начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Нарушени авторски права от национална телевизия

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Нарушени авторски права от национална телевизия

Мнениеот kupenska » 09 Май 2011, 14:11

Здравейте!

Обръщам се към вас с един казус, тъй като все още не съм потърсила услугите на юрист и исках да разбера дали изобщо има смисъл да го правя.
Казвам се Ирина Купенска и поддържам кулинарен блог, снимките към който са заснети и обработени от мен, т.е. са защитени от закона за авторските права и сродните му права.

Днес разбрах, че TV7 са използвали моя снимка в състезанието си "Перфектната памет", без никой от екипа им да се е свързал с мен или да е искал разрешение. Още повече, от снимката е изтрит подписа ми.

Това е линк към видеото, вижте на 6.33 минута. Ето линк към статията, от която е взета снимката - 3тата.

Ще се радвам, ако някой компетентен, ми даде съвет как да процедирам и по какъв начин да потърся обезщетение за нарушаването на авторските ми права?

Благодаря!
kupenska
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Май 2011, 14:04

Re: Нарушени авторски права от национална телевизия

Мнениеот whiskey » 16 Май 2011, 12:45

Обади се в телевизията и им обясни в сериозен разговор какво са сторили. Поставяш въпроса, че искаш хонорар за използването на снимката, в противен случай ще си потърсиш правата. Намекваш, че не е добра идея хората да научат, че тяхната телевизия нарушава законите и не зачита правата на гражданите. Целта е да се разберете извънсдебно. Иначе... можеш да предявиш претенции, безспорно е, но за една снимка няма да ти излезе сметката.
whiskey
Потребител
 
Мнения: 149
Регистриран на: 02 Ное 2009, 14:09


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron