ от общото помещение. Заявлението трябва да бъде в 2 екземпляра , 1 за Вас и 1 за Управителя , подписано от Управителя с дата на получаване , име и подпис. За всеки случай водете с Вас двама свидетели , защото има вероятност Управителя да откаже да го получи и да го подпише с дата. Ако това се случи , свидетелите се подписват на Заявлението , че на тази дата Управителят в тяхно присъствие е отказал да го получи. И в двата варианта , ако не получите ключ , подавате жалба до Прокуратурата за самоуправство и прилагате копие от Заявлението. Имайте предвид , че никой не може да Ви лиши от правото Ви на ползване , имате го по закон. Отделен е въпроса , че искате да ползвате помещението не по предназначение , за което нямате право.
kirile
Потребител
 
Мнения: 650
Регистриран на: 12 Мар 2009, 21:03

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 02 Окт 2012, 20:49

Не реанимирам темата - просто ви благодаря за насоките.
Миналия вторник /25 септември/ подадох оплакване до Кмета.
Ще изчакам още седмица и тръгвам по посочения от вас път /жалба до прокуратурата/. Ще ви информирам какво се случва. Най малкото, би било полезно за бъдещо решаване на проблеми от този вид.

п.п. Няма как събранието на ЕС да е решило сушилнята да се ползва ЕДИНСТВЕНО по предназначение, защото вече там са разположени техники на интернет доставчици.
Но в същото време, няма и как да отдадат цялата сушилня под наем, защото това е ЕДИНСТВЕНИЯ ми път към покрива на блока /едното ми жилище е на последен етаж и покрива се явява таван на жилището ми/.
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 10 Окт 2012, 21:23

Така, получих отговор от кмета. Както и предрекохте, оказва се, че проблема `не е в неговите правомощия`.
Въпреки това, с копие до домоуправителя и контрольора той посочва, че действията на домоуправителя са недопустими и посочва, че подлежат на глоба.

Междувременно, тепърва формираща се `опозиция` от собственици, се заканва да счупи катинарите /на общите помещения/. Към този момент ги убеждавам, че проблема ще се реши цивилизовано.

Утре /11 октомври/ ще изпратя писмо с обратна разписка до домоуправителката с ИСКАНЕ / не молба / да ми осигури законния достъп в тридневен срок. А на четвъртия ще пусна халба до прокуратурата.

Ще информирам за развитието на нещата ...
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот toni_sf » 17 Окт 2012, 13:23

:D А Пламене кой е решил там в това помещение да има нет доставчици :))) и защо не се използва по предназначение , а дали взимате наем от тез що не казваш.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител
 
Мнения: 1881
Регистриран на: 04 Юли 2010, 11:38
Местоположение: гр СОФИЯ

Re: Проблемна домоуправителка

Мнениеот plamen_bg » 18 Окт 2012, 21:18

Тони, веднага отговарям:
1. Да, вземан е наем от интернет доставчиците. Въз основа на какъв договор и условия - нямам представа. Отказва ми се да ми се предоставят документи. А говоря в минало време, защото се оказа, че въпросните интернет доставчици са изгонени / въпреки, че са платили до края на годината/.

Апропо, има някакво движение. Днес се дойде кварталния. Накак свенливо ме пита `Абе какво става, има жалба, бе си държиш велосипеда в асансьорното помещение`. Та във вторник съм при него, да пиша обяснение.

п.п. Ключове за общите помещения - няма. Отказва домоуправителката и това е.
plamen_bg
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юли 2012, 20:59


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron