начало

Може ли прокуратурата да използва данни от преписки, за да се защитава по граждански дела Може ли прокуратурата да използва данни от преписки, за да се защитава по граждански дела

Обезщетение по чл. 54и от КСО

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обезщетение по чл. 54и от КСО

Мнениеот stoianova_m » 08 Апр 2011, 10:48

При получаване на обезщетение за дълготрайна безработица при условията на чл. 54и от КСО лицето има задължението ежемесечно да удостоверява с подписа си в Агенцията по заетостта, че е със статут на безработен.
При условие, че замине в чужбина за определен период от време, например 2 месеца, поради лични, здравословни или други причини, без право на работа, какъв е редът и начинът да не изпълни задължението си да се подпише в Агенцията по заетостта на точно определените дати в този период, но да запази правото си на горецитираното обезщетение.
stoianova_m
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Апр 2011, 10:33

Re: Обезщетение по чл. 54и от КСО

Мнениеот rts » 05 Май 2011, 19:01

Обърнете се към Агенцията с въпроса си. Аз не виждам основание да си запази обезщетението, ако не се е подписал своевременно - изключение, може би, ще бъдат здравословни причини, поради които се налага лицето да се лекува в чужбина за 2-месечния период, удостоверени с документ.
rts
Активен потребител
 
Мнения: 1407
Регистриран на: 29 Ное 2005, 17:02

Re: Обезщетение по чл. 54и от КСО

Мнениеот narina » 10 Май 2011, 14:47

Не се счита за уважителна причина. Ето отговор от МТСП, на който попаднах наскоро:
http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=35370
п.с. Сега виждам, че може отговорът да е отправен към същия питащ..., но ако потрябва за информация и другиму - по-добре да го има.
Аватар
narina
Потребител
 
Мнения: 172
Регистриран на: 14 Юли 2008, 16:04


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron