начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Съдлъжник с ипотека на Юридическо лице

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Съдлъжник с ипотека на Юридическо лице

Мнениеот navuho » 26 Апр 2011, 01:41

Здравейте,
Имам следня въпрос, лице което има ипотека, а ипотеката е обслужвана редовно, но същото лице е съдлъжник по кредит на юридическо лице от друга банка не е в същата която има ипотека, и фирмата фалира, може ли кредитодателя на фирмата да поиска ипотеката от другата банка на физическото лице което е съдлъжник и да му вземе имота? и гледа ли се кога са възникали като дати и има ли значение?
navuho
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Апр 2011, 01:36

Re: Съдлажник с ипотека на Юридическо лице

Мнениеот wladi » 01 Май 2011, 17:19

Общо казано ДА.

Кредитора на юридическото лице, се нарежда на Вашия имот, след Вашата банка.

След като се удовлетвори Вашата банка, или след като и върнете кредита, имота може да бъде обявен за продан от другия Ви кредитор.
Ипотекарния кредитор (Вашата банка) е с предимство, за другия ако остане нещо.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител
 
Мнения: 350
Регистриран на: 16 Мар 2008, 15:02


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron