начало
Прокуратурата е осъдена да плати 20 000 лева на бившата съдийка Румяна Ченалова Прокуратурата е осъдена да плати 20 000 лева на бившата съдийка Румяна Ченалова

Проблем с СГ ГРУП



Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот inspectora » 23 Юни 2012, 08:14

no_nameen написа:inspectora Като коректен платец очаквам да получавам коректно отношение. Съответно за мен не е нормално да ме заплашват със съдилища, не ми се случва всеки ден да получавам такива писма, но след като живея в страна, в която както казвате, свободата на словото е слободия дори, трябва да свиквам..


Но нали разбирате, че това е въпрос на манталитет на хората, а не проблем на законодателството или съда!

Относно слободията - не можахте да ме разберете - за Ваша сметка си е ... Вие ТВЪРДИТЕ, че сте коректен платец, но дали е така ... Пак Ви казвам - преди да осъждате нечие поведение /претенции/, се поставете на мястото на другия ... има и още хиляди неща, които в конкретния случай могат да обяснят поведението им, но едва ли ще разберете ...

Офф, какво ли се занимавам ... сал овце с промити от медии мозъци ... Проблем сега, че някой ми пращал писма и ми се обаждал по тел., че и със съд "заплашва" - как може да бъде позволено такова нещо ...

Всички сте сигурни, че не дължите, но никой не е чел и не си спомня какво е подписал /то няма как да си спомня, след като не го е чел .../. И защо всички си мислят, че като са минали 2-3-5-10 години би трябвало да им се е разминало и вече кредиторът, който е чакал толкова време е лош ...
inspectora
Активен потребител
 
Мнения: 2794
Регистриран на: 11 Мар 2003, 14:47

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот no_nameen » 23 Юни 2012, 12:56

Да, точно за манталитета на хората става въпрос..
АКО имам задължение, готова съм да го погася, нямам намерение да се "скатавам" и видите ли кредитора горкия да не може да си събере парите, от които се "възползвам" ... Нито сумата е голяма, нито намерението ми е или някога ще бъде такова. Въпросът е принципен и понеже не съм от категорията "сал овце с промити от медии мозъци", в която така любезно ме поставихте, потърсих Вашето компетентно мнение..
no_nameen
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 22 Юни 2012, 18:40

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот mefkata » 11 Юли 2012, 13:16

А има ли единодушие за давностния срок след решението на ВАС за топлофикациите, че дължимото за телефон е периодично и давностният срок е 3 г.
Защото и аз се сдобих с такова писмо без никога, никога БТК да са ни уведомявали. Тъй като писмото за цесията е стандартно, там няма задължения основания и т.н. Аз се обадих в колцентъра и проверих по ЕГН (тел. е на баба ми) и не съществува физически на адреса от много години, че става дума за задължения за 2007г. Ама за какво са- такси, разговори, услуги, от кога и какъв е договорът и т.н. - не се знае. Аз имам памет, че я карах до офис тогава да се закрие поста, плащах нещо, но не си спомням подробности. Това, което знам е, че по технически причини (по вина на БТК)нямаше сигнал два месеца, а после и никога не е имало тел. , за да разбера пускан ли е сигнал. Възможно е договорът да не е бил прекратен коректно (май имаше някакъв номер, че става само в централния офис, лично за 2 млн. град :shock: ), но никой, никога от БТК не е пуснал едно писмо или една фактура. Живея на този адрес, всички фактури си ги получаваме, вкл. и уведомлението за цесия.
Не обичам да съм длъжник. Щом нещо се ползва следва да се плаща.Но ако БТК ни беше информирало, бих проучил въпроса, защото реално услуга не е ползвана със сигурност, но може да са стари задълженуя, такси, дължими по договор и т.н. и бих си платил. Но сега, след 5-6 год. да разбирам, че са ми продали някакъв незвестен дълг(не, мой, на баба ми - все едно, аз ще се оправям), а и без да знам точно за какво е, не ме кефи, без да неглижирам работата на колекторските фирми и тяхната роля за събиране на вземания. Но смятам за лош кредитор този, който не си търси вземанията, а ако това е правено с цел трупане на лихви, го смятам за неоснователно обогатяване и за това съм в мир със съвестта си.
И за това, щом ни съветвате да не пипаме нищо, да не търся информация за задължението и да чакам, така и ще направя. Ако дойдат съдебни книжа, обръщам се към ваш колега и действам с идеята за крайна справедливост.
mefkata
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 24 Яну 2007, 07:26

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот stoianovs » 09 Авг 2012, 16:02

Здравейте, да попитам и аз. След като в писмото /уведомление за цесия/ което получих е написано, че задължението ми е прехвърлено от Виваком - БТК на СГ Груп, защо тогава трябва да се издължа в търговските центрове на БТК и че никакви други плащания не се приемат? Не би ли трябвало да платя /ако наистина има да плащам/ на самата СГ Груп? Измисленото ми задължение е за закрит по мое желание домашен телефонен пост на 03.05. 2007г, за който съм забравил, че е съществувал и разбираемо не пазя никакви документи относно него. Сумата която ми търсят не е голяма - 15.60 лв., но никой не можа да ми каже за какво е - за такси ли, за проведени разговори или нещо друго.
stoianovs
Младши потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 06 Мар 2008, 11:29

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот chadel » 09 Авг 2012, 16:12

Погасено е по давност, не се притеснявайте! (Ако наистина е от 2007)
chadel
Потребител
 
Мнения: 649
Регистриран на: 12 Апр 2006, 20:10

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот stoianovs » 09 Авг 2012, 22:06

Благодаря за отговора. И съм спокоен, макар че с получаването на писмото малко излязох от равновесие, защото винаги съм си плащал навреме всичко. И да наистина е от май и юни 2007 г. по последни данни :) от БТК
Все пак по закон как стои въпроса с прехвърлянето на вземанията. След като СГ Груп са сключили договор с БТК и са им прехвърлени задълженията на клиентите, кой накрая трябва да получи "стотинките" СГ Груп или БТК.
stoianovs
Младши потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 06 Мар 2008, 11:29

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот paco1 » 11 Сеп 2012, 23:21

Моля, ако има адвокат, който иска да се заеме с идентичен случай за гр.София, да ми изпрати телефона си!
paco1
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Сеп 2012, 23:13

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот toten14 » 13 Сеп 2012, 13:04

Колеги, днес сутринта се сблъсках с тези. От Варна. Възрастната ми майка се оплака, че от сутринта някакви мъже я заплашвали и тормозели по телефона за задължение към Виваком от 19 лв. от 2007 година. Взех телефона и се опитах културно да обясня, че за тези неща с има давност, която със сигурност е изтекла и помолих да се прекрати тормоза. На среща един тарикат-инвидид ми заяви със силен диалект, че давността била само за пред съд, а те можели да си звънят и да пращат писма колкото си искат. Казах му, че това е тормоз и нямат право да тормозят хората по този начин. Последва отговор: "Да, знам, че е тормоз, найш колко мъ ибе! Правя го шот мога!". Аз му казах, че ще пусна сигнал до прокуратурата и до други институции. "Пусни сигнал до папата и до на майка ти....не ме интересува. Найш ли колко ми е за тея 19 лева, чей да си го преместя от единия в другия крачол... просто ще ви тормозя. Или ше си плати или ше си смени телефона." Майка ми в момента не може да си ползва телефона по никакъв начин, защото автоматично се звъни от централата им нон стоп.
Сигнал до прокуратурата, евентуално Комисията за защита на лични данни, потребителите....в по-генерален план Националния омбудсман...друго аз не се сещам...колко ще обърнат внимание вече е въпросът. Аз, дори с правото на наша страна, се чувствам безсилен в момента. Някой има ли идея за ефективен начин за разправа с подобни мошеници? Такива трябва да получат санкции....в мутренска държава ли живеем, има си правила, закони!
Trans penem mihi est!
toten14
Младши потребител
 
Мнения: 91
Регистриран на: 16 Окт 2009, 17:36

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот etere_ » 15 Сеп 2012, 18:51

Няма как мобилен оператор/колекторска фирма да твърди на думи, че имаш задължения и да вика - айде плащай.
Когато имаш неплатена сметка за телефон, получаваш фактура и то не след 5 години /чудно защо не са уведомили за задължението още през 2007 г., ами чак сега ce ceтили/.

И откъде човекът може да бъде сигурен, че ако отиде и си плати, утре няма да му измислят и някое друго "задължение"?!

П.П. Чудно и защо след като СГ ГРУП са изкупили задълженията на уж некоректните абонати, им нареждат да плащат, забележете, на каса на Виваком. Нещо и да лъжат не са го измислили както трябва.
Последна промяна etere_ на 15 Сеп 2012, 21:47, променена общо 1 път
etere_
Младши потребител
 
Мнения: 46
Регистриран на: 14 Юли 2012, 18:57

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот nk7702n » 15 Сеп 2012, 21:28

Много ясно е, че всеки, който заявява, че има вземане би следвало да си докаже претенцията. Затова, всеки, който има проблеми с СГ ГРУП - с известията им бегом при адвокат. Колега може веднага да прецени как стоят реално нещата и дали има основателна причина за завеждане на дело.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот toten14 » 22 Сеп 2012, 22:34

То завеждането на дело е едно...тормозът и тъпото отношение съвсем друго - просто идеята е да погледнем по-глобално върху проблемa...
Тея агенции са създадени със съмнителен капитал и служат за про-мутренски цели...както ми се обясни "найш колко мъ ибе за 20 леа, просто обичам да тормозя".
Идеята е, че това е дейност, която просто трябва да бъде административно контролирана. Да се мине под някакъв разрешителен режим, да има регистър на дружества за събирания на вземания, да се узакони достъпа им до лични данни, защото сега е към 90% нелегален и тогава, когато някой почне да те псува по телефона за 20 лв. издавностено вземане, което дори не е цедирано да има някаква институция, която да сезираш и която да разгледа случая.
Щото, драги ми doc, нещо, което е взето трябва да се върне, да, но затова е създадена правна система, а един от основните принципи, още от римското право е ius subvenit vigilantibus non dormientibus..така че който е спял 5 години правото не го защитава.
Да не говорим за елементарни правила като неидентичността в субектите, по същата логика аз утре мога да почна да ви звъня нон стоп по телефона и да ви обиждам докато не платите таксата си за асансьор и стълбищно осветление...защото съм в някакви си правоотношения с касиера на входа.
Trans penem mihi est!
toten14
Младши потребител
 
Мнения: 91
Регистриран на: 16 Окт 2009, 17:36

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот nk7702n » 23 Сеп 2012, 12:54

toten14 написа:То завеждането на дело е едно...тормозът и тъпото отношение съвсем друго - просто идеята е да погледнем по-глобално върху проблемa...
Тея агенции са създадени със съмнителен капитал и служат за про-мутренски цели...както ми се обясни "найш колко мъ ибе за 20 леа, просто обичам да тормозя".
Идеята е, че това е дейност, която просто трябва да бъде административно контролирана. Да се мине под някакъв разрешителен режим, да има регистър на дружества за събирания на вземания, да се узакони достъпа им до лични данни, защото сега е към 90% нелегален и тогава, когато някой почне да те псува по телефона за 20 лв. издавностено вземане, което дори не е цедирано да има някаква институция, която да сезираш и която да разгледа случая.
Щото, драги ми doc, нещо, което е взето трябва да се върне, да, но затова е създадена правна система, а един от основните принципи, още от римското право е ius subvenit vigilantibus non dormientibus..така че който е спял 5 години правото не го защитава.
Да не говорим за елементарни правила като неидентичността в субектите, по същата логика аз утре мога да почна да ви звъня нон стоп по телефона и да ви обиждам докато не платите таксата си за асансьор и стълбищно осветление...защото съм в някакви си правоотношения с касиера на входа.

toten14, лошото в тези случаи твърде често е, че не само, че вземанията са погасени по давност, ами " С.Г. ГРУП" не могат да докажат изцяло основанието и размера на вземанията. Затова прибягват до такива методи, а не до съдебно дирене.
Последна промяна nk7702n на 23 Сеп 2012, 20:50, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот neutralen » 23 Сеп 2012, 18:59

Също съм изразил становище по темата още на 22.ЮНИ т.г. /на стр.2 от настоящата тема/, но никой не чете какво пише там. Да се спори дали СГ груп имат право или не е безсмислено - въпрос на конкретика и приложение на съответните разпоредби на закона. Все пак следва да се има предвид, че задълженията се погасяват само по един начин - като бъдат платени. Неправилно е да се мисли, че задълженията се погасяват и по давност. Всъщност с изтичането на посочения в закона ДАВНОСТЕН СРОК се погасява правото на принудително изпълнение и Взискателя вече не може по съдебен ред да търси изпълнение. За това се наемат такива фирми които чрез заплахи изнудват длъжници да плащат стари, погасени по давност задължения. Изнудването е престъпление по чл.213а от НК.
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот nk7702n » 23 Сеп 2012, 20:56

doc03 написа:Който прочел - прочел.

Аз лично го прочетох, когато няма друго решение и това е единственото възможно, явно няма друг начин.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот sisi19 » 28 Сеп 2012, 19:44

Уважаеми съфорумци,
НЕ съм чела цялата тема, но само като видях заглавието срещи СГ Груп, изказвам своето лично мнение.
Макар и в момента да се боря с голям МОНОПОЛ, а именно Топлофикация, то СГ Груп пред предходното са само олицетворени от мен "кокруджес", т.е хлебарки, всявайки смут , гнусота и страх от към този който го е страх от тези нищожни малки гадинки, които само със замах на един чехъл може да смачкаш, унищожиш и изхвърлиш на боклука.
За това, моят съвет е:
1.НЕ приемайте заплахите от тяхна страна.
2. Кажат ли Ви, че са от СГ-Груп по мобилният, ВЕДНАГА включете "запис" на разговора.
3.Почукат ли на вратата ви, наредете ги така както един Българин си знае, и на изпроводяк им кажете , че си има законен ред , в който въз основа на цитираният от тях член, следва да си търсят задълженията.
4. Ако почнат да ви се правят на много умни и се представят за СЪДИИ В ДО СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДЕЛА:):):)"ТОВА МАЙ , Е НЯКАКЪВ НОВ ТЕРМИН":):), им кажете да се легитимират - ако са на вратата ви, а ако са на телефонната линия, им кажете са поредните телефонни измамници.

Ще помоля, някого от сайта или форума да ми даде насока , как мога да кача гласов запис на именно такива от СГ-Груп, за да се уверите всички в заплахите, думите и колко нищожни са те.
sisi19
Потребител
 
Мнения: 910
Регистриран на: 06 Май 2009, 12:44

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот petkov_75 » 16 Окт 2012, 18:05

Здравейте!Да попитам какво означава "Обезсилване изцяло" в Правото и, ако е това,което разбирам аз неукия,а именно,че възражението ми е прието и е отхвърлен иска на СГ Груб, да благодаря на poli_g за съвета написан от нея в началото на темата!Благодаря и на всички Вас, които помагате на закъсалите Българи в тези трудни времена! :D
petkov_75
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Дек 2011, 13:01

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот vdaneva » 24 Окт 2012, 11:56

Здравейте, преди няколко дни получих писмо от СГ Груп. Донесоха ми го съседи, било оставено пред вратата на погрешен адрес. Представлява "Уведомление за цесия". Никъде не се упоменава за размера на дължимите суми, обадих им се и почна тормоза. Днес дори ми звъннаха, за да ми кажат, че ми пращат призовка. Имам две задължения - към Виваком и Глобул от 2007 год. Разбирам ,че срока на давност е минал, но май не е достатъчно. Какво трябва да направя, да си кротувам тихо или да отивам да ги плащам. 200 лв са, ще ги прежаля, но ако наистина срока е минал...Страхувам се в един момент да не се окаже, че дължа 2000 лв.
vdaneva
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Окт 2012, 11:51

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот makavei » 18 Дек 2012, 00:01

makavei
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Яну 2009, 02:41

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот neutralen » 18 Дек 2012, 10:45

Договорът между Космо България /Глобул/ и С.Г.Груп, който представят във всички съдилища е един и същ и е договор за поръчка/280 ЗЗД/ а не ЦЕСИЯ с произтичащите от това последствия.
Който разбрал - разбрал, който не разбрал - все тая.
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Проблем с СГ ГРУП

Мнениеот neutralen » 18 Дек 2012, 15:15

Става въпрос за СИМУЛАЦИЯ - Договор за поръчка се представя като Договор за цесия.
Цитирам една от клаузите:
"2.4. В случай, че ЦЕДЕНТЪТ упражни правото си на едностранно прекратяване по чл.9 по-долу, ЦЕСИОНЕРЪТ има правото на възнаграждение за събирането на вземанията за сметка на ЦЕДЕНТА в размер на 10 % (десет процента) от размера на събраните вземания."
Според вас, тази клауза е от Договор за цесия ? Цесионерът събира вземания за собствена сметка, или за сметка на Цедента ? Цедент ли е лицето поръчало на друг да събира вземания за негова сметка ?
Четете внимателно т.н. Договор за цесия,щото Съдът няма време да го чете, тъй като е 16 листа/стр.
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron