начало

КПКОНПИ глоби трима кметове с общо 125 000 лева за конфликт на интереси КПКОНПИ глоби трима кметове с общо 125 000 лева за конфликт на интереси

проблем с ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


проблем с ипотека

Мнениеот jenya1987 » 12 Сеп 2012, 07:31

Здравейте!Имам един проблем свързан с един въпрос,на който не съм компетентна да си отговоря.Предварително благодаря за помоща.
Искаме да купим апартамент,който е пуснат на търг и половината е наш,имаме предимство в търга,само че нямаме желаната сума.Искаме да ипотекираме този апартамент,който искаме да вземем или друг лично наш цял апартамент.Проблемът е в документацията,която трябва да се изкара за ипотеката,тъй като собственичката на другата част от етажа,който искаме да вземем е пуснала някакви неща,които неща ни пречат за вадене документи за ипотека дори на моя лично собствен апартамент.Какво е това нещо да не мога да заложа нещо,което е изцяло мое,за да получа кредит
jenya1987
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Сеп 2012, 13:54

Re: проблем с ипотека

Мнениеот karanedeff » 12 Сеп 2012, 12:28

Естествено е, че след като имота е обявен на публична продана банката да не ти отпусне ипотечен кредит.
Преговорите с банката трябва да са в друга посока - кредит за закупуване на имот и в случай на реализация на покупката - дори и от публична продан банката освобождава договорената сума, превежда да я по сметката на органа провеждащ търга, след влизане на постановлението за възлагане в сила, и веднага след това вписва законна ипотека върху имота до размера на отпуснатия кредит.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител
 
Мнения: 1231
Регистриран на: 30 Ное 2002, 17:20

Re: проблем с ипотека

Мнениеот petrov_p » 12 Сеп 2012, 13:40

Не е възможно трето лице да ви спре да извадите необходимите документи за да ипотекирате изцяло своя имот. Нужни са Ви скица/схема/ на апартамента, удостоверение за данъчна оценка, удостоверение за тежести за 10 години назад, пазарна оценка от лицензиран оценител определен от банката. Никой не може да Ви попречи да ги извадите щом сте единствен собственик.
Внимавайте само с една особеност на публичната продан. Необходимо е да внесете цялата сума в седмодневен срок от обявяване резултата от търга!!! Добре стиковайте нещата с банката преди да внесете депозита за участие в търга за да не загубите депозита ако кредита се забави.
petrov_p
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 12 Сеп 2012, 13:01


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron