начало

Столичната адвокатура проучва възможността за онлайн гласуване в колегията Столичната адвокатура проучва възможността за онлайн гласуване в колегията

Неприятности с НОИ

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неприятности с НОИ

Мнениеот dm1976 » 13 Юни 2011, 22:57

Здравейте!Искам да споделя нещо, което ме върна към неприятностите, които преживях преди година и да помоля евентуално за съвет.Миналата година в края на май за първи път реших да се възползвам от правото да отида на санаториум по НОИ /имам дископатия/.Работех си на трудов договор, само проблема беше, че работодателят ми не признаваше болнични, отпуски и др. права на работниците си.Както и да е на него етап се споразумяхме устно, че ще изляза в отпуск 10 дни / за да отида на санаториум/, които дни после ще върна, т.е. колежките ще работят, а аз после на тях ще върна дните.Да, обаче връщайки се на работа след санаториума се оказва,че от датата, когато съм заминала са ми прекратили трудовия договор без да ме уведомят и ми поставят ултиматум, че или ще подпиша молба за напускане / по взаимно съгласие/със задна дата или ще ме уволнят по еди кой си член.Представете си шока,който преживях и без да помислядостатъчно подписах с мисълта, че ще мога поне обезщетение за безработица да вземам.Но поредния шок ми сервираха днес/година по-късно/, когато ми се обадиха от НОИ да ми кажат, че трябва да ВРЪЩАМ пари за услугите на санаториума, понеже тогава вече не съм била на трудов договор.Моля, кажете има ли някакъв начин /не съм виновна, че така ме измамиха,но нямам финансова възможност/ да се отменят тези разпоредби ли са, закони ли са?!Има ли вратички в тях?!?
dm1976
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 10 Юни 2011, 12:12

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron